Makkelijk vergelijken
Makkelijk vergelijken Alles in één handig overzicht
Overstapservice
Overstapservice alles wordt voor je geregeld
9,1 9,1 Kiyoh beoordeling
90% van de bezoekers beveelt ons aan op Kiyoh
FD Gazellen winnaar Van 2018 tot en met 2022!

Heeft Ziggo glasvezel?

Ziggo heeft geen glasvezel, maar levert wel bijna overal in Nederland supersnel internet. Maar liefst 95% van de huishoudens kan snel internet van Ziggo ontvangen. Doe de postcodecheck en bekijk het aanbod van Ziggo op jouw adres.

Kaart met Ziggo glasvezel punten

Ziggo en glasvezel

Ziggo is dé landelijke kabel provider en levert uitsluitend nog kabel internet via de coaxkabel. Toch levert Ziggo supersnel kabel internet tot 1Gb/s op sommige plekken. Hoe kan dat?

Gedeeltelijk glasvezelnetwerk tot aan huis

De reden dat Ziggo zulke hoge snelheden kan leveren, is omdat het coaxnetwerk van Ziggo voor 97% uit glasvezel bestaat. Alleen het laatste deel van de straatkast naar de woning is geen glasvezel. 

Ondanks dat de provider geen 100% glasvezel levert, heeft Ziggo er met nieuwe modemtechnieken voor gezorgd dat ze bij vrijwel elk huishouden 1 Gb/s internetsnelheid kan leveren. Daarom ontvang je met kabel internet van Ziggo ook gewoon supersnel internet van hoge kwaliteit, met downloadsnelheden vanaf 100 Mb/s tot lokaal 1 Gb/s.

Twijfel je tussen Ziggo of glasvezel internet? Lees dan ons glasvezel of kabel beste keuze advies.

Internet provider Ziggo
Ziggo internet
vanaf € 21,25 p.m.

Ziggo Lite abonnement. Eerste 3 maanden € 21,25 p.m. Daarna € 42,50.

Vergelijk Ziggo  

Ziggo internetsnelheid: opnieuw verhoogd

Ziggo heeft recent de internetsnelheid van alle pakketten weer verhoogd. Bekijk het aanbod van supersnel Ziggo internet voor nieuwe klanten.

Pakket Downloadsnelheid Uploadsnelheid Maandprijs
Ziggo Internet Lite & TV 100 Mb/s 25 Mb/s € 56,00 Bekijk
Ziggo Internet Start & TV 200 Mb/s 30 Mb/s € 60,50 Bekijk
Ziggo Internet Start XXL & TV 400 Mb/s 40 Mb/s € 65,50 Bekijk
Ziggo Internet Elite & TV 1000 Mb/s 100 Mb/s € 72,50 Bekijk

Bekijk alternatieven voor Ziggo glasvezel

Wil jij supersnel internet op jouw adres, en ben je benieuwd naar glasvezel mogelijkheden? Vergelijk dan eens het overige aanbod van alle providers op jouw postcode.

Check je glasvezel beschikbaarheid

Dit zijn de verschillen tussen Ziggo en glasvezel

Kabel internet van Ziggo mag dan ook supersnel zijn, het verschilt wezenlijk van glasvezel internet op een aantal punten:

  • Het glasvezelnetwerk bestaat uit een andere architectuur en techniek dan het kabelnetwerk van Ziggo.
  • De up- downloadsnelheid met glasvezel internet zijn gelijk. Met Ziggo kabel internet krijg je altijd een lagere uploadsnelheid.
  • Ziggo internet is gevoeliger voor vertraging (hogere ping) dan glasvezel internet.
  • Door hun gesloten kabelnetwerk is Ziggo in verhouding vaak duurder dan glasvezel providers (met uitzondering van acties).

Wanneer gaat Ziggo over op glasvezel?

Ondanks dat het Ziggo-netwerk al gedeeltelijk verglaasd is (tot aan de meterkast in steeds meer woningen), zal Ziggo in de nabije toekomst geen volledige glasvezel verbinding gaan aanbieden.

De Ziggo-verbinding in de woning (vanaf de meterkast) blijft vooralsnog uit coax-kabel bestaan. Hierdoor kan Ziggo geen symmetrische internetsnelheden leveren, in tegenstelling tot glasvezel providers.

Wat is beter: Ziggo of KPN glasvezel?

Kwalitatief gezien is glasvezel internet de beste optie als je het snelste en meest stabiele internet in huis wil halen.

Op basis van prijs zijn de verschillen tussen kabel- en glasvezel internet niet meer zo groot. Soms verschilt de basis maandprijs nog maar een euro voor dezelfde snelheid of soortgelijk pakket.

Kabel internet en glasvezel internet zijn allebei hoogwaardige kwaliteit internetverbindingen, maar kabelinternet is net wat minder stabiel en snel dan glasvezel internet (vanwege de techniek en architectuur van de verbinding).

Als we kijken naar de betrouwbaarheid van deze twee verbindingen dan scoort glasvezel internet het beste op het minste aantal storingen en de algehele kwaliteit van de internetverbinding. Dit komt ook uit terug uit de test-oordelen van onder andere de Consumentenbond naar de beste internet provider.

KPN glasvezel scoort dus het beste op de internetkwaliteit. Als je al glasvezel internet op jouw adres nemen, dan is glasvezel internet de beste keuze.

Twijfel je tussen de twee best-beoordeelde providers? Lees dan ook eens ons Ziggo of KPN beste keuze advies voor een uitgebreide vergelijking tussen de twee.

Alle providers met glasvezel onder één dak

Naast Ziggo vergelijk je bij ons alle grote Nederlandse providers met glasvezel internet.