Makkelijk vergelijken
Makkelijk vergelijken Alles in één handig overzicht
Overstapservice
Overstapservice alles wordt voor je geregeld
9,1 9,1 Kiyoh beoordeling
93% van de bezoekers beveelt ons aan op Kiyoh
FD Gazellen winnaar Van 2018 tot en met 2022!

Welke providers kun je krijgen op je adres?

Je adres is bepalend voor de aansluitingen waaruit je kan kiezen voor internet: kabel, adsl of glasvezel.

Op 95% van de adressen kan gekozen worden uit alle landelijke providers. Dit aangezien er vaak meerdere aansluitingen aanwezig zijn. Daarnaast zijn er enkele kleinere leveranciers die alleen leveren in bepaalde steden. 

Ook bij glasvezel ben je niet afhankelijk van de provider die het glasvezelnetwerk heeft aangesloten. Je hebt ook dan volledige vrijheid in het kiezen van een internetprovider. 

Internetproviders op jouw adres

Internet providers in de check

Deze providers leveren allemaal in Nederland en nemen we mee in de check.

Alle internetproviders op jouw adres

Internet kan je afnemen via verschillende aansluitingen, namelijk via de kabel, adsl of via glasvezel. De meeste internetproviders die via adsl hun internet aanbieden, leveren ook internet via glasvezel.

Het adsl en glasvezel netwerk is namelijk een open netwerk en voor alle internet providers toegankelijk. Het kabelnetwerk is een gesloten netwerk. Hierdoor kan je via de kabel alleen internet afnemen van Ziggo.

Op 95% van de adressen kan er gekozen worden uit alle landelijke providers. Dit aangezien er vaak verschillende aansluitingen aanwezig zijn op een adres, naast de kabel kan je dus meestal ook kiezen voor internet via adsl of glasvezel.

Daarnaast zijn er nog enkele kleinere internetproviders waaruit gekozen kan worden, deze leveren hun diensten niet door heel Nederland maar enkel in bepaalde plaatsen.

In de meeste nieuwbouwwijken wordt alleen nog glasvezel aangelegd. Dit netwerk wordt door verschillende providers zoals KPN en Odido aangelegd. Je hebt vervolgens wel volledige keuzevrijheid bij het kiezen van een internet provider, dit hoeft dus niet de provider te zijn die het netwerk heeft aangelegd.

Wil je meer weten over de verschillen tussen adsl, glasvezel en de kabel. Neem dan eens een kijkje op onze blog type internetverbindingen.

Welke internet snelheid kan je krijgen?

De internet snelheid die je op je adres kan krijgen is afhankelijk van de manier waarop internet bij jou thuis wordt geleverd. Dit kan via de kabel, adsl of het glasvezel netwerk zijn. Je kan bij alle providers kiezen uit verschillende internet snelheden.

Het snelste internet wordt geleverd via het glasvezel netwerk. Hierover kunnen snelheden worden behaald tot wel 1Gbit/s, voor zowel upload als download. Ben je benieuwd wanneer jij gebruik kunt maken van het snelle glasvezel netwerk? Kijk dan op onze wanneer krijg ik glasvezel pagina.

Ook via de kabel worden snelheden aangeboden tot 1Gbit/s. Dit geld dan echter alleen voor de downloadsnelheid, de uploadsnelheid ligt een stuk lager met 75Mbit/s. Via adsl is de maximaal snelheid vaak slechts 100Mbit/s voor download en 10Mbit/s voor upload.

Welke internet snelheid je daadwerkelijk nodig hebt, is afhankelijk van wat je met het internet doet en met hoeveel personen je er gebruik van maakt. De meeste huishoudens kiezen voor een internetsnelheid van 100 Mbit of meer.

Een internet postcodecheck is nodig

Om een compleet aanbod te krijgen van alle providers en pakketten die op jouw adres leverbaar zijn, is een postcode check nodig.

Sommige internetproviders hebben maar een beperkt levergebied en ook deze wil je mee hebben genomen in de vergelijking. Daarnaast verschilt per adres de maximaal te behalen internetsnelheid en kunnen de prijzen per adres net anders zijn.

Vul in de postcodecheck je adres en huisnummer in, wij checken dan bij alle internetproviders of ze op jouw adres kunnen leveren. Vervolgens wordt gekeken welke snelheden haalbaar zijn en worden de prijzen bepaald.

Deze prijzen kunnen verschillen met de prijzen op de site van de internetprovider zelf, wij mogen namelijk vaak exclusieve aanbiedingen geven met extra maanden korting of een cashback. Door het vergelijken van je internet ben je dus vaak nog goedkoper uit ook.

Vergelijk internet op jouw adres

  • Vergelijk en bespaar tot wel € 120,- per jaar
  • 100% onafhankelijk advies
  • Altijd 14 dagen bedenktijd