Makkelijk vergelijken
Makkelijk vergelijken Alles in één handig overzicht
Overstapservice
Overstapservice alles wordt voor je geregeld
9,1 9,1 Kiyoh beoordeling
94% van de bezoekers beveelt ons aan op Kiyoh
FD Gazellen winnaar Van 2018 tot en met 2022!

Univé e-bike verzekering

Een e-bike verzekering bij Univé kost € 9,85 per maand in een middelgrote stad. Daarmee is je fiets altijd tegen diefstal en schade verzekerd en je krijgt er standaard pechhulp bij. 

Een Univé fietsverzekering is niet de goedkoopste, maar ook zeker niet de duurste. Een groot voordeel van Univé is dat je geen eigen risico betaalt bij total loss. Ook krijg je 3 jaar lang de aankoopprijs (inclusief tussentijdse prijsstijging tot 15%) terug bij een niet meer te repareren fiets en bij diefstal. Een minpunt is dat je altijd een eigen risico betaalt van minimaal € 50,- bij diefstal.

Een overzicht van Univé e-bike premies op looptijd en dekking

FietsverzekeraarLooptijdDiefstal + schade
3 jaar€ 9,85 p.m.

Univé fietsverzekering reviews

Wat zeggen anderen over een fietsverzekering bij Univé?

Univé heeft nog niet heel veel reviews van gebruikers gekregen op hun fietsverzekering. Wel zetten verschillende onderzoeken Univé in een positief licht. Door Moneyview is Univé in 2023 als beste fietsverzekering beoordeeld op basis van hun verzekeringsvoorwaarden en eindigden ze nét onder winnaar Kingpolis in de test van de Consumentenbond.

Uit de weinige reviews van gebruikers, komen de volgende ervaringen meerdere keren terug:

  • Soms onduidelijke voorwaarden
  • (Zeer) snelle afhandeling van claims
  • Telefonisch wisslende klantenservice
  • Goede chatservice
Unive logo
Univé fietsverzekering
  • Best getest op voorwaarden door Moneyview
  • Als tweede beste beoordeeld door de Consumentenbond

94% van de bezoekers beveelt ons aan!

Onze bezoekers zijn heel tevreden over Keuze.nl! We scoren gemiddeld een 9,1 op Kiyoh. Bekijk al onze reviews.

Kiyoh beoordeling

Over een fietsverzekering bij Univé

Dekking
Bij Univé kun je alleen een volledige fietsverzekering afsluiten met diefstal en schadedekking. Zo is je elektrische fiets optimaal verzekerd.

Met de diefstal en schadedekking van Univé is niet alleen je fiets verzekerd, maar zijn ook je accessoires en losse onderdelen verzekerd tegen verlies en schade. Uniek voor Univé is dat ze standaard je fietshelm meeverzekeren tot € 100,-.

De Univé fietsverzekering is over de hele wereld geldig en bovendien ben je standaard verzekerd voor pechhulp met een e-bike, met de haal- en brengservice. Sta je ergens met een lekke band of een lege accu? Voor ongevallen dien je een aparte dekking af te sluiten.

Looptijd
Een Univé fietsverzekering is alf te sluiten als aflopende verzekering. De aflopende verzekering heeft een standaard looptijd van 3 jaar. Hierin heb je bij Univé dus minder keuze dan met voorbeeld een Enra fietsverzekering met 1 en 5 jaar.

Te verzekeren fietsen
Univé heeft een redelijk soepel beleid ten opzichte van welke fietsen je kunt verzekeren. Zo kun je er in ieder geval alle elektrische bakfietsen verzekeren, en dure racefietsen of ATB's. Fatbikes zijn niet te verzekeren bij Univé.

De belangrijkste Univé fietsverzekering voorwaarden

Van een aantal belangrijke zaken bij een fietsverzekering hebben we opgezocht hoe Univé daarmee omgaat.

Eigen risico
Bij Univé betaal je een vrijwillig eigen risico van miniaal € 50,- voor diefstal. Deze kun je ophogen tot € 500,- voor de laagste premie. Voor total loss hanteert Univé geen eigen risico.

Sloten
Aan het op slot zetten van je fiets stelt Univé bepaalde eisen. Zo zul je een tweede slot moeten gebruiken met minimaal (ART2) rating om de fiets aan een niet verplaatsbaar object vast te zetten, zoals een hek of lantaarnpaal. Heeft jouw fiets een aanschafprijs van meer dan € 3500,-, dan dien je twee ART2 sloten te gebruiken.

Ook wanneer je fiets binnen staat (in de schuur), dient deze op slot te staan. Zorg er daarnaast voor dat je altijd twee fietssleutels in je bezit hebt. Bij diefstal zul je een reserve fietssleutel moeten kunnen overhandigen om aan te tonen dat het jouw fiets betrof.

Dekking accu
Diefstal of schade aan de accu is bij Univé ook verzekerd. Ook wanneer het alleen de accu betreft en niet je hele fiets wordt gestolen of vernield.

Is de accu nog geen 3 jaar oud, dan krijg je een nieuwe accu vergoed met dezelfde capaciteit. Op elke oudere accu geldt een afschrijvingspercentage. Is een accu tussen de 3 en 4 jaar oud, dan krijg je 75% vergoedt. Het afschrijvingspercentage loopt op tot 30% voor accu's ouder dan 7 jaar.

Lees altijd de polisvoorwaarden van Univé goed door voor het aangaan van een verzekering. Zo kom je later niet voor verrassingen te staan.

Fietsverzekeringen vergelijken