Nieuws   Internet  
Afbeelding van smart tv

Gratis tv kijken met alleen internet: hier kan dat

Heb je geen behoefte aan een duur tv-abonnement van zo’n € 15,- per maand, maar wil je wel af en toe tv kunnen kijken? Dan is er heel wat mogelijk. Hieronder vind je een handig overzicht met gratis tv-opties. Zo kun je afwegen of je een tv-abonnement