Kan ik mijn belminuten aanpassen of meenemen naar de volgende maand?

Helaas kan je je belminuten niet meenemen naar de volgende maand. Er is tegenwoordig geen enkele provider die dit nog aanbiedt voor een mobiel abonnement. Je belminuten zijn alleen met een prepaid simkaart onbeperkt geldig. Het is daarom aan te raden om bij het afsluiten van een sim only of telefoon abonnement een passend aantal belminuten te kiezen. Of juist veel gebruik te maken van bellen via internet.

Belbundel aanpassen

Heb je toch niet genoeg aan je belbundel of houd je met regelmaat belminuten over? Dan kan je bij veel providers je belbundel kosteloos per maand omhoog of omlaag aanpassen.

Uiteraard betaal je bij een grotere bundel, een hoger tarief vanaf die datum. Je bundel omlaag aanpassen is alleen voordelig bij een maandelijks opzegbaar abonnement. Want bij een langer contract, ga je er nooit minder voor betalen. Je betaalt altijd minimaal het startbedrag van je contract.

Toch raden we het je af om je bundel tussentijds aan te passen. Neem liever iets meer tijd met het bepalen van het aantal belminuten of bel meer via wifi. Er zitten namelijk een aantal nadelen aan het tussentijds aanpassen van je bundel.

Zo komen vaak je overgebleven tegoed uit je oude bundel en eventuele klantvoordelen te vervallen. Ook hebben deze gewijzigde bundels vaak geen actietarief en je kan na het wijzigen van je bundel niet meer voor je oude actiebundel kiezen.

Kan ik mijn belminuten aanpassen of meenemen naar de volgende maand?