Als je gaat verhuizen is het belangrijk om op tijd je internet te regelen. Zeker als je vanaf dag één gebruik wilt maken van internet op je nieuwe adres. Een verhuizing is vaak ook een goed moment om te kijken of je huidige internet abonnement nog bij je past.

Als je gaat verhuizen kun je twee dingen doen met je internet:

  1. Bij dezelfde provider blijven en je abonnement meeverhuizen
  2. Overstappen.

Wil je overstappen, check dan altijd even je contractvoorwaarden.

Check of je contractvrij bent

Bij een contract van een jaar kan je na die periode je contract kosteloos opzeggen. Ben je nog niet contractvrij? Dan raden we aan je contract mee te verhuizen. Je provider kan namelijk een boete of afkoopsom vragen als je het contract eerder beëindigt.

Bekijk wat je op je nieuwe adres kunt krijgen

Op je nieuwe adres kun je mogelijk andere internetverbindingen en providers ontvangen dan op je oude adres. Soms sneller internet, voor betere deals. Als je contractvrij bent op het moment van verhuizen, raden we altijd aan om vooraf te gaan internet vergelijken.

Zo zie je in één oogopslag welke internet abonnementen en welke providers beschikbaar zijn op je nieuwe adres. Daarmee zie je meteen of er betere internet deals beschikbaar zijn op je nieuwe adres, en of je huidige provider nog wel op je nieuwe adres levert. Is dat laatste niet zo, neem in dat geval zo snel mogelijk contact op met je provider.

Meestal vragen providers om uiterlijk drie weken voor de verhuisdatum je nieuwe adres door te geven.

Internet verhuizen