Nieuws   Auto  
Private lease elektrische auto vergelijken tips

Private lease elektrische auto vergelijken? Lees eerst even deze 3 tips

Gepubliceerd op: 18 mei 2022

Wil jij via private lease een elektrische auto gaan rijden? Dan wil je natuurlijk eerst private lease vergelijken om het beste aanbod te vinden. Voor het vergelijken heb ik 3 nuttige tips waar je je voordeel mee doet, en waar je misschien zelf niet meteen aan gedacht hebt. Lees je even mee?

1. Kies bij voorkeur een auto waarvoor je subsidie kunt aanvragen

Overweeg je een private lease elektrische auto, check dan of het model waarop jij je zinnen hebt gezet in aanmerking komt voor SEPP subsidie (Subsidieregeling Elektronische Personenauto’s Particulieren).

Wat velen namelijk niet weten is dat je niet alleen voor particuliere koop SEPP subsidie kunt aanvragen, maar ook voor een heel aantal elektrische private lease auto’s.

Dat scheelt je in 2022 nog € 3.350 op de totale leaseprijs van een nieuwe auto! De subsidie voor een volledig elektrische private lease occasion bedraagt dit jaar nog € 2.000.

Op de website van de rijksoverheid staat uitgelegd wanneer je in aanmerking komt voor de subsidie. Check hiervoor de SEPP subsidieregeling.

De subsidieregeling loopt nog tot en met 2024, en wordt ieder jaar verder afgebouwd. De subsidiepot van 2022 begint aardig op te raken, maar een subsidieaanvraag is op dit moment nog wel mogelijk. Extra reden dus om niet te lang te wachten met het aanvragen van een private lease elektrische auto.

Ik heb voor het gemak een overzicht gemaakt van alle elektrische private lease modellen die je via onze site kunt vergelijken en die in aanmerking komen voor subsidie:


2. Lees ons ‘beste keuze’ advies voor elektrische private lease auto’s

Misschien vind je het ingewikkeld om meteen te gaan vergelijken, zeker als het je eerste elektrische auto wordt. Want factoren als actieradius, laadtijd en verbruik zijn extra belangrijk bij elektrisch rijden.

Maar hoe verhouden modellen zich tot elkaar op die punten, en wat zijn algemeen de beste elektrische auto's voor private lease op dit moment?

Ik heb hier samen met Team Keuze vergelijkend onderzoek naar gedaan en een uitgebreid beste keuze advies voor geschreven.

De Peugeot e-208 en de Peugeot e-2008 komen als beste keuze naar voren in 2022.

Peugeot e-208 en Peugeot e-2008 private lease

3. Vergeet niet de laadkosten mee te nemen in je vergelijking

In de private leaseprijs zijn de laadkosten geen onderdeel van het vaste maandelijkse leasebedrag. Laadkosten komen net als benzinekosten voor eigen rekening.

En net als met benzine en dieselauto’s, rijdt de ene elektrische auto verder op een volle accu dan de ander, en betaal je dus meer of minder laadkosten afhankelijk van de auto.

Ik raad je daarom aan om ook aan het verbruik en de laadkosten te denken met private lease elektrisch vergelijken.

Het verschil met elektrisch laden ten opzichte van tanken is namelijk ook dat het er van afhangt welke laadpas je gebruikt hoeveel je betaalt, en dus niet alleen wáár je laadt.

Vraag meerdere laadpassen aan om altijd het goedkoopst te laden

Met laadpas vergelijken kun je laadpassen met en zonder abonnement aanvragen, ook gratis laadpassen.

Je bent altijd het goedkoopste uit als je meerdere laadpassen bij je hebt. Het scheelt je zo’n 30% op je laadkosten als de juiste laadpas in de juiste situatie gebruikt! Even opletten dus.


Wil je tot slot hulp met het vinden van de juiste private lease aanbieding? We hebben een handig stappenplan voor je geschreven hoe je de beste private lease deal voor jouw situatie vindt met de private lease vergelijker.

Samen met de tips in dit blog vindt jij hopelijk een geschikte elektrische private lease auto. Veel plezier met je keuze!

Bron: Keuze.nl
Auto

Hoe vond je dit je artikel?

Help ons zodat we jou het beste blijven informeren. Je feedback komt direct binnen bij ons team