Energie
15 juli 2024
Melvin Paalvast
Vast energiecontract wel of niet verstandig?
Is het slim om nu een vast energiecontract af te sluiten? Ja, dat is in juli verstandig om te doen. De energietarieven voor nieuwe klanten staan nog steeds op een laag heel laag punt sinds de afgelopen twee jaar, en bij meerdere leveranciers krijg je bovendien hoge cashbacks oplopend tot € 450,-. Hierdoor ben je goedkoper uit vergeleken met een variabel energiecontract.
Afbeelding van elektriciteitsmast
Energie
12 juli 2024
Alice van den Berg
Vast energiecontract de afgelopen maanden tot 12% goedkoper geworden
In een half jaar tijd zijn vaste jaarcontracten voor energie goedkoper geworden. Waar de energieprijzen in januari op z’n hoogst stonden, betalen huishoudens voor een vast jaarcontract vanaf juli afhankelijk van het energieverbruik, tot 12% minder aan energie maandkosten. Dat is goed nieuws voor wie een vast energiecontract wil afsluiten.
Energie
8 juli 2024
Alice van den Berg
Hartje zomer, maar ongekend hoge dynamische stroomprijs
Vanavond betalen huishoudens met een dynamisch stroomcontract de hoogste stroomprijs ooit gemeten in de zomer. Een kilowatt stroom kost tussen 20:00 en 21:00 maar liefst € 0,45 (inclusief belastingen) per kWh. Dit is zeer ongebruikelijk in de warmste maanden, waarin de prijzen normaal gesproken een stuk lager liggen.
Energie
4 juli 2024
Mitchell de Rooij
Grote verschillen in beursprijzen bij dynamische energieleveranciers
Met een dynamisch energiecontract betaal je voor stroom en gas de prijs van de energiebeurs. Maar het blijkt dat dynamische energieleveranciers op hun websites uiteenlopende tarieven laten zien voor deze beursprijzen.
Vrouw achter laptop vergelijkt
Energie
4 juli 2024
Alice van den Berg
Dit zijn nu de duurste energieleveranciers (en dit de goedkoopste)
Energieleveranciers passen regelmatig hun tarieven aan. Welke energieleveranciers zijn het duurste in november? Daarin zien we een aantal veranderingen ten opzichte van afgelopen maand.
Afbeelding van man en vrouw die energie vergelijken met laptop
Energie
4 juli 2024
Alice van den Berg
Dit is de top 10 goedkoopste energieleveranciers in juli
In juli overstappen op een vast energie jaarcontract kan je honderden euro's schelen, wanneer je de goedkoopste- van de duurste energieleveranciers weet te onderscheiden. Welke leveranciers zijn deze maand het goedkoopste?
Afbeelding van cash geld met rekenmachine
Energie
4 juli 2024
Alice van den Berg
Dit is de top 5 goedkoopste energieleveranciers met een vast contract in juli
Wie nu wil overstappen op een vast energiecontract voor prijszekerheid doet er goed aan te vergelijken. Want de goedkoopste energieleveranciers met een vast contract schelen onderling al gauw tot honderden euro’s jaarbasis, nu veel leveranciers een (hoge) welkomstkorting geven. Wie zijn de goedkoopste leveranciers van dit moment?
Afbeelding van energiemeter
Energie
28 juni 2024
Lisa van Meggelen
Variabele energietarieven per 1 juli voornamelijk flink in prijs verlaagd
De tarieven van variabele energiecontacten wijzigen meerdere malen per jaar. Zo voeren energieleveranciers ook per 1 juli weer een prijswijziging door. De prijsverschillen resulteren in kostenbesparingen tot wel 17%. Ondanks deze prijsverlaging is het voor huishoudens met zonnepanelen soms toch goedkoper om te kiezen voor een modelcontract (zonder terugleverkosten).
Energie
20 juni 2024
Mitchell de Rooij
Gasprijzen 36% lager dan vorig jaar: Wie is nu de goedkoopste?
De gasprijzen zijn het afgelopen jaar flink gedaald. In dit artikel onderzoeken we de recente ontwikkelingen in gasprijzen en wie momenteel de goedkoopste energieleverancier is.
Afbeelding van zonnepanelen op dak van huis
Energie
13 juni 2024
Alice van den Berg
Deze leveranciers rekenen de hoogste- en laagste terugleverkosten
Alle energieleveranciers met variabele- en vaste energiecontracten brengen inmiddels terugleverkosten in rekening. Maar bij wie betaal je nou de hoogste- en laagste terugleverkosten?
Persoon legt zonnepaneel op dak
Energie
3 juni 2024
Alice van den Berg
Energiecontract voor 3 jaar vast met zonnepanelen? Dit zijn je opties
Wie zonnepanelen heeft of neemt kan sinds eind vorig jaar bij weinig leveranciers nog een 3 jaar vast energiecontract afsluiten. Maar doordat nu alle leveranciers terugleverkosten rekenen, kun je toch weer bij meer leveranciers terecht voor een 3 jaar contract (onder bepaalde voorwaarden).
Afbeelding van zonnepanelen
Energie
31 mei 2024
Alice van den Berg
Vanaf nu daadwerkelijk terugleverkosten bij Mega
Met ingang van gisteren betaal je bij energieleverancier Mega officieel terugleverkosten met zonnepanelen. Afgelopen maart maakte Mega al bekend extra kosten te zullen rekenen voor zonnepaneelbezitters, maar deze worden vanaf nu pas in rekening gebracht.
Afbeelding van zonnepanelen installeren op dak
Energie
30 mei 2024
Geert Wirken
Na energieleverancier wil nu ook netbeheerder kosten rekenen voor zonnepanelen
Wie dacht dat we nu wel klaar waren met terugleverkosten, nu die door vrijwel iedere leverancier ingevoerd zijn, komt bedrogen uit. Netwerkbeheerder Enexis pleit vandaag in het AD voor het rekenen van dubbele kosten voor huishoudens met zonnepanelen en laadpalen.
Afbeelding van dak van huis met zonnepanelen
Energie
27 mei 2024
Alice van den Berg
Engie start met terugleverkosten per kWh, maar behoudt hoger vastrecht
Ook Engie introduceert vanaf morgen terugleverkosten. Als tweede leverancier doen zij dit met terugleverkosten per kWh. Opvallend is dat ze aan klanten met zonnepanelen een hoger vastrecht rekenen dan aan klanten zonder zonnepanelen.
Afbeelding van huizen met zonnepanelen
Energie
27 mei 2024
Alice van den Berg
Klanten van Essent betalen vanaf 1 juli ook terugleverkosten
Met ingang van juli betalen Essent klanten met zonnepanelen vaste terugleverkosten. Het gaat om alle klanten met een variabel energiecontract en nieuwe klanten met een vast contract vanaf 1 juli.