Wanneer begint de levertijd te lopen?

Zodra je je private lease auto besteld hebt, moet eerst nog het een en ander geregeld worden voordat je levertijd ingaat. Dit is hoe het werkt.

Private lease levertijd

De levertijd start zodra je contract defintief is

Ga je akkoord met de offerte en heb je alle documenten toegestuurd die nodig zijn voor de financiële toetsing? Dan maakt de aanbieder je contract op. Deze onderteken je en stuur je terug.

Dan vindt er een financiële toetsing plaats om te kijken of je de maandlasten kunt dragen. Is je acceptatie akkoord? Dan is je contract definitief en gaan je 14 dagen wettelijke bedenktijd in. Zodra de 14 dagen bedenktijd voorbij zijn begint de levertijd te lopen.

Sommige aanbieders hebben een andere volgorde: daar vindt de financiële toetsing plaats vooraf aan de contractondertekening. Dat maakt voor de start van de levertijd niet uit.

In alle gevallen geldt: zodra je contract definitief is en de bedenktijd voorbij is, begint je levertijd te lopen.

Levertijd verkorten door af te zien van je wettelijke bedenktijd

Je kunt de levertijd verkorten door af te zien van de wettelijke bedenktijd. Heb jij geen 14 dagen nodig om er nog eens rustig over na te denken? Dan gaat de levertijd meteen in nadat je contract definitief is. Hiermee verkort je de levertijd met 2 weken.

Wanneer begint de levertijd te lopen?