Complete vergelijker Met specifieke e-bike filters
Van vergelijken tot verzekeren Er denkt altijd iemand met je mee
Betaal de laagste premie Voor je dure e-bike

Vind de goedkoopste e-bike verzekering voor jou

Voor een paar euro per maand kun je al een elektrische fiets verzekeren. Vergelijk e-bike fietsverzekeringen in een eerlijk overzicht en betaal de laagste premie.

Wat kost een e-bike verzekering?

De prijs van een e-bike fietsverzekering is voor iedere fiets anders. De premies variëren tussen €2,54 en €41,87. Drie factoren beïnvloeden sterk de prijs.

1. Je woonplaats

De eerste factor is hoe de verzekeraar het risico in je woonplaats beoordeelt. Dit wordt bepaald op basis van een aantal omstandigheden, zoals de grootte van je woonplaats.

In de grote stad is het risico dat je fiets gestolen wordt groter dan in een dorp. Dus hoe groter je woonplaats, hoe hoger de premie van je e-bike verzekering.

2. Aanschafwaarde van je e-bike

Daarnaast speelt de aanschafwaarde van je e-bike een grote rol in de hoogte van je premie. Hoe meer de elektrische fiets waard is, hoe hoger de kosten voor de verzekeraar bij schade of diefstal. Hierdoor wordt je premie ook hoger.

3. Onderdelen van je e-bike

Ook hebben bepaalde onderdelen aan een elektrische fiets invloed op de prijs van een e-bike fietsverzekering. Er wordt bijvoorbeeld maandelijks afgeschreven op de accu van je e-bike.

Tegenwoordig beschikken veel elektrische fietsen over een tracking systeem waarmee je altijd kunt zien waar je fiets precies is. Dit werkt goed tegen diefstal waardoor steeds meer verzekeraars een korting op de premie geven bij e-bikes met gps-technologie.

Hoe groter je woonplaats, hoe hoger je premie
E-bikes met een hoge aanschafwaarde zijn hoger in premie
GPS-technologie op E-bikes zorgt voor een lagere premie

Hoe kies je de beste e-bike verzekering?

De beste e-bike fietsverzekering is voor iedereen anders. Waar de goedkoopste e-bike verzekering voor de één de beste kan zijn, is de meest volledige elektrische fietsverzekering voor de ander de beste fietsverzekering. Daarom leggen we in drie simpele stappen uit hoe je de beste e-bike verzekering voor jou vind.

1. Welke dekking heb je nodig?

De juiste e-bike verzekering vind je door eerst te bepalen welke dekking je nodig denkt te hebben. Met een standaard pakket ben je alleen verzekerd tegen diefstal. Als je vaak schade hebt, is het handig om voor een uitgebreid pakket te kiezen. Dan ben je verzekerd tegen diefstal en schade.

Heb je regelmatig pech onderweg? Kies dan voor een compleet pakket waarmee je naast diefstal en schade ook pechhulp krijgt wanneer nodig.

2. Stel de juiste filters in de vergelijker in

In onze vergelijker filter je op het type fiets dat je wilt verzekeren, de grootte van je woonplaats en het type verzekering die je wilt afsluiten. De vergelijker staat automatisch ingesteld op verzekeringen voor een e-bike. Handig, want zo vind je meteen de beste voor jouw e-bike.

3. Kies de goedkoopste

Als je de juiste filters hebt aangeklikt, komt de goedkoopste fietsverzekering automatisch bovenaan te staan. Je klikt dus zonder nadenken de goedkoopste e-bike verzekering bij elkaar. We sturen je meteen door naar de site van de verzekeraar waar je de verzekering kunt afsluiten.

Zo kun je snel en makkelijk geld besparen met e-bike verzekeringen vergelijken. Daar kun je dan weer wat leuks mee doen. Misschien wel op je e-bike!

Drie verschillende type fietsen
93% van de bezoekers beveelt ons aan.

Onze bezoekers zijn heel tevreden over Keuze.nl! We scoren gemiddeld een 9,6 op Kiyoh. Bekijk al onze reviews.

Goede website. Eindelijk een website waar alles duidelijk staat aangegeven en zonder kleine lettertjes! Super tevreden met jullie service. Ik stap elk jaar over op een andere energieleverancier en ik kom hier volgend jaar zeker weer terug!

Kim   op 10 jan. 2022

Overzichtelijke site en gemakkelijk in gebruik. Fijn dat je ook verschillende dingen kunt vergelijken zoals energie, telefonie en zelfs verzekeringen!

Inge   op 7 jan. 2022

E-bike verzekering vergelijken

Bij ons vergelijk je deze elektrische fietsverzekeraars.