Nieuws   Energie  
Vrouw achter laptop vergelijkt

Dit zijn nu de duurste energieleveranciers (en dit de goedkoopste)

Gepubliceerd op: 02 mei 2024

Afgelopen maand gaven we een overzicht met de duurste energieleveranciers van april 2023. Welke leveranciers zijn de duurste in mei? Daarin zien we een aantal veranderingen ten opzichte van afgelopen maand.

Wie op dit moment overweegt over te stappen en een variabel-, dynamisch-, of aflopend vast energiecontract heeft, doet er goed aan om te weten wat nu de duurste energieleveranciers van dit moment zijn. Overstappen naar een te dure leverancier kost je al gauw honderden euro’s te veel per jaar.

De duurste energieleveranciers van mei in een overzicht

Op basis van een gemiddeld energieverbruik van 2500 kWh stroom en 1000 m3 gas zijn de volgende energieleveranciers in mei in onze vergelijker het duurste:

  • Vattenfall 3 jaar (€ 1,31 per m3 gas)
  • Eneco 3 jaar (€ 1,25 per m3 gas)
  • Energiedirect 3 jaar (€ 1,25 per m3 gas

Je betaalt bij deze leveranciers tot 35% teveel per maand, ten opzichte van de goedkoopste leverancier. Dit is meer dan de 25% van afgelopen maand.

Dit betaal je nu per maand bij de duurste energieleveranciers bij een standaardverbruik:

LeverancierContractPrijs mei
Vattenfall3 jaar vast€ 197,92
Eneco3 jaar vast€ 190,52

Energiedirect

3 jaar vast€ 182,83

Voor huishoudens met een hoog energieverbruik van 3500 kWh en 2000 m3 komen dezelfde drie leveranciers met een 3 jaar contract als duurste uit de vergelijker. Het prijsverschil tussen de duurste en de goedkoopste met een vast contract is in dit geval maar liefst € 63,42 in mei. Dit is vergelijkbaar met afgelopen maand.

Vergelijk alle energieleveranciers

Veranderingen in prijs in mei ten opzichte van april

Het verschil tussen de duurste en de goedkoopste energieleverancier in april op basis van een gemiddeld energieverbruik van 2500 kWh stroom en 1000 m3 gas bij 1 jaar vast is € 37,- per maand, dat komt neer op € 444,- per jaar.

In april lag dit verschil nog op € 470,28 per jaar. Het verschil op jaarbasis is dus afgenomen voor jaarcontracten, maar je betaalt nog steeds fors te veel bij de duurste leverancier met een jaarcontract.

Kijken we naar het verschil tussen de duurste - en de goedkoopste leverancier op basis van een 3 jaar contract, dan is het prijsverschil € 471,96 op jaarbasis. In april was dit verschil nog € 508,-. Met 3 jaar vaste contracten is het prijsverschil tussen de duurste en de goedkoopste dus ook afgenomen.

Bespaar met de goedkoopste energieleveranciers

Nu bekend is welke energieleveranciers het duurste zijn in mei, rijst de vraag wie dan juist het goedkoopste zijn.

Dat hebben we in een overzicht gezet met de top 10 goedkoopste energieleveranciers met een vast energiecontract.

De belangrijkste reden waarom deze leveranciers op jaarbasis goedkoper zijn is omdat een aantal daarvan een eenmalige cashback of loyaliteitskorting geven oplopend tot ruim € 440,-.

Vergelijk daarom energiecontracten op jouw postcode en bij jouw verbruik en voorkom dat je onnodig te veel betaalt voor je energie.

Energie vergelijken

Bron: Keuze.nl
Energie

Hoe vond je dit je artikel?

Help ons zodat we jou het beste blijven informeren. Je feedback komt direct binnen bij ons team