Nieuws   Auto  
Hoe kies ik de beste private lease aanbieding?

Hoe kies ik de beste private lease aanbieding?

Gepubliceerd op: 09 augustus 2021

Wil je slim een private lease auto scoren met een mooie aanbieding? Daar helpen we je graag bij. Want waar let je dan op en hoe pak je dat aan? In 3 stappen heb je de beste private lease aanbieding voor jou gevonden. We laten het je zien:


Wil je slim een private lease auto scoren met een mooie aanbieding? Daar helpen we je graag bij. Want waar let je dan op en hoe pak je dat aan? In 3 stappen heb je de beste private lease aanbieding voor jou gevonden. We laten het je zien:

Stap 1. Geef jouw voorkeuren aan

De eerste stap is het bepalen welke lease auto je wilt met private lease vergelijken. In onze private lease vergelijker vind je ruim 100 lease auto's om uit te kiezen. Een groot aanbod. Maak daarom het aanbod kleiner door de filters in te stellen naar jouw voorkeuren.

Met de volgende filters en onze tips vind je makkelijker de lease auto die bij jouw wensen past:

1. Selecteer je kilometerbundel

Je hebt de keuze uit de volgende kilometerbundels:

kilometerbundel private lease

Standaard staat de kilometerbundel geselecteerd op 10.000 kilometers per jaar. Hiermee vind je de goedkoopste private lease auto met een kilometerbundel tot 10.000.

Of dit ook de beste kilometerbundel voor jou is, is afhankelijk van hoe vaak jij de auto neemt en hoeveel kilometers je daar regelmatig mee rijdt. Zo weten we dat een Nederlander gemiddeld 13.000 kilometers per jaar rijdt. We zouden daarom aanbevelen om eerder een bundel tot 15.000 kilometers te kiezen.

Bereken zelf je kilometerbundel

Om uit te rekenen hoeveel kilometers jij grofweg per jaar rijdt, kan je van de volgende doelen je kilometers bij elkaar optellen:

 1. Kilometers privé:
  1. Schat in hoeveel kilometers je per week privé denkt te gaan rijden naar bijvoorbeeld de supermarkt, het winkelcentrum en bezoekjes.
  2. Vermenigvuldig dat aantal keer 52 weken.
 2. Kilometers voor werk:
  1. Bereken met Google Maps de afstand van je huis naar werk en vermenigvuldig dit keer 2.
  2. Vermenigvuldig vervolgens het vorige aantal, keer het aantal dagen dat je per week naar werk gaat.
  3. Vermenigvuldig het vorige aantal keer 52.
  4. Trek je vakantiedagen van het vorige aantal af.
 3. Kilometers voor vakantie of weekendjes weg met de auto:
  1. Schat in hoeveel kilometers je gemiddeld rijdt naar en van een vakantie met de auto.

Tel al deze kilometers bij elkaar op en je hebt een goede schatting voor welke kilometerbundel jij het beste kan kiezen.

2. Selecteer je contractduur

Je kunt kiezen uit de volgende looptijden:

contractduur private lease

Op basis van je contractduur betaal je meer of minder per maand. Zo is het goedkoopste contract met een duur van 60 maanden. Het prijsverschil tussen 60 maanden en 48 maanden kan soms maar enkele euro's tot zelfs € 50,- per maand schelen.

Kies de contractduur uit die het beste bij jou past en stel dit in met de filter. Op basis van die filter tonen wij bij welke aanbieder jij de lease auto het goedkoopst afsluit met die contractduur.

3. Pas je maandprijs aan

maandprijs private lease

Ook handig, gebruik deze filter om direct jouw aanbod aan te passen aan de leaseprijs die jij per maand kan/wil betalen.

Wist je dat de meeste kosten, zoals wegenbelasting en de autoverzekering, bij de leaseprijs zijn inbegrepen? Houd naast de maandprijs dus vooral rekening met extra kosten die je zelf betaalt. Dit zijn voornamelijk de kosten voor brandstof.

4. Geef aan welk automerk je wilt

automerk filteren private lease

Heb jij al een voorkeur voor een bepaald automerk? Selecteer dan jouw voorkeur met de filter. Heb je nog geen voorkeur, laat dan de filter op ‘alle automerken’ staan.

5. Geef het brandstof type aan

brandstof filteren private lease

De meeste lease auto's rijden op benzine. Wil je graag in een private lease elektrische auto of een private lease automaat rijden, dan is deze filter handig voor jou.

