Installatie door een (gratis) monteur

Vind je het maar niks dat hele internet installeren? Of kom je er na een aantal pogingen toch niet uit? Dan kan natuurlijk. In dat geval laat je dat de installatie gewoon aan een ervaren monteur over. Bij de meeste kwaliteitsproviders kun je zelfs een gratis monteur langs laten komen. Dat is onderdeel van de overstapservice.

Zo helpt je provider je van A tot Z met overstappen zodat je zo snel mogelijk online kunt. Hoe regel je een monteur? Simpel. Zodra je je internet abonnement aanvraagt zal de provider vragen of je een monteur de installatie wil laten doen. Je kunt dan tijdens je aanvraag al aangeven dat je hier gebruik van wil maken.

Wat doet een monteur voor je?

  • Modem (en tv-kastje) plaatsen
  • De Wifi-verbinding activeren
  • Tot 1 of 2 TV’s aansluiten op het tv-kastje en instellen
  • Het TV kastje verbinden met het modem
  • 1 tot 2 vaste telefoons aansluiten
  • Algehele Wifi-check

Wil je op een later moment alsnog een monteur laten langskomen? Maak dan gewoon even telefonisch een afspraak met je provider, of via de chat. In veel gevallen kan de klantenservice je telefonisch al helpen met de installatie en komen jullie er samen alsnog uit. Mocht nou blijken dat het je ook dan niet lukt, dan komt er alsnog even een monteur bij je langs.

Weet je zeker dat je een monteur nodig hebt?

Het nadeel van de installatie door een monteur laten doen is wel dat het natuurlijk binnen de agenda van de provider moet passen wanneer er een monteur kan langskomen bij je. Dat betekent dat je soms met een beetje pech een paar dagen langer moet wachten voordat er een plekje is. Heb je dus nog een handige buurman of neef die het installeren voor je wil doen, dan kan dat sneller zijn.

Houd er daarnaast rekening mee houden dat er soms kosten verbonden zijn aan installatie door een monteur. Dat is eigenlijk altijd het geval wanneer deze extra bekabeling moet aanleggen, een aansluitpunt moet vervangen in huis of méér moet doen dan wat onder de gratis dekking van je installatie valt.

Je kunt zelf van tevoren altijd even kijken op de website van de provider wat de monteur precies gratis voor je kan doen, of dat je rekening moet houden met eventuele kosten. Mocht je provider installatie kosten in rekening moeten brengen, dan wordt dit verrekend met de eerste termijn factuur.

Welke internet providers een gratis installatie monteur langssturen zie je in onderstaand overzicht:

ProviderTarief
KPNGratis
T-MobileGratis
XS4ALLGratis
ZiggoGratis
OxxioGratis
Online.nl€ 69,-
Tele2€ 69,95
Budget Alles-in-1€ 79,-

* Budget alles in 1 doet de installatie voor ex Ziggo klanten gratis. Houd er verder rekening mee dat vervanging van bestaande aansluitpunten en kabels, extra bekabeling en overige werkzaamheden die niet onder het gratis werkpakket van de monteur valt in vrijwel alle gevallen voor eigen rekening komen.

Installatie door een (gratis) monteur