Alarm wekker en grafiek prijsverschil jaarbasis
Energie
22 oktober 2024
Lisa van Meggelen
Variabel energiecontract kost 'slapers' 480 euro per jaar te veel
Met het najaar in volle gang is het verstandig je energiecontract onder de loep te nemen. Keuze.nl ontdekte dat 45% van de huishoudens momenteel een variabel contract heeft en daardoor jaarlijks bijna 500 euro duurder uit is na afloop van hun vaste contract.
Afbeelding van zonnepanelen met terugleverkosten
Energie
18 oktober 2024
Alice van den Berg
Pure Energie verhoogt voor de tweede keer dit jaar hun terugleverkosten
Vanaf vandaag betaal je bij energieleverancier Pure Energie wederom hogere terugleverkosten met zonnepanelen. Hiervoor verhoogde Pure Energie de terugleverkosten ook al in juli, nu doen ze dat nog een keer dit jaar. 
Energie
16 oktober 2024
Melvin Paalvast
Terugleverkosten blijven, ook na afschaffen salderingsregeling
De Tweede Kamer wil een verbod op de terugleverkosten wanneer de salderingsregeling in 2027 wordt afgeschaft. Dit blijkt wettelijk niet mogelijk te zijn, zegt minister Hermans van Klimaat.
Afbeelding van iemand die kookt op gasfornuis
Energie
9 oktober 2024
Alice van den Berg
Dynamische energie met gas prijsplafond? Deze 5 opties heb je
Spreekt een dynamisch energiecontract je aan, maar vind je het risico van een stijgende gasprijs op dit moment te groot? Dan is het goed om te weten dat je bij 5 leveranciers een dynamisch energiecontract kunt afsluiten met meer zekerheid over de gasprijs. 
Energie
8 oktober 2024
Melvin Paalvast
Vast energiecontract wel of niet verstandig?
Is het slim om nu een vast energiecontract af te sluiten? Ja, dat is in oktober verstandig om te doen. De energietarieven voor nieuwe klanten staan nog steeds op een laag punt sinds begin dit jaar, en bij meerdere leveranciers krijg je bovendien hoge cashbacks oplopend tot € 590,-. Hierdoor ben je goedkoper uit vergeleken met een variabel energiecontract.
Afbeelding van man en vrouw die energie vergelijken met laptop
Energie
4 oktober 2024
Alice van den Berg
Dit is de top 10 goedkoopste energieleveranciers in oktober
In oktober overstappen op een vast energie jaarcontract kan je honderden euro's schelen, wanneer je de goedkoopste- van de duurste energieleveranciers weet te onderscheiden. Welke leveranciers zijn deze maand het goedkoopste? 
Vrouw achter laptop vergelijkt
Energie
3 oktober 2024
Alice van den Berg
Dit zijn nu de duurste energieleveranciers (en dit de goedkoopste)
Energieleveranciers passen regelmatig hun tarieven aan. Welke energieleveranciers zijn het duurste in oktober? Daarin zien we een aantal veranderingen ten opzichte van afgelopen maand.
Afbeelding van cash geld met rekenmachine
Energie
1 oktober 2024
Alice van den Berg
Dit is de top 5 goedkoopste energieleveranciers met een vast contract in oktober
Wie nu wil overstappen op een vast energiecontract voor prijszekerheid doet er goed aan te vergelijken. Want de goedkoopste energieleveranciers met een vast contract schelen onderling al gauw tot honderden euro’s jaarbasis, nu veel leveranciers een (hoge) welkomstkorting geven. Wie zijn de goedkoopste leveranciers van dit moment?
Afbeelding van windturbines voor dynamische energie
Energie
29 september 2024
Alice van den Berg
Betaal je een vast- of variabel termijnbedrag met dynamische energie?
Bij dynamische contracten is het niet vanzelfsprekend dat je een vast maandelijks voorschotbedrag betaalt. Afhankelijk van de leverancier, heb je soms te maken met wisselende termijnbedragen waardoor je de ene maand (fors) meer betaalt dan de andere maand. De volgende leveranciers werken met een vast- of juist wisselend termijnbedrag.
Afbeelding van energiemeter
Energie
17 september 2024
Alice van den Berg
Zo beïnvloedt de Miljoenennota jouw energierekening in 2025
De vandaag op Prinsjesdag gedeelde Miljoenennota brengt een aantal belangrijke veranderingen met zich mee voor de energierekening van huishoudens. Dit verandert er in 2025 voor jouw energierekening.
Energie
13 september 2024
Sander van Meggelen
Regeerakkoord Schoof: 5 keer impact op je energierekening
Nederlandse huishoudens krijgen de komende jaren te maken met forse veranderingen in hun energierekening. Het nieuwe regeerakkoord van kabinet Schoof heeft ingrijpende maatregelen aangekondigd die vooral consumenten met zonnepanelen en variabele energiecontracten direct zullen treffen. Van de afschaffing van de salderingsregeling tot belastingwijzigingen: we zetten alle veranderingen op een rij die je portemonnee raken.
Afbeelding van windturbines en energieproductie centrale
Energie
13 september 2024
Alice van den Berg
Verwachting energieprijzen 2025: de voorspellingen (volgens deskundigen)
Met nog maar een paar maanden te gaan tot 2025, is het goed om vast vooruit te kijken naar wat de energieprijzen gaan doen vanaf komend jaar. In dit artikel blikken we vooruit op de voorspellingen en waar je rekening mee moet houden.
Energie
10 september 2024
Mitchell de Rooij
Vattenfall vs. Essent: Wat is voordeliger, de cadeau of cashback aanbieding?
Vattenfall en Essent zijn twee van de grootste energieleveranciers in Nederland. Beide bieden momenteel aantrekkelijke aanbiedingen aan met hoge kortingen en welkomstcadeaus. Maar welke van de twee is uiteindelijk het voordeligst? In dit artikel vergelijken we de cadeau- en cashback aanbiedingen van Vattenfall en Essent.
Huizen met zonnepanelen op dak
Energie
30 augustus 2024
Geert Wirken
Record: nog nooit zoveel uren met een negatieve stroomprijs
De zomer is nog niet voorbij, en nu is al duidelijk: 2024 wordt het jaar met de meeste uren negatieve stroomprijs ooit. Dit jaar is een recordhoeveelheid zonnestroom en wind opgewekt, waardoor de energieprijs vaak onder de 0 euro dook. Tot en met augustus zijn er maar liefst 83% meer uren met een negatieve stroomprijs dan vorig jaar.
Afbeelding van elektriciteitsmast
Energie
20 augustus 2024
Alice van den Berg
Betalen voor terugleveren stroom: deze 6 leveranciers vragen daar méér voor
Het terugleveren van stroom kost geld. Hoeveel precies, hangt helemaal af van je eigen situatie en wat energieleveranciers in rekening brengen. Maar lever je (veel) méér terug dan je zelf verbruikt, dan wil je even opletten. Bij 6 leveranciers betaal je namelijk meer voor terugleveren vanwege een negatieve terugleververgoeding. Hoe zit dat?