Thuis je elektrische auto opladen is het voordeligst op de lange termijn. Maar welke energieleverancier kun je dan het beste kiezen? We leggen je uit waar je op moet letten bij het kiezen van een leverancier bij thuisladen.

Welke energieleverancier kiezen bij thuisladen?

Heb je al een eigen laadpaal voor de deur, of overweeg je dit? Dan loont het om energieleveranciers te vergelijken op hun energietarieven voor stroom, wanneer je voornamelijk je auto thuis oplaadt.

De voordeligste energieleverancier kiezen bij elektrisch rijden bespaart je namelijk zo'n € 350,- per jaar bij 12.000 kilometer. Rijdt je méér kilometers? Dan kan je besparen nog groter zijn als je zoveel mogelijk thuis laadt.

Elektrisch rijden

Je betaalt voor het laden van je auto via een eigen laadpaal dezelfde energietarieven per kWh stroom, als voor de rest van je apparaten thuis. Zonder de extra kosten die je vaak maakt bij openbaar laden.

Als je voornamelijk thuis je auto wil laden, is het dus slim om een energiecontract af te sluiten bij een leverancier met gunstige stroomtarieven.

Op dit moment betaal je gemiddeld € 0,27 per kWh stroom bij energieleveranciers. In vergelijking: bij een openbare laadpaal betaal je tussen de € 0,20 en € 0,60 per kWh. Dan hebben we het starttarief nog niet meegerekend.

Kies een energieleverancier op basis van je totale stroomverbruik

Je gebruikt thuis natuurlijk óók stroom voor andere dingen dan het opladen van je auto. Daarom is het slim om niet alleen maar naar het verbruik van je auto te kijken bij het kiezen van de voordeligste leverancier.

Om de goedkoopste energieleverancier bij elektrisch rijden te vinden, kun je het beste even een rekensommetje maken waarbij je ook de rest van je energieverbruik meerekent. Hoe je dat doet, laten we je zien.

In 4 stappen de voordeligste energieleverancier bij elektrisch rijden vinden:

1. Reken uit hoeveel kilometer je gemiddeld per jaar rijdt;

2. Vermenigvuldig dit getal met het verbruik per kilometer van je auto;

3. Tel dit getal vervolgens op bij je huidige stroomverbruik;

4. Vul dit totaalverbruik in bij ‘energieverbruik’ per kWh in de energievergelijker

Een voorbeeld:

Stap 1: Je rijdt 15.000 km per jaar met je elektrische auto.

Stap 2: Je auto verbruikt 17 kWh per 100 km. Dan is het aantal kWh dat je verbruikt om je auto op te laden per jaar: 15.000 : 100 = 150. 17 x 150 = 2.550 kWh.

Stap 3: Je verbruikt zonder autoladen thuis gemiddeld 1900 kWh per jaar. Dan verbruik je in totaal met je auto laden per jaar 2.550 kWh + 1.900 kWh = 4.450 kWh.

Stap 4: In de energievergelijker vul je 4.450 kWh bij je stroomverbruik in.

Maak slim gebruik van energie met een welkomstkorting

Vaak kun je een leverancier kiezen die een eenmalige hoge welkomstkorting geeft tot wel een paar honderd euro. Energieleveranciers met een hoge welkomstkorting zijn vaak goedkoper.

Dit zijn misschien niet leveranciers met de allerlaagte stroomtarieven voor elektrisch rijden, maar wel per saldo de goedkoopste keuze voor ál je stroomverbruik.

Wanneer je beter wel op basis van energietarieven kunt kiezen

Ben je thuis nou héél zuinig met je stroomverbruik en beslaat het opladen van je auto het grootste deel van je stroomverbruik? Dan is een leverancier kiezen op basis van de laagste energietarieven een betere keuze.

Energieleverancier met eigen laadpaal kiezen?

Heb je nog geen eigen laadpaal? Wist je dat je ook een laadpaal voor thuis kan aanschaffen via een aantal energieleveranciers?

Op dit moment kun je bij Engie, Vattenfall, Vandebron en Eneco een laadpaal voor thuis aanschaffen. Je kunt ervoor kiezen om dan ook meteen je energiecontract bij ze af te sluiten, meestal tegen een korting op de laadpaalkosten.

Zo’n constructie heeft Vandebron bijvoorbeeld. En voor de keren dat je dan wel openbaar laadt, ontvang je bij Vandebron zelfs korting op een laadpas abonnement.

LeverancierKosten laadpaal
Engie logo
Vanaf € 899,-Bekijk aanbod
Vanttenfall logo
Vanaf € 1930,-Bekijk aanbod
Vandebron logo
Vanaf € 450,-Bekijk aanbod
Eneco logo
Vanaf € 1761,-Bekijk aanbod

Reken uit wat goedkoper is voor jou

Of zo’n deal ook het meest gunstig is voor jou, ligt eraan. We raden je aan dit uit te rekenen. Met energie vergelijken check je meteen welke leverancier het goedkoopste energiecontract voor jouw situatie heeft.

Bekijk daarnaast eens wat andere laadpaal partijen vragen aan investeringkosten voor een eigen laadpaal. Dit kun je dan naast elkaar leggen met het laadpaal aanbod van deze leveranciers.

Misschien kom je zo tot de conclusie dat het goedkoper is om een losse laadpaal aan te schaffen bij een van de vele laadpaal partijen, en een los energiecontract af te sluiten bij de goedkoopste stroomleverancier voor jouw situatie.

Afbeelding van een elektrische auto met laadpaal

Eigen laadpaal en private lease

Rijd je op dit moment in een private lease elektrische auto? Dan is het slim om vast vooruit te denken wat je doet na afloop van je private lease contract. Vaak verdien je de investering in een eigen laadpaal pas terug als je ook daadwerkelijk elektrisch blijft rijden op de lange termijn. Iets om rekening mee te houden.

Openbaar laden naast thuisladen

Wil je voornamelijk thuis je auto laden? Ook dan ontkom je er waarschijnlijk niet aan om toch één of meerdere laadpassen te hebben om je auto ook openbaar te kunnen laden. Houd er rekening mee dat openbaar lader duurder is.

Laad je je auto op bij een openbare laadpaal, dan betaal je naast een variabel tarief (dat verschilt per laadpaal aanbieder en tussen de € 0,20 en € 0,60 ligt) vaak ook een eenmalig starttarief per laadsessie. Het starttarief kan oplopen tot € 0,64, afhankelijk van de aanbieder.

Afhankelijk van of je een laadpasabonnement hebt, komen daar ook nog maandelijkse abonnementskosten bij van gemiddeld € 2,- per maand.

Goedkoop openbaar laden

Wat de goedkoopste optie is voor openbaar laden ligt aan een heleboel factoren. Wil je bijvoorbeeld kunnen snelladen? Dan betaal je daar iets meer voor. Met laadpas vergelijken vind je de beste laadpas(sen) voor jouw situatie.

Meerdere laadpassen gebruiken is goedkoper

Vaak ben je met openbaar laden het goedkoopste uit wanneer je meerdere (gratis) laadpassen aanvraagt. Elke laadpas heeft z’n voor- en nadelen, zoals wel of geen starttarief en de hoogte van de variabele laadkosten (afhankelijk van de laadpaal aanbieder).

Welke energieleverancier moet ik kiezen bij elektrisch rijden?