Loopt je leasecontract bijna af? Dan is het belangrijk dat je zelf op tijd een afspraak inplant om je lease auto in te leveren. Dit moet uiterlijk op de laatste werkdag van de leaseperiode. Ook moet de auto aan wat voorwaarden voldoen. Daarom is het handig om vooraf een aantal checks te doorlopen. Daarmee voorkom je onverwachte kosten. We nemen je mee met alles wat komt kijken bij het inleveren van je lease auto.

Maak op tijd een afspraak
De lease auto moet uiterlijk zijn ingeleverd op de laatste werkdag van de leaseperiode. Om op tijd een afspraak te hebben staan, raden we aan om 10 werkdagen, maar uiterlijk 5 werkdagen, voor het einde van je leasecontract een inleverafspraak in te plannen.

Check de lease auto voordat je deze inlevert
Het inleveren van de lease auto moet aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • De auto moet van binnen en buiten schoon zijn: Doe je dit niet, dan kan je mogelijk extra bijbetalen voor reinigingskosten.
  • Je levert alle spullen in die bij de auto horen: Dit gaat om alle spullen die je bij de auto hebt gekregen. Dit zijn spullen als: de hoofdsleutel, de reservesleutel, het kentekenbewijs, de groene kaart, APK-keuringsbewijs, onderhoud- en instructieboekje en eventuele accessoires zoals een navigatiesysteem.
  • De auto heeft geen schade: Schade die niet is gemeld op het moment van inleveren zijn voor rekening van de leaserijder. Bij sommige lease aanbieders geldt er zelfs geen eigen risico meer bij innameschade en betaal je de volledige reparatiekosten. Vergeet dus niet de auto te checken op mogelijke schade.

Check zelf welke schade wel en niet wordt geaccepteerd volgens het inleverprotocol van jouw aanbieder. Meld vervolgens de schade voordat je de auto gaat inleveren.

Na de leaseperiode
En is je leasecontract bijna afgelopen, dan is het ook verstandig om al na te denken over opties na het inleveren van je lease auto met een eventuele volgende auto.

Bij de meeste aanbieders heb je de keuze om je leasecontract te verlengen met je huidige lease auto, een nieuwe lease auto te nemen of misschien wel de auto over te kopen.

Een nieuwe lease auto kan je bij je huidige aanbieder aanvragen, maar kan je net zo goed bij een andere aanbieder doen. Voor een nieuwe lease auto doorloop je namelijk altijd dezelfde procedure met BKR registratie en levertijd als bij het aanvragen van je huidige lease auto. Begin hier dus op tijd mee.

Private lease auto inleveren