Hoe weet ik of ik al een glasvezelaansluiting heb?

Ben je benieuwd of jij al een glasvezelaansluiting in je woning hebt? Gebruik daarvoor de glasvezel check. Hiermee zie je snel de beschikbaarheid van glasvezel op jouw adres. Ook zie je direct alle beschikbare internet abonnementen en verbindingen.

Blijf op de hoogte van de aanleg op jouw adres

Is glasvezel internet nog niet beschikbaar op jouw adres? Dan kunnen we je eenvoudig op de hoogte houden per e-mail als je dat wil. We geven je dan een seintje zodra we zien dat jouw postcode op de planning staat. Dit regel je eenvoudig met de 'wanneer krijg ik glasvezel' check. Lekker geregeld toch?

Zo ziet een glasvezelaansluiting er uit:

Glasvezel aansluitpunt

Waar ligt glasvezel?

Onderzoeksbureau Stratix houdt met de 'glaskaart' bij hoeveel procent van de woningen in een gemeente al een glasvezelaansluiting hebben. Je kunt zien dat het vooral in Limburg, Gelderland, Overijssel en Flevoland erg hard gaat gaat met uitrollen van glasvezel. Zeeland, Noord-Holland en Friesland blijven nog achter met het percentage glasvezelaansluitingen.

Buitengebieden hebben de meeste glasvezel aansluitingen

De aanleg van glasvezelaansluitingen gaat dus erg rap in niet stedelijke gebieden en buitengebieden, al lopen stedelijke gebieden steeds meer in. Al met al heeft een steeds groot deel van Nederland straks een glasvezelaansluiting.

Hoe weet ik of ik al een glasvezelaansluiting heb?