Energieleveranciers passen regelmatig hun tarieven aan. Welke energieleveranciers zijn het duurste in september? Daarin zien we een aantal veranderingen ten opzichte van afgelopen maand.

Wie op dit moment overweegt over te stappen, en een variabel- of dynamisch energiecontract heeft, of een aflopend vast energiecontract, doet er goed aan om te weten wat nu de duurste energieleveranciers van dit moment zijn. Overstappen naar een te dure leverancier kost je al gauw honderden euro’s te veel per jaar.

Het verschil tussen de duurste en de goedkoopste energieleverancier in augustus op basis van een gemiddeld energieverbruik is € 35,25 per maand, dat komt neer op € 423,- per jaar. Dit verschil is ruim € 100,- méér dan afgelopen juli.

De duurste energieleveranciers van dit moment op een rij

Op basis van een gemiddeld energieverbruik van 2500 kWh stroom en 1000 m3 gas zijn de volgende energieleveranciers in augustus het duurste:

  • Mega
  • Eneco
  • Vattenfall

Ook voor huishoudens met een hoog energieverbruik komen deze leveranciers als duurste uit de vergelijker. Wat betaal je nu per maand bij de duurste energieleveranciers?


Energieleverancier

ContractMaandprijs
Mega

2 jaar vast

€ 210.12
Eneco3 jaar vast€ 207,62
Mega1 jaar vast€ 205,63
Eneco1 jaar vast€ 205,22
Vattenfall3 jaar vast€ 204,96

Veranderingen in september ten opzichte van augustus

Energieleverancier Mega is net als in augustus nog steeds de duurste met een 2 jaar vast energiecontract bij een gemiddeld energieverbruik. Daarnaast komt Mega ook als duurste uit de energie vergelijker met hun 1 jaar vast contract.

Opvallend is dat óók Eneco in september twee keer in de top 5 staat als duurste energieleverancier. Sinds deze maand zijn ze naast hun 3 jaar contract ook met hun 1 jaar contract duurder geworden. Engie, Budget Energie en Powerpeers die in juli nog in de top 5 stonden behoren op dit moment niet meer tot de duurste leveranciers.

Bij deze leveranciers betaal je het minste in augustus

Nu bekend is welke energieleveranciers het duurste zijn in september, rijst de vraag wie dan juist het goedkoopste zijn.

Dat hebben we in een overzicht gezet met de top 10 goedkoopste energieleveranciers met een vast energiecontract.

De belangrijkste reden waarom deze leveranciers op jaarbasis goedkoper zijn is omdat een aantal daarvan een eenmalige cashback of loyaliteitskorting geven oplopend tot bijna € 400,-.

Vergelijk daarom energiecontracten op jouw postcode en bij jouw verbruik en voorkom dat je te veel betaalt voor je energie.

Energie vergelijken

Bron: Keuze.nl
Energie
Hoe vond je dit je artikel?

Help ons zodat we jou het beste blijven informeren. Je feedback komt direct binnen bij ons team