Nieuws   Energie  
Vrouw achter laptop vergelijkt

Dit zijn nu de duurste energieleveranciers (en dit de goedkoopste)

Energieleveranciers passen regelmatig hun tarieven aan. Welke energieleveranciers zijn het duurste in november? Daarin zien we een aantal veranderingen ten opzichte van afgelopen maand.

Overweeg je over te stappen en heb je een variabel-, dynamisch-, of aflopend vast energiecontract? Dan doe je er goed aan om te weten wat nu de duurste energieleveranciers van dit moment zijn. Overstappen naar een te dure leverancier kost je al gauw honderden euro’s te veel per jaar.

De duurste energieleveranciers van juli in een overzicht

Op basis van een gemiddeld energieverbruik van 2500 kWh stroom en 1000 m3 gas zijn de volgende energieleveranciers in oktober het duurste:

  • Eneco variabel (€ 1,49 per m3 gas)
  • Mega variabel (€ 1,41 per m3 gas)
  • Essent variabel (€ 1,49 per m3 gas)

Je betaalt bij deze leveranciers 15% teveel per maand. De goedkoopste energieleverancier in onze vergelijker rekent € 1,31 per m3 gas.

Op basis van een gemiddeld energieverbruik van 2500 kWh stroom en 1000 m3 gas zijn de volgende energieleveranciers in juli in onze vergelijker het duurste:

  • Vattenfall 3 jaar (€ 1,33 per m3 gas)
  • Eneco 3 jaar (€ 1,26 per m3 gas)
  • Essent 3 jaar (€ 1,32 per m3 gas)

Je betaalt bij deze leveranciers tot 25% teveel per maand, ten opzichte van de goedkoopste leverancier. Dit is ongeveer gelijk aan de 24% van afgelopen maand.

Dit betaal je nu per maand bij de duurste energieleveranciers bij een standaardverbruik:

LeverancierContractPrijs juli
Vattenfall3 jaar vast€ 192,99
Eneco3 jaar vast€ 191,88

Essent

3 jaar vast€ 184,19

Veranderingen in prijs in juli ten opzichte van juni

Voor huishoudens met een hoog energieverbruik van 3500 kWh en 2000 m3 komen dezelfde drie leveranciers met een 3 jaar contract als duurste uit de vergelijker. Het prijsverschil tussen de duurste en de goedkoopste met een vast contract is in dit geval maar liefst € 55,21 in juli. Dit verschil is groter geworden ten opzichte van de vorige maand.

Vergelijk alle energieleveranciers

Bespaar met de goedkoopste energieleveranciers

Het verschil tussen de duurste en de goedkoopste energieleverancier in juni op basis van een gemiddeld energieverbruik van 2500 kWh stroom en 1000 m3 gas bij 1 jaar vast is € 35,- per maand, dat komt neer op € 420,- per jaar.

In juni lag dit verschil nog op € 300,- per jaar. Het verschil op jaarbasis is dus toegenomen voor jaarcontracten met ruim € 100,- op jaarbasis.

Kijken we naar het verschil tussen de duurste - en de goedkoopste leverancier op basis van een 3 jaar contract, dan is het prijsverschil ruim € 376,- op jaarbasis. In juni was dit verschil nog € 292,64. Met 3 jaar vaste contracten is het prijsverschil tussen de duurste en de goedkoopste dus ook toegenomen.

Nu bekend is welke energieleveranciers het duurste zijn in juli, rijst de vraag wie dan juist het goedkoopste zijn.

Dat hebben we in een overzicht gezet met de top 10 goedkoopste energieleveranciers met een vast energiecontract.

De belangrijkste reden waarom deze leveranciers op jaarbasis goedkoper zijn is omdat een aantal daarvan een eenmalige cashback of loyaliteitskorting geven oplopend tot ruim € 450,-.

Vergelijk daarom energiecontracten op jouw postcode en bij jouw verbruik en voorkom dat je onnodig te veel betaalt voor je energie.

Energie vergelijken

Bron: Keuze.nl
Energie

Hoe vond je dit je artikel?

Help ons zodat we jou het beste blijven informeren. Je feedback komt direct binnen bij ons team