Hoe weet ik of ik al een glasvezelaansluiting heb?

Ben je benieuwd of jij al een glasvezelaansluiting in je woning hebt? Gebruik daarvoor de glasvezel check. Hiermee zie je snel de beschikbaarheid van glasvezel op jouw adres. Ook zie je direct alle beschikbare internet abonnementen en verbindingen.

Zo ziet een glasvezelaansluiting er uit:

Glasvezel aansluitpunt

Waar ligt glasvezel?

Onderzoeksbureau Stratix houdt met de 'glaskaart' bij hoeveel procent van de woningen in een gemeente al een glasvezelaansluiting hebben. Je kunt zien dat vooral Zeeland, Noord-Holland en Friesland achterblijven met het percentage glasvezelaansluitingen.

Buitengebieden hebben de meeste glasvezel aansluitingen

Voornamelijk veel gemeenten in buitengebieden, de provincies Flevoland, Gelderland en Overijssel zijn al wel aangesloten op het glasvezelnetwerk. Maar een groot deel van Nederland heeft nog geen glasvezel. Voornamelijk in stedelijk gebied zijn er weinig wijken aangesloten.

Wanneer krijg ik glasvezel op mijn adres?

Is glasvezel internet op jouw adres nog niet beschikbaar volgens de glasvezelcheck? Check dan bij KPN NetwerkNL of jouw postcode mogelijk al op de planning staat. KPN NetwerkNL is verantwoordelijk voor de aanleg en het beheer van ongeveer 80% van het huidige glasvezelnetwerk. De kans is daarom groot dat als je wordt aangesloten, het via KPN NetwerkNL verloopt.

Op de hoogte blijven

Staat jouw postcode nog niet op de planning? Dan is het handig om aan KPN NetwerkNL jouw mailadres door te geven voor netwerkupdates. Op deze manier word je het snelst op de hoogte gebracht zodra jouw wijk/postcode op de planning staat.

Hoe weet ik of ik al een glasvezelaansluiting heb?