Makkelijk vergelijken
Makkelijk vergelijken Alles in één handig overzicht
Overstapservice
Overstapservice alles wordt voor je geregeld
9,1 9,1 Kiyoh beoordeling
93% van de bezoekers beveelt ons aan op Kiyoh
FD Gazellen winnaar Van 2018 tot en met 2022!

Unigarant e-bike verzekering

Een e-bike verzekering bij Unigarant kost € 9,68 per maand in een middelgrote stad. Daarmee is je fiets altijd tegen diefstal en schade verzekerd. 

Unigarant staat bekend als de verzekeringsmaatschappij van de ANWB, en werken daarmee nauw samen. Een belangrijk voordeel bij Unigarant is dat je geen eigen risico betaalt bij diefstal van je e-bike. Een nadeel is dat je wel altijd een eigen risico van € 25,- betaalt bij schade en diefstal van onderdelen en accessoires, zoals je accu of fietstassen.

Een overzicht van Unigarant e-bike premies op looptijd en dekking

FietsverzekeraarLooptijdDiefstalDiefstal + schade
1 jaar€ 7,88 p.m.€ 9,68 p.m.
Doorlopend€ 8,28 p.m.€ 10,16 p.m.

Unigarant fietsverzekering reviews

Wat zeggen anderen over een fietsverzekering bij Unigarant?

Over de Unigarant fietsverzekering laten relatief weinig gebruikers nog hun mening achter op bekende reviewsites. Wel verzamelt Unigarant reviews op hun eigen site en geven hun klanttevredenheid een 8,2 op basis van bijna 29.000 beoordelingen.

Wij kijken liever ook naar beoordelingen op basis van grote onderzoeken. En daarmee komt Unigarant/ANWB uit het laatste onderzoek van Moneyview als beste uit de test op basis van de diefstal verzekeringsvoorwaarden. Door de Consumentenbond zijn ze in in de laatste test van vorig jaar beoordeeld met een 7,7. Hiermee scoren ze iets lager dan bijvoorbeeld Kingpolis, Univé en Laka.

Van de reviews die wij zijn tegengekomen, valt op dat gebruikers het vaakst de volgende dingen als voor- en nadelen benoemen:

  • Prettig contact met klantenservice
  • Onduidelijke informatie op de website
  • Wisselende afhandeling van claims
Unigarant logo
Unigarant fietsverzekering
  • Best getest op diefstal voorwaarden door Moneyview
  • Beoordeeld met een 7,7 door de Consumentenbond

93% van de bezoekers beveelt ons aan!

Onze bezoekers zijn heel tevreden over Keuze.nl! We scoren gemiddeld een 9,1 op Kiyoh. Bekijk al onze reviews.

Kiyoh beoordeling

Over een fietsverzekering bij Unigarant

Dekking
Unigarant biedt twee type dekkingen aan voor je fietsverzekering, met alleen diefstal of diefstal en schade. Optioneel is een fietsverzekering van Unigarant uit te breiden met een ongevallendekking, verhaalsrechtsbijstand en pechhulp.

Heb je een tracker met GPS op je fiets van Tracefy of Fris Nederland met bijbehorend opsporingsabonnement? Dan geeft Unigarant 20% korting op de diefstaldekking gedurende de looptijd.

Looptijd
Een Unigarant fietsverzekering is af te sluiten als kortlopende verzekering voor 1 jaar en als doorlopende verzekering. In het verleden bood Unigarant ook 3 en 5 jaar polissen aan, maar daar zijn ze mee gestopt. Zoek je een langere looptijd, dan is een Enra fietsverzekering een goed alternatief.

Te verzekeren fietsen
Je kunt bij Unigarant een scala aan fietsen laten verzekeren. Zo ben je ook welkom met duurdere fietsen, zoals een racefiets en ATB. Je kunt helaas geen fatbike verzekeren bij Unigarant. Dit kan overigens (tijdelijk) ook niet meer bij andere fietsverzekeraars.

De belangrijkste Unigarant fietsverzekering voorwaarden

Van een aantal belangrijke zaken bij een fietsverzekering hebben we opgezocht hoe Unigarant daarmee omgaat.

Eigen risico
Je betaalt bij Unigarant altijd een eigen risico van € 25,- in het geval van schade, of bij diefstal van fietsaccessoires en -onderdelen. Je kunt het eigen risico niet vrijwillig ophogen voor een lagere premie. Dit kan bijvoorbeeld wel met de Univé fietsverzekering. Voor diefstal van de gehele fiets hanteert Unigarant geen eigen risico.

Sloten
Unigarant stelt vergelijkbare eisen met andere verzekeraars, aan het op slot zetten van je fiets. Je dient je fiets met een ART-gecertificeerd slot vast te zetten (onder direct toezicht) aan een niet verplaatsbaar object, zoals boom of paal die met de grond verankerd zijn. Ook wanneer je je fiets binnen stalt in een afgesloten ruimte, dien je deze vast te maken.

Dekking accu
Unigarant hanteert net als met een Kingpolis fietsverzekering de eerste 5 jaar geen afschrijving op je accu. Je krijgt bij diefstal van de accu de volledige aanschafwaarde vergoedt voor een nieuwe accu van dezelfde soort en kwaliteit.

Vanaf het 6e jaar geldt een afschrijving tot 50% van de aanschafwaarde Dit geldt ook voor refurbished accu’s.

Je betaalt bij Unigarant alleen een eigen risico van € 25,- bij schade door vallen en stoten, waarbij de functionaliteit van de accu aangetast moet zijn (cosmetische schade wordt niet vergoed).

Een nadeel van Unigarant is wel dat voor accu’s die niet nieuw,of refurbished zijn (gereviseerd), de verzekeraar geen vergoeding geeft. Ook is het niet mogelijk om de fabrieksgarantie van de accu te verlengen.

Lees altijd de polisvoorwaarden van Unigarant goed door voor het aangaan van een verzekering. Zo kom je later niet voor verrassingen te staan.

Wat is het verschil tussen de Unigarant en ANWB fietsverzekering?

Het kan verwarrend zijn of je nou bij ANWB of Unigarant je fietsverzekering afsluit, omdat ze nauw samenwerken en Unigarant 100% dochteronderneming is van de ANWB.

Belangrijk om te weten is dat je altijd bij Unigarant je fietsverzekering afsluit en niet bij de ANWB. Aanvragen die via de website van de ANWB gedaan worden, worden vervolgens overgedragen aan Unigarant.

Fietsverzekering vergelijken