Nieuws   Energie  
Vrouw achter laptop vergelijkt

Dit zijn nu de duurste energieleveranciers (en dit de goedkoopste)

Gepubliceerd op: 04 december 2023

Afgelopen maand gaven we een overzicht met de duurste energieleveranciers van juli. Welke energieleveranciers zijn het duurste in december? Daarin zien we een aantal veranderingen ten opzichte van afgelopen maand.

Wie op dit moment overweegt over te stappen en een variabel- of dynamisch energiecontract heeft, of een aflopend vast energiecontract, doet er goed aan om te weten wat nu de duurste energieleveranciers van dit moment zijn. Overstappen naar een te dure leverancier kost je al gauw honderden euro’s te veel per jaar.

Het verschil tussen de duurste en de goedkoopste energieleverancier in december op basis van een gemiddeld energieverbruik van 2500 kWh stroom en 1000 m3 gas bij 1 jaar vast is € 37,49 per maand, dat komt neer op € 450,- per jaar.

Kijken we naar het verschil tussen de duurste - en de goedkoopste leverancier op basis van een 3 jaar contract, dan is het verschil ook nog ruim € 271,- per jaar in december.

De duurste energieleveranciers van december in een overzicht

Op basis van een gemiddeld energieverbruik van 2500 kWh stroom en 1000 m3 gas zijn de volgende energieleveranciers in december het duurste:

  • Eneco variabel (€ 1,47 per m3 gas)
  • Mega variabel (€ 1,35 per m3 gas)
  • Essent variabel (€ 1,32 per m3 gas)

Je betaalt bij deze leveranciers 15% teveel per maand. De goedkoopste energieleverancier in onze vergelijker rekent € 1,22 per m3 gas.

Ook voor huishoudens met een hoog energieverbruik van 3500 kWh en 2000 m3 of meer komen Eneco en Vattenfall als duurste uit de vergelijker. Wat betaal je nu per maand bij de duurste energieleveranciers?


LeverancierContractPrijs 1 december
Mega

2 jaar vast

€ 187,78
Eneco3 jaar vast€ 201,21
Essent3 jaar vast€ 192,11
Eneco1 jaar vast€ 192,81
Budget Energie2 jaar vast€ 191,51

Veranderingen in december ten opzichte van november

Energieleverancier Eneco is nu in december de duurste met een 1 jaar vast energiecontract bij een gemiddeld energieverbruik. In december en de eerste helft van november was dit Essent met hun 3 jaar contract.

Opvallend is dat Eneco zowel met hun meerjarige- als 1-jarige contracten tot de duurste energieleveranciers behoren. Afgelopen maand was dat niet zo. Wel staan Essent en Eneco als grootste leveranciers nog steeds in de top 5 van duurste energieleveranciers.

Bespaar met de goedkoopste energieleveranciers in augustus

Nu bekend is welke energieleveranciers het duurste zijn in december, rijst de vraag wie dan juist het goedkoopste zijn.

Dat hebben we in een overzicht gezet met de top 10 goedkoopste energieleveranciers met een vast energiecontract.

De belangrijkste reden waarom deze leveranciers op jaarbasis goedkoper zijn is omdat een aantal daarvan een eenmalige cashback of loyaliteitskorting geven oplopend tot meer dan € 300,-.

Vergelijk daarom energiecontracten op jouw postcode en bij jouw verbruik en voorkom dat je te veel betaalt voor je energie.

Energie vergelijken

Bron: Keuze.nl
Energie
Hoe vond je dit je artikel?

Help ons zodat we jou het beste blijven informeren. Je feedback komt direct binnen bij ons team