Wanneer je een nieuw internet abonnement bestelt, ben je afhankelijk van de levertijd. Hoe snel je internet abonnement kan worden aangesloten, verschilt per provider. Wij zochten voor je uit hoelang de levertijd is per provider en welke provider de snelste levertijd heeft.

Gebruikelijke internet levertijd

Als je normaal gesproken een internet abonnement afsluit zonder een afgesproken leverdatum, start de levering over 30 dagen. Internet providers houden hiermee rekening met de wettelijke opzegtermijn.

Maar je internet kan ook sneller worden geleverd. Dit kan je vaak zelf aangeven in het aanmeldformulier. Bij de meeste providers kan je internet dan al binnen 2 -3 weken worden geregeld.

Internet provider met de snelste levertijd

Heb je snel internet nodig, omdat je bijvoorbeeld op korte termijn gaat verhuizen of al bent verhuisd? Dan is het slim om te kijken welke internet provider de internet aansluiting het snelst kan leveren.

De internet provider met de snelste levertijd is Ziggo. Een internet abonnement bij Ziggo kan al vanaf 3 dagen worden geleverd, zonder extra kosten.

Na Ziggo, kan je bij KPN het snelst je internet aansluiten. De beloofde internet levertijd bij KPN is binnen 7 werkdagen.

Snelle levertijd is altijd zonder overstapservice

Wanneer je kiest voor een snelle internet levertijd binnen de wettelijke opzegtermijn van 30 dagen, kan je geen gebruik maken van de internet overstapservice. Je zal dan zelf je huidige abonnement moeten opzeggen. Ook als je verhuist en overstapt van internet provider geldt er geen overstapservice.

Internet levertijden per provider

We hebben voor je uitgezocht wat de levertijd is van de verschillende internet providers.

Bekijk de internet levertijden in onderstaande tabel:

Provider:Levertijd zonder overstapservice:

Levertijd met overstapservice:

Budget Alles in 1 levertijd


Vanaf 19 dagen

Vanaf 30 dagen

> Bekijk
levertijd KPN


Binnen 7 werkdagen

Vanaf 23 dagen

> Bekijk
Online.nl levertijd


Binnen 30 dagen

Vanaf 30 dagen> Bekijk
T-Mobile levertijd


Vanaf 15 dagen

Vanaf 30 dagen

> Bekijk
Youfone levertijd


Vanaf 14 dagen

Vanaf 30 dagen

> Bekijk
Ziggo levertijd


Vanaf 3 dagen

Vanaf 30 dagen

> Bekijk

Internet installatie

De levertijd van internet is exclusief installatie. Voor de installatie ontvang je van je provider enkele dagen voor de opleverdatum een doe-het-zelf installatiepakket thuis gestuurd.

In sommige uitzonderingen, zoals bij een glasvezel aansluiting, kan het zijn dat een monteur nodig is. In veel gevallen is de installatie door een monteur ook gratis als het je zelf niet lukt. Toch zijn er ook providers die extra kosten vragen voor het langssturen van een monteur.

Of een monteur wel of niet is inbegrepen bij een bepaald internet abonnement, lees je in het overzicht met internet vergelijken.

Levertijd internet