Hoe weet ik of ik al een glasvezelaansluiting heb?

Ben jij benieuwd of jij al een glasvezelaansluiting op jouw woning hebt? Gebruik de glasvezel check om er snel achter te komen of je al een glasvezelaansluiting hebt. Met de glasvezel check zie je snel de beschikbaarheid van glasvezel op jouw adres. Ook zie je direct alle beschikbare internet abonnementen en verbindingen.

Hoe ziet een glasvezelaansluiting eruit?

Glasvezel aansluitpunt

Waar ligt glasvezel?

Onderzoeksbureau Stratix houdt met de 'glaskaart' bij hoeveel procent van de woningen in een gemeente al een glasvezelaansluiting hebben. Hierop is te zien dat vooral Zeeland, Noord-Holland en Friesland achterblijven met het percentage glasvezelaansluitingen.

Voornamelijk veel gemeenten in buitengebieden, in de provincies Flevoland, Gelderland en Overijssel zijn al wel aangesloten op het glasvezelnetwerk. Maar een groot deel van Nederland heeft nog geen glasvezel. Voornamelijk in stedelijk gebied zijn er weinig wijken aangesloten.

Wanneer krijg ik glasvezel op mijn adres?

Is glasvezel internet op jouw adres nog niet beschikbaar, volgens de glasvezelcheck? Check bij KPN NetwerkNL of jouw postcode mogelijk al op de planning staat. KPN NetwerkNL is verantwoordelijk voor de aanleg en het beheer van ongeveer 80% van het huidige glasvezelnetwerk. De kans is daarom groot dat als je wordt aangesloten, het via KPN NetwerkNL verloopt.

Staat jouw postcode nog niet op de planning? Dan is het handig om via de website jouw mailadres door te geven voor netwerkupdates. Op deze manier word jij het snelst op de hoogte gebracht zodra jouw wijk/postcode op de planning staat.

Hoe weet ik of ik al een glasvezelaansluiting heb?