Een elektrische lease auto is duurder dan een gewone lease auto

Een lease auto op benzine is al vanaf € 199,- per maand te leasen, terwijl de goedkoopste elektrische lease auto pas vanaf € 329,- te vinden is. De hogere prijs voor een elektrisch lease auto kan daarom een belangrijke én handige afweging zijn om deze filter te gebruiken.

De beste elektrische private lease auto, de Peugeot e-208, lease je voor rond de € 400,- per maand.

6. Selecteer jouw favoriete automodel

Met de filters uit voorgaande stap is je aanbod als het goed is kleiner geworden. Vergelijk het totaalaanbod aan private lease aanbiedingen op basis van jouw voorkeursinstellingen en klik op de auto van je voorkeur.

Stap 2. Vergelijk de private lease aanbieders

Heb je de filters naar jouw voorkeur al ingesteld op basis van je kilometerbundel en contractduur? Mooi, dan zie je gelijk welke lease aanbieder de auto het goedkoopste aanbiedt. De goedkoopste aanbieder staat direct bovenaan.

Maar dan ben je er nog niet. Naast de prijs, is het aan te raden om ook goed het pakket met voorwaarden en specificaties van elke aanbieder goed te vergelijken. Dit kan nog wel eens verschillen en lees je terug in de vergelijker.

Dus, vergelijk voor de beste aanbieding de aanbieders nog even goed op:

 • de contractduur: De contractduur van jouw voorkeur kan bij sommige aanbieders niet beschikbaar zijn, of soms kan een kortere contractduur tijdelijk goedkoper zijn dan een langere contractduur. Als de contractduur afwijkt van jouw voorkeur, dan vind je dit terug in het overzicht bij de aanbieder.
 • de kilometerbundel: Sommige aanbieders bieden gratis extra kilometers aan bij je gekozen kilometerbundel. Handig als je denkt net rond de maximale kilometerbundel te zitten.
 • eigen risico: Bij de meeste aanbieders geldt € 300,- eigen risico bij schade. Is dit hoger of lager, dan zie je dit ook gelijk in de vergelijker terug.
screenshot private lease aanbiedingen vergelijken
 • de levertijd: Sommige aanbieders laten direct weten wat de levertijd is van de lease auto. Is dit bekend, dan vind je dit onder de 'levertijd' knop terug.
 • type uitvoering: Het type uitvoering en de daarbijbehorende specificaties van een automodel kunnen per aanbieder verschillen. Klik daarom ook op de knop 'uitvoering' om te zien welke uitvoering bij de aanbieding hoort. Is dit bijvoorbeeld de benzine of elektrische uitvoering? En heeft de auto 3 of 5 deuren?
screenshot extra info per lease aanbieder

Stap 3. Maak je private lease aanbieding compleet

De getoonde aanbiedingen zijn op basis van de basisuitvoering. Je kunt de private lease auto zelf verder samenstellen naar jouw wensen op de bestelpagina van de aanbieder.

Kies bijvoorbeeld voor een andere kleur en kies eventueel extra opties om in je contract op te nemen, zoals winterbanden en een aanvullende schadeverzekering inzittenden.

Heb je het private lease contract samengesteld zoals jij ‘m wilt? Neem dan ook de aanvullende voorwaarden van de private lease aanbieding altijd even door.

Zo kun je bijvoorbeeld checken:

 • Of je contract tussentijds is aan te passen of op te zeggen (onder voorwaarden).
 • Hoe er wordt omgegaan met je schadevrije jaren.
 • Hoe lang de levertijd is.
 • Hoe hoog je eigen risico is, en of je die eventueel voor een meerprijs kan verlagen.
 • Hoeveel de meerkilometerprijs is als je buiten je kilometerbundel komt.

TIP: Vergelijk meerdere lease aanbieders voor de beste aanbieding op maat

Wil je een private lease auto verder samenstellen naar je smaak? Dan heeft dit invloed op de prijs. Klik daarom op 'meer info' bij de drie goedkoopste aanbieders en stel de auto bij alle drie samen met jouw wensen voor extra opties. Door de bestelpagina’s van de drie goedkoopste private lease aanbiedingen naast elkaar open te zetten en de prijzen te vergelijken, weet je zeker dat je de goedkoopste aanbieding scoort.

Bekijk de private lease aanbiedingen

Bron: Keuze.nl
Auto

Hoe vond je dit je artikel?

Help ons zodat we jou het beste blijven informeren. Je feedback komt direct binnen bij ons team