Makkelijk vergelijken
Makkelijk vergelijken Alles in één handig overzicht
Overstapservice
Overstapservice alles wordt voor je geregeld
9,1 9,1 Kiyoh beoordeling
93% van de bezoekers beveelt ons aan op Kiyoh
FD Gazellen winnaar Van 2018 tot en met 2022!

Kingpolis e-bike verzekering

Een e-bike verzekering bij Kingpolis kost € 10,72 per maand in een middelgrote stad. Hierbij is zowel schade als diefstal verzekerd.

De E-bike verzekeringen van Kingpolis zijn al meerdere keren als beste getest. Dit is dus een goede verzekeraar om je E-bike bij te verzekeren. Kingpolis heeft een hoge nieuwwaarde vergoeding bij diefstal en total loss. Een minpunt bij een Kingpolis e-bike verzekering is dat ze een eigen risico van € 50,- hanteren, terwijl Enra dat bijvoorbeeld niet doet.

Een overzicht van Kingpolis e-bike premies op looptijd en dekking

FietsverzekeraarLooptijdDiefstal + schade

Doorlopend

€ 10,72 p.m.
3 jaar€ 8,75 p.m.

Kingpolis reviews

Kingpolis heeft veel goede online beoordelingen. Weliswaar zijn het er iets meer dan 400, ze scoren wel gemiddeld een 4,3 op basis van 5 sterren. Dat is zeker voor een verzekeraar erg goed. Wat vooral genoemd wordt is dat de afhandeling van schade op een fijne manier gaat. De reparaties gebeuren snel en de claims worden ook direct vergoedt. 

Een minpunt wat soms naar voren komt is dat je soms wat lang moet wachten op een antwoord van de klantenservice (telefonisch en per mail).

Kingpolis logo
Kingpolis fietsverzekering
  • 4,3 uit 5 sterren in Google
  • Als beste beoordeeld door de Consumentenbond

93% van de bezoekers beveelt ons aan!

Onze bezoekers zijn heel tevreden over Keuze.nl! We scoren gemiddeld een 9,1 op Kiyoh. Bekijk al onze reviews.

Kiyoh beoordeling

Over een fietsverzekering bij Kingpolis

Dekking
Je kunt bij Kingpolis kiezen voor een basisdekking of een complete dekking. Bij de basisdekking ben je alleen verzekerd tegen diefstal. Bij de complete dekking ben je naast diefstal ook verzekerd voor ongevallen, persoonlijke eigendommen zoals accesoires op de fiets en heb je gratis pechhulp.

Looptijd
Je kunt kiezen voor een doorlopende fietsverzekering of een aflopende fietsverzekering van 3 jaar. Bij de doorlopende fietsverzekering kan je kiezen of je per maand of per jaar wilt betalen. De fietsverzekering van 3 jaar dien je in één keer te betalen.

Te verzekeren fietsen
Kingpolis accepteert niet alle soorten fietsen voor hun verzekeringen. De volgende type fietsen zijn niet te verzekeren bij Kingpolis:

  • De merken "Urban Arrow" en "Riese Müller" (alleen in combinatie met een tracker worden ze verzekerd)
  • Fatbikes (zoals Doppio en Knaap)
  • Geen fietsen met een bandbreedte van meer dan 3 inch
  • Van Moof fietsen

De belangrijkste voorwaarden van Kingpolis

Van een aantal belangrijke zaken bij een fietsverzekering hebben we opgezocht hoe Kingpolis daarmee omgaat.

Eigen risico
Kingpolis hanteert een eigen risico bij een gewone fiets van € 25,- voor cascoschade. Bij een e-bike heb je een eigen risico van € 50,- voor zowel casco- als diefstalschade (ook voor losse onderdelen als de accu).

Sloten
Kingpolis hanteert vrijwel dezelfde voorwaarden voor sloten als andere fietsverzekeraars. Zo moeten E-bikes vanaf € 2.000 en gewone fietsen vanaf € 3.500 voorzien zijn van een tweede slot. Met dit tweede slot moet de fiets worden vastgezet aan iets wat niet te verplaatsen is, zoals een lantaarnpaal.

Voor fietsen met een waarde onder de € 2.000 voor e-bikes (en € 3.500 voor gewone fietsen) volstaat een enkel slot.

Dekking accu

Kingpolis heeft een zeer ruime regeling voor de afschrijving van de accu. Je betaalt de eerste 5 jaar geen afschrijving. Vanaf het 6e jaar vindt er een afschrijving van 2,5% per maand plaats, tot een maximale waardevermindering van 50%.

Een ander groot pluspunt van Kingpolis is dat ook tweedehands accu’s worden vergoedt, wat lang niet bij alle verzekeraars het geval is. Wel hebben zij daar een aparte regeling voor, waarbij de dagwaarde wordt uitgekeerd. Er geldt een maximum van 4 jaar, met 25% per jaar.

Uniek aan Kingpolis is dat je los nog een aparte accupolis kunt afsluiten voor € 5,- per maand.

Hiermee ben je óók verzekerd voor slijtage en vochtschade. Precies die dingen die geen enkele fietsverzekeraar vergoedt met een accu. Heeft je accu bovendien nog maar een capaciteit van 60% bij aanvang, dan vergoedt deze polis ook een nieuwe accu.

Vergelijk fietsverzekeringen