Makkelijk vergelijken
Makkelijk vergelijken Alles in één handig overzicht
Overstapservice
Overstapservice alles wordt voor je geregeld
9,1 9,1 Kiyoh beoordeling
93% van de bezoekers beveelt ons aan op Kiyoh
FD Gazellen winnaar Van 2018 tot en met 2022!

Enra e-bike verzekering

Een e-bike verzekering bij Enra kost gemiddeld € 5,47 per maand met alleen diefstal dekking. Wil je ook verzekerd zijn voor schade? Dan kost een all-risk e-bike verzekering bij Enra gemiddeld € 7,51 per maand. 

De hoogte van de premie hangt met name af van de looptijd, het type fiets, de aanschafwaarde en je woonplaats. Met fietsverzekering vergelijken zie je meteen of Enra het beste aanbod voor jou heeft.

Een overzicht van Enra e-bike premies op looptijd en dekking

FietsverzekeraarLooptijdDiefstal + schadeDiefstal
1 jaar€ 8,35 p.m.€ 6,41 p.m.
3 jaar€ 7,63 p.m.€ 5,82 p.m.
5 jaar€ 6,55 p.m.€ 4,16 p.m.

Enra fietsverzekering reviews

Wat zeggen anderen over een fietsverzekering bij ENRA?

Over Enra zijn nog niet heel veel beoordelingen achtergelaten op diverse reviewsites, zoals Trustpilot. Op basis van Google reviews kijgt Enra een beoordeling van 8,8 uit 10 sterren op basis van zo’n 140 stemmen. Dat is volgens ons een heel nette score.

De Consumentenbond heeft Enra in 2022 op de polisvoorwaarden beoordeeld met een 7,9. Dit cijfer geldt voor de aflopende polissen van 3 en 5 jaar. Hiermee is Enra als tweede beste beoordeeld na Kingpolis.

Uit de reviews over Enra die wij hebben kunnen vinden, vallen een paar dingen extra op:

  • Goed persoonlijk contact
  • Snelle afhandeling van claims
  • Soms slecht (telefonisch) bereikbaar
Enra logo
Enra fietsverzekering
  • 8,8 uit 10 sterren in Google
  • Als tweede beste beoordeeld door de Consumentenbond

93% van de bezoekers beveelt ons aan!

Onze bezoekers zijn heel tevreden over Keuze.nl! We scoren gemiddeld een 9,1 op Kiyoh. Bekijk al onze reviews.

Kiyoh beoordeling

Over een fietsverzekering bij Enra

Dekking
Met een Enra fietsverzekering kun je kiezen uit twee type dekkingen: Optimaal Diefstal en Optimaal Casco.

Met een Optimaal diefstal dekking is je fiets bij Enra alleen verzekerd tegen diefstal van de fiets, of onderdelen van de fiets zoals je accu of kostbare accessoires.

De fiets is verzekerd ongeacht waar je bent, de dekking geldt namelijk wereldwijd. Met de Optimaal casco dekking ben je naast diefstal ook verzekerd voor schade aan je fiets (door eigen toedoen) en krijg je 24/7 pechhulp voor onderweg.

Looptijd
Een Enra fietsverzekering is af te sluiten als doorlopende- en aflopende verzekering.

Je kunt een doorlopende verzekering na de eerste maand iedere maand opzeggen, met één maand opzegtermijn. Een aflopende fietsverzekering is af te sluiten voor 1, 3 of 5 jaar.

Te verzekeren fietsen
Bij Enra kun je alle type (elektrische) fietsen verzekeren, met uitzondering van fatbikes. In tegenstelling tot sommige andere fietsverzekeraars kun je bij Enra wel een Urban arrow bakfiets verzekeren.

De belangrijkste Enra fietsverzekering voorwaarden

Van een aantal belangrijke zaken bij een fietsverzekering hebben we opgezocht hoe Enra daarmee omgaat.

Eigen risico
Enra hanteert geen eigen risico bij diefstal, wel bij cascoschade. Wanneer je een schadeclaim indient, rekent Enra € 35,- eigen risico per gebeurtenis.

Let op: verzeker je een racefiets of MTB? Dan heb je altijd een eigen risico van 20% van de aanschafwaarde, bij zowel diefstal en schade

Sloten
Om succesvol aanspraak te kunnen doen op je fietsverzekering bij diefstal stelt Enra bij een elektrische bakfiets het gebruik van een tweede slot met minimaal (ART2) rating verplicht. Voor niet-elektrische bakfietsen met een aanschafwaarde vanaf € 3500,- geldt dit ook.

Dekking accu
Bij Enra is elke aan de fiets vastzittende accu standaard meeverzekerd. Een losse tweede accu is niet automatisch meeverzekerd (tenzij aangegeven op de aankoopnota).

Op de accu geldt een afschrijving van 1,5% tot 0,75% per maand, bij diefstal van de accu of schade aan de accu. Dit begint te tellen vanaf de ingangsdatum van je verzekering.

Lees altijd de polisvoorwaarden van ENRA goed door voor het aangaan van een verzekering. Zo kom je later niet voor verrassingen te staan.

Is Enra een grote fietsverzekeraar?

Enra is een gespecialiseerde verzekeraar in tweewielers, met name fietsverzekeringen. Ze werken met een team van zo’n 45 mensen. In verhouding met fietsverzekeraars als Univé en Allianz, zijn ze dus een kleine verzekeraar.

Een pluspunt van de kleinschaligheid van Enra is dat ze daardoor juist wel goed persoonlijk contact kunnen leveren. Ook maakt dit ze in verhouding iets duurder in vergelijking met andere fietsverzekeraars.

Ondanks dat Enra geen honderden medewerkers in dienst heeft, zijn ze ook actief in Duitsland en België. Enra is sinds 2008 onderdeel van Bovemij - dochteronderneming van Bovag en dienstverlener in de mobiliteitsbranche.

Vergelijk Enra fietsverzekeringen