Wat zijn mijn opties na het inleveren van de lease auto?

Heb je na het inleveren van je huidige lease auto ook gelijk een auto nodig? Dan zijn er drie opties mogelijk bij lease aanbieders:

1. De lease auto overnemen

Loopt je contract binnen drie maanden af? Dan kan je bij de meeste lease aanbieders een prijsindicatie opvragen om de lease auto over te kopen.

Het voordeel van overkopen via deze weg is dat je de auto tegen een tweedehands tarief koopt, maar als enige de auto door en door kent. Jij bent ten slotte de eerste en enige eigenaar van de auto geweest. Lease auto's worden ook altijd goed onderhouden en er zijn daarom niet snel gebreken te merken.

2. Het contract voortzetten

Wil je in de huidige lease auto blijven rijden, maar wil/kan je de lease auto niet overkopen? Dan zou je het contract ook kunnen verlengen. Dit is bij veel aanbieders mogelijk. Vraag op tijd of dit ook bij jouw aanbieder mogelijk is.

Wanneer je het contract wilt verlengen, behoud je de huidige lease auto en ontvang je een nieuw contract. De looptijd op het contract wordt dan gewijzigd en het maandbedrag wordt aangepast op basis van nieuwe berekeningen.

Hierdoor kan de leaseprijs goedkoper worden, maar in sommige gevallen kan de leaseprijs ook gelijk blijven.

3. Een nieuwe lease auto uitkiezen

Wil je na het inleveren gelijk over naar een andere lease auto bij dezelfde aanbieder? Dan doorloop je dezelfde procedure als met het aanvragen van je huidige leasecontract.

Dit betekent dat je opnieuw financieel wordt getoetst, een BKR registratie krijgt en afhankelijk bent van de soms lange levertijd van een leaseauto. Wees dus op tijd met het aanvragen van een nieuwe leaseauto.

Nieuwe lease auto's, die niet op voorraad staan, hebben tot in het voorjaar van 2022 een langere levertijd vanwege het wereldwijde chiptekort. Vraag dus al ongeveer 6 maanden voor het einde van je leasecontract een nieuwe lease auto aan.

Vergelijk opnieuw private lease aanbiedingen

Het is slim om niet alleen het private lease aanbod van je huidige aanbieder te bekijken. Mogelijk heeft een andere aanbieder voor jou een betere deal. Als je dit op tijd regelt, kan je nieuwe auto vaak al klaarstaan op de inleverdatum van je huidige lease auto.

Wat zijn mijn opties na het inleveren van de lease auto?