Makkelijk vergelijken
Makkelijk vergelijken Alles in één handig overzicht
Overstapservice
Overstapservice alles wordt voor je geregeld
9,1 9,1 Kiyoh beoordeling
93% van de bezoekers beveelt ons aan op Kiyoh
FD Gazellen winnaar Van 2018 tot en met 2022!

Allianz e-bike verzekering

Een Allianz e-bike verzekering kost gemiddeld € 5,70 per maand in een middelgrote stad. Daarmee is je fiets verzekerd tegen diefstal en schade verzekerd, en juridische hulp. Optioneel kun je pechhulp erbij nemen.

Een Allianz fietsverzekering is één van de goedkopere opties in veel situaties. Je betaalt bovendien geen eigen risico bij diefstal en total loss. De aankoopprijs van je fiets wordt tot 3 jaar vergoedt. Helaas betaal je wel een eigen risico van € 25,- bij schade en is de garantie op de fietsaccu bij Allianz niet te verlengen. 

Een overzicht van Allianz e-bike premies op looptijd en dekking

FietsverzekeraarLooptijdDiefstal + schade
3 jaar€ 4,95 p.m.
Maandelijks€ 6,17 p.m.

Allianz fietsverzekering reviews

Wat zeggen anderen over een fietsverzekering bij Allianz?

Allianz wordt regelmatig getest in de onderzoeken van Moneyview en de Consumentenbond. Moneyview heeft Allianz nu 3 jaar op rij als beste beoordeeld op basis van prijs. Dat zet ze in een positief licht. 

Helaas zijn er van gebruikers zelf niet heel veel ervaringen achtergelaten, slechts een paar honderd. Van de reviews die we zijn tegengekomen, worden de volgende punten het vaakst genoemd:

  • Snelle afhandeling van claims
  • Goede prijs/kwaliteit
  • Telefonisch behulpzaam
  • Telefonisch niet altijd goed bereikbaar
Allianz logo
Allianz fietsverzekering
  • Best getest op prijs door Moneyview
  • Goede prijs/kwaliteit volgens gebruikers

93% van de bezoekers beveelt ons aan!

Onze bezoekers zijn heel tevreden over Keuze.nl! We scoren gemiddeld een 9,1 op Kiyoh. Bekijk al onze reviews.

Kiyoh beoordeling

Over een fietsverzekering bij Allianz

Dekking
Allianz biedt 3 verschillende dekkingen om je fiets te verzekeringen: Standaard, Uitgebreid en Compleet. Met de Standaard dekking ben je verzekerd voor diefstal en juridische hulp. Met de uitgebreid dekking neem je er een schadedekking bij. Wil je ook pechhulp voor onderweg, dan kan dat met de Compleet dekking.

De fietsverzekering van Allianz is wereldwijd geldig, dus ook als je met de fiets naar het buitenland gaat. In het geval van diefstal krijg je vanaf het 3e jaar maximaal 75% vergoedt van de aanschafwaarde.

Looptijd
Een Allianz fietsverzekering is af te sluiten als aflopende verzekering voor 3 jaar en als doorlopende verzekering met een minimale duur van 1 jaar.

Te verzekeren fietsen
Allianz verzekert in tegenstelling tot sommige andere verzekeraars nog wel elektrische bakfietsen. Ook racefietsen en mountainbikes zijn te verzekeren. Alleen fatbikes zijn op dit moment niet te verzekeren.

De belangrijkste Allianz fietsverzekering voorwaarden

Van een aantal belangrijke zaken bij een fietsverzekering hebben we opgezocht hoe Allianz daarmee omgaat.

Eigen risico
Bij Allianz betaal je een beperkt eigen risico. Voor diefstal of total loss geldt geen eigen risico. Raakt je fiets beschadigd (door eigen toedoen), dan betaal je € 25,- eigen risico.

Wil je een racefiets of mountainbike bij Allianz verzekeren, dan betaal je 20% eigen risico voor de door Allianz vastgestelde schade.

Sloten
Net als de andere fietsverzekeraars, stelt Allianz bepaalde eisen aan het op slot zetten van je fiets.

Om aanspraak te kunnen maken op je verzekering moet je altijd kunnen aantonen dat je je fiets op slot gezet had. Je moet daarom eén (reserve)sleutel met sporen van gebruik kunnen tonen. Ook dient je fiets altijd op slot te staan met minimaal een ART2-gecertificeerd slot.

Heb je een racefiets om mountainbike? Dan geldt als aanvullende eis bovendien dat deze altijd vaststaat aan een niet- verplaatsbaar object zoals een boom of lantaarnpaal.

Dekking accu
Wanneer je accu vervangen moet worden vanwege schade of diefstal, vergoedt Allianz een accu met dezelfde capaciteit die gelijkwaardig is aan de oude accu. Allianz vergoedt alleen accu's wanneer deze vast onderdeel zijn van de fiets, of in het geval van een losse accu als accessoire zijn meeverzekerd.

Bij een doorlopende fietsverzekering vindt de eerste 3 jaar geen afschrijving plaats, daarna wordt de waardevermindering verder afgebrouwdtot maximaal 20% vanaf het 9e jaar dat je verzekerd bent.


Lees altijd de polisvoorwaarden van Univé goed door voor het aangaan van een verzekering. Zo kom je later niet voor verrassingen te staan.

Fietsverzekeringen vergelijken