Complete vergelijker Met specifieke e-bike filters
Van vergelijken tot verzekeren Er denkt altijd iemand met je mee
Betaal de laagste premie Voor je dure e-bike

Vind de goedkoopste e-bike verzekering

Voor een paar euro per maand kun je al een elektrische fiets verzekeren. Vergelijk e-bike fietsverzekeringen in een eerlijk overzicht en betaal de laagste premie.

Wat kost een e-bike verzekering?

Een e-bike fietsverzekering kost tussen de € 2,54 en € 41,87. De volgende factoren beïnvloeden sterk de prijs.

Je woonplaats

De verzekeraar houdt met de premie prijs rekening met het risico van jouw woonplaats. Of je in een stad of dorp woont maakt verschil.


In een grote stad is het risico dat je fiets gestolen wordt groter dan in een dorp. Daarom betaal je meer premie voor je e-bike verzekering als je in een grotere stad woont.

Aanschafwaarde van je e-bike

Daarnaast speelt de aanschafwaarde van je e-bike een grote rol in de hoogte van je premie. Hoe meer de elektrische fiets waard is, hoe hoger de kosten voor de verzekeraar bij schade of diefstal.
Een hoge aanschafwaarde wordt doorberekend in je premie. Een elektrische bakfiets is daarom bijvoorbeed duurder om te verzekeren.

Onderdelen van je e-bike

Ook hebben bepaalde onderdelen aan een elektrische fiets invloed op de prijs van een e-bike fietsverzekering. Er wordt bijvoorbeeld maandelijks afgeschreven op de accu van je e-bike.


Tegenwoordig beschikken veel elektrische fietsen over een GPS tracker waarmee je altijd kunt zien waar je fiets precies is. Dit werkt goed tegen diefstal waardoor steeds meer verzekeraars een korting op de premie geven bij e-bikes met een GPS tracker, zoals Kingpolis.

e-bike verzekering vergelijken
Man op fiets illustratie

Hoe kies je een goede e-bike verzekering uit?

Weet je nog niet zeker welke e-bike verzekering je wil afsluiten? In ons beste keuze advies leggen we je uit bij wie je algemeen de beste e-bike verzekering afsluit, en waarom.

Of maak gebruik van de vergelijker. In drie simpele stappen vind je de meest passende e-bike verzekering voor jouw situatie.

1. Bepaal welke dekking je nodig hebt

Met een standaardpakket ben je alleen verzekerd tegen diefstal. Als je vaak schade hebt, is het handig om voor een uitgebreid pakket te kiezen. Dan ben je verzekerd tegen diefstal én schade.


Heb je regelmatig pech onderweg? Kies dan voor een compleet pakket waarmee je naast diefstal en schade ook pechhulp krijgt wanneer nodig.

2. Stel de juiste filters in de vergelijker in

In onze vergelijker filter je op het type fiets dat je wilt verzekeren, de grootte van je woonplaats en het type verzekering die je wilt afsluiten.


De vergelijker staat automatisch ingesteld op verzekeringen voor een e-bike. Handig, want zo vind je meteen de beste voor jouw e-bike.

3. Kies de goedkoopste

Als je de juiste filters hebt aangeklikt, komt de goedkoopste fietsverzekering automatisch bovenaan te staan. Je klikt dus zonder nadenken de goedkoopste e-bike verzekering bij elkaar.


We sturen je meteen door naar de site van de verzekeraar waar je de verzekering kunt afsluiten.

98% van de bezoekers beveelt ons aan.

Onze bezoekers zijn heel tevreden over Keuze.nl! We scoren gemiddeld een 9,4 op Kiyoh. Bekijk al onze reviews.

Dankzij Keuze een goede internet deal kunnen krijgen. 12 maanden lang korting scheelt veel...

Xavier   op 13 sep. 2022

Energiemaatschappij gekozen via keuze.nl alles is prima verlopen.

Kim   op 5 apr. 2022

E-bike verzekering vergelijken

Bij ons vergelijk je deze elektrische fietsverzekeraars.

Allianz logo
Unive logo
ANWB logo
Hema logo
Kingpolis logo
Inshared logo
Centraal beheer logo
Laka logo