Snelste internet providers gemakkelijk in één overzicht
100% onafhankelijk vergelijken Alle grote landelijke providers
Thuiswinkel partner
Gemiddelde score 9,5

Snelste internet provider 2021

De snelste internet provider in 2021 is Ziggo. Ze leveren tot maar liefst 1000 Mb/s. Maar er zijn meer snelle internet providers.

Om de snelste internet provider voor jou te vinden kun je het beste de postcodecheck gebruiken en internet providers vergelijken. We tonen je alle providers die op jouw adres abonnementen aanbieden. Sorteer vervolgens op ‘downloadsnelheid’. Het snelste abonnement staat meteen bovenaan. Super simpel.

snelste internet provider

Top 3 snelste internet providers

Provider Kenmerken Downloadsnelheid Uploadsnelheid Prijs
1
Kabel
Gratis installatiemonteur
Nu 5 maanden voor € 39,95
150 Mb/s 15 Mb/s € 57,95 per maand
2
Glasvezel
Gratis installatiemonteur
Nu 6 maanden voor € 35,-
100 Mb/s 100 Mb/s € 57,50 per maand
3
Glasvezel
Gratis installatiemonteur
Nu 4 maanden voor € 34,25
100 Mb/s 100 Mb/s € 68,50 per maand

Snel internet pakket

Welke internet provider op jouw adres het snelste is wordt grotendeels bepaald door welke typen internetverbindingen op jouw adres beschikbaar zijn.

Type internetverbinding- en snelheid
Het type internet bepaalt ook de hoogst haalbare upload- en downloadsnelheid. Met (A)DSL kun je een downloadsnelheid van 200 Mbs/ halen. Kabel internet is een stuk sneller, daar kun je tot 1000 Mb/s downloadsnelheid halen.

Glasvezel internet is het allersnelste breedband internet waarmee je tegelijkertijd tot 750 Mb/s kunt downloaden en uploaden. Glasvezel is nog niet overal beschikbaar, doe daarom altijd de postcode check om te zien of jij al van het snelste internet gebruik kunt maken.

Veel gebruikers op het netwerk
Hoe meer personen tegelijkertijd gebruik maken van internet, hoe hogere snelheid vereist is. Wordt er veel tegelijkertijd gebruik gemaakt van het internet binnen je huishouden? Dan raden wij in dat geval aan een minimale snelheid van 100 Mb/s te kiezen. Zo voorkom je haperingen en kun je ongestoord online gamen, streamen en meer.

Internet providers vergelijken

Bij ons vergelijk je internet van alle grote Nederlandse providers.