Als je gaat verhuizen is het belangrijk om op tijd je internet te regelen. Zeker als je vanaf dag één gebruik wilt maken van internet op je nieuwe adres. Een verhuizing is vaak ook een goed moment om te kijken of je huidige internet abonnement nog bij je past.

Bepaal daarbij of je bij dezelfde provider wilt blijven of dat je overstapt. Check hiervoor je contractvoorwaarden. Bij een contract van een jaar kan je na die periode je contract opzeggen. Ben je nog niet contractvrij? Dan raden we aan je contract mee te verhuizen. Je provider kan namelijk een boete of afkoopsom vragen als je het contract eerder beëindigt.

Op je nieuwe adres kan je andere internetverbindingen en providers ontvangen dan op je oude adres. Soms sneller internet voor betere deals. Als je contractvrij bent, raden we altijd aan om vooraf de internet postcodecheck te doen. Zo zie je in één oogopslag welk internet en welke providers beschikbaar zijn. Misschien zijn er betere internet deals beschikbaar op je nieuwe adres. Of misschien levert je huidige provider niet op je nieuwe adres. Neem in dat geval zo snel mogelijk contact op met je provider.

Meestal vragen providers om uiterlijk drie weken voor de verhuisdatum je nieuwe adres door te geven.

Verhuizen