Nieuws   Energie  
Vrouw achter laptop vergelijkt

Dit zijn nu de duurste energieleveranciers (en dit de goedkoopste)

Energieleveranciers passen regelmatig hun tarieven aan. Welke energieleveranciers zijn het duurste in oktober? Daarin zien we een aantal veranderingen ten opzichte van afgelopen maand.

Overweeg je over te stappen en heb je een variabel-, dynamisch-, of aflopend vast energiecontract? Dan doe je er goed aan om te weten wat nu de duurste energieleveranciers van dit moment zijn. Overstappen naar een te dure leverancier kost je al gauw honderden euro’s te veel per jaar.

De duurste energieleveranciers van oktober in een overzicht

Op basis van een gemiddeld energieverbruik van 2500 kWh stroom en 1000 m3 gas zijn de volgende energieleveranciers met een variabel energiecontract in oktober het duurste:

  • Mega variabel (€ 1,40 per m3 gas)
  • Essent variabel (€ 1,37 per m3 gas)
  • Engie variabel (€ 1,35 per m3 gas)

Je betaalt bij deze leveranciers aan leveringstarieven tot 14% teveel per maand. De goedkoopste energieleverancier in onze vergelijker rekent nu namelijk € 1,23 per m3 gas. Ook ontvang je van deze leveranciers geen welkomstkorting, waardoor ze op jaarbasis duurder zijn.

Daarnaast hebben we de duurste energieleveranciers met een vast contract op een rij gezet. Op basis van een gemiddeld energieverbruik van 2500 kWh stroom en 1000 m3 gas zijn de volgende energieleveranciers met een 3-jarig contract in oktober in onze vergelijker het duurste:

  • Vattenfall 3 jaar (€ 1,34 per m3 gas)
  • Eneco 3 jaar (€ 1,32 per m3 gas)
  • Greenchoice 3 jaar (€ 1,32 per m3 gas)
     

Je betaalt bij deze leveranciers tot 15% teveel per maand, ten opzichte van de goedkoopste leverancier. 

Maandkosten met een vast energiecontract bij de duurste energieleveranciers:

LeverancierContractPrijs oktober
Vattenfall3 jaar vast€ 190,37
Eneco3 jaar vast€ 182,85
Greenchoice3 jaar vast€ 181,83

Prijs is berekend op basis van een standaardverbruik.

Veranderingen in prijs in oktober ten opzichte van september

Voor huishoudens met een hoger energieverbruik van 3500 kWh en 2000 m3 komen Pure Energie, Vandebron en Vattenfall met een 3 jaar contract als duurste uit de vergelijker. Het prijsverschil tussen de duurste en de goedkoopste met een vast contract is in dit geval  € 41,- in oktober. Dit verschil is met ongeveer € 15,- per maand kleiner geworden ten opzichte van de vorige maand.

Vergelijk alle energieleveranciers

Bespaar met de goedkoopste energieleveranciers

Het verschil tussen de duurste en de goedkoopste energieleverancier in oktober op basis van een gemiddeld energieverbruik van 2500 kWh stroom en 1000 m3 gas bij 1 jaar vast is € 28,- per maand, dat komt neer op € 335,- per jaar.

In september lag dit verschil nog op € 264,- per jaar. Het verschil op jaarbasis is voor 1 jaarcontracten is dus toegenomen met ruim € 71,- op jaarbasis.

Kijken we naar het verschil tussen de duurste - en de goedkoopste leverancier op basis van een 3 jaar contract, dan is het prijsverschil ruim € 295,- op jaarbasis. In september was dit verschil nog € 265,-. Met 3 jaar vaste contracten is het prijsverschil tussen de duurste en de goedkoopste dus ook toegenomen.

Nu bekend is welke energieleveranciers het duurste zijn in oktober, rijst de vraag wie dan juist het goedkoopste zijn.

Dat hebben we in een overzicht gezet met de top 10 goedkoopste energieleveranciers met een vast energiecontract. De goedkoopste leveranciers vind je met een jaarcontract en hoge cashback.

Deze leveranciers zijn op jaarbasis goedkoper omdat een flink aantal aantal daarvan een eenmalige cashback of loyaliteitskorting geven oplopend tot ruim € 480,- bij een standaardverbruik, en wel € 800,- bij een hoger energieverbruik.

Vergelijk daarom energiecontracten op jouw postcode en bij jouw verbruik en voorkom dat je onnodig te veel betaalt voor je energie.

Energie vergelijken

Bron: Keuze.nl
Energie

Hoe vond je dit je artikel?

Help ons zodat we jou het beste blijven informeren. Je feedback komt direct binnen bij ons team