Afbeelding van zonnepanelen op dak
Energie
09 april 2024
Alice van den Berg
Nu ook bij Pure Energie terugleverkosten met zonnepanelen
Ook Pure Energie rekent sinds vandaag terugleverkosten aan klanten met zonnepanelen die een nieuw vast contract afsluiten. Het gaat om een zogenaamde ‘terugleverbijdrage’, wat neerkomt op vaste terugleverkosten. Pure Energie is hiermee de tiende leverancier die dergelijke terugleverkosten in rekening brengt.
Staaf en lijngrafieken
Energie
09 april 2024
Lisa van Meggelen
Vast contract nog steeds goedkoper dan variabel contract van Vattenfall, Essent en Eneco
Per 1 april zijn de tarieven van de variabele contracten aangepast. Dit om mee te gaan met verlagingen van de energietarieven op de beurs. Ondanks de aangekondigde prijsverlagingen van de variabele contracten bij Vattenfall, Eneco en Essent, blijven vaste energiecontracten tot wel 30% goedkoper.
Afbeelding van cash geld met rekenmachine
Energie
04 april 2024
Alice van den Berg
Dit is nu de top 5 goedkoopste energieleveranciers met een vast contract
Wie nu in april wil overstappen op een vast energiecontract voor prijszekerheid, kan dat doen tegen lage tarieven. Vergelijken heeft zin, want de goedkoopste energieleveranciers met een vast contract schelen onderling al gauw tot honderden euro’s op jaarbasis. We geven je een overzicht van de goedkoopste 5 energieleveranciers van dit moment.
Afbeelding van man en vrouw die energie vergelijken met laptop
Energie
03 april 2024
Alice van den Berg
Dit is de top 10 goedkoopste energieleveranciers in april
Wie op dit moment een 1 jaar vast energiecontract overweegt doet er goed aan de dure energieleveranciers van de goedkoopste energieleveranciers te onderscheiden. Het prijsverschil op jaarbasis kan namelijk honderden euro’s schelen.
Vrouw achter laptop vergelijkt
Energie
03 april 2024
Alice van den Berg
Dit zijn nu de duurste energieleveranciers (en dit de goedkoopste)
Afgelopen maand gaven we een overzicht met de duurste energieleveranciers van maart 2023. Welke leveranciers zijn de duurste in april? Daarin zien we een aantal veranderingen ten opzichte van afgelopen maand.
Afbeelding van huis met zonnepanelen op dak
Energie
01 april 2024
Alice van den Berg
Terugleverkosten uitstellen? Dat kan met deze handige truc
Ben je van plan zonnepanelen te nemen? Dan is de kans groot dat je straks bij vrijwel alle leveranciers terugleverkosten gaat betalen met een variabel contract of nieuw vast contract. Dit kan je energierekening met tientallen (tot honderden) euro’s per jaar verhogen. Maar niet als je nú alvast een 3 jaar vast contract kunt afsluiten bij Vattenfall, Essent of Eneco, blijkt uit een rondgang van deze site.
Afbeelding van windturbines in weiland
Energie
28 maart 2024
Alice van den Berg
Geen grap: vanaf 1 april gratis stroom
Nieuwe klanten met een Budget Energie jaarcontract profiteren vanaf 1 april tot en met augustus ieder weekend van gratis stroom tussen 12:00 en 17:00. Een bijzondere en vernieuwende actie. Is het ook een slimme deal voor je energiecontract?
Energie
25 maart 2024
Mitchell de Rooij
Gasprijs in 2024: een compleet overzicht
In dit artikel kijken we naar de trends op de gasmarkt en de voorspellingen voor de rest van 2024.
Afbeelding van Nederlands windmolen landschap
Energie
22 maart 2024
Alice van den Berg
Negatieve stroomprijs: alleen zo profiteer je ervan
We hebben dit jaar de eerste negatieve (en zelfs gratis) stroomuren alweer gehad. Ook morgen zijn er tussen 12:00 en 15:00 weer negatieve stroomprijzen. De komende maanden zullen we dit vaker gaan zien. Maar lang niet iedereen profiteert hiervan.
Energie
21 maart 2024
Sander van Meggelen
Meerdere energieleveranciers: geen vaste contracten meer voor bezitters zonnepanelen
Uit onderzoek van Keuze.nl blijkt dat meerdere energieleveranciers sinds deze maand geen vaste contracten meer aanbieden aan groepen huishoudens met zonnepanelen. Eigenaren van zonnepanelen in één van de 755.000 gasloze woningen zijn aangewezen op variabele maandcontracten.
Man en vrouw discussiëren aan tafel
Energie
19 maart 2024
Alice van den Berg
Is een dynamisch energiecontract verstandig (volgens experts)?
Twijfel je of een dynamisch energiecontract gunstig is voor jouw situatie? Dit is wat je erover moet weten en wat experts erover zeggen.
Mannen plaatsen zonnepanelen op dak
Energie
11 maart 2024
Alice van den Berg
Deze terugleverkosten rekenen energieleveranciers met zonnepanelen: compleet overzicht
Op dit moment rekenen 16 energieleveranciers extra kosten en aangepaste tarieven voor huishoudens met zonnepanelen. De veelgenoemde 'terugleveringskosten' gelden zowel voor nieuwe en bestaande klanten. Welke leverancier de aantrekkelijkste optie is met zonnepanelen wordt dus een lastigere puzzel, waarbij energie vergelijken echt noodzakelijk is. In dit artikel geven we je een compleet overzicht van de extra kosten die je betaalt met zonnepanelen.
Persoon installeert zonnepanelen
Energie
11 maart 2024
Alice van den Berg
Vanaf vandaag 75% hogere kosten met zonnepanelen bij deze twee leveranciers
Opnieuw in zeer korte tijd, verhogen twee energieleveranciers de tarieven voor huishoudens met zonnepanelen. Eneco en Oxxio rekenen vanaf vandaag hogere vaste leveringskosten (vastrecht) voor stroom als je aangeeft zonnepanelen te hebben. Het vastrecht op gas blijft ongewijzigd.
Energie
07 maart 2024
Melvin Paalvast
Voor het eerst dit jaar gratis stroom
Morgen, vrijdag 8 maart is er voor het eerst dit jaar weer overdag gratis stroom. Tussen 12:00 en 14:00 is de stroomprijs negatief. Dan ontvang je € 0,02 cent per kWh. Je betaalt nog wel belasting. Het verbruik kost je dan € 0,12 cent per kWh.
Afbeelding van zonnepanelen installeren op dak
Energie
01 maart 2024
Alice van den Berg
Nu ook terugleverkosten bij Mega, Innova Energie en Gewoon Energie
Vanaf vandaag betaal je als nieuwe klant met een vast energiecontract en zonnepanelen bij Mega, Innova Energie en Gewoon energie ook terugleverkosten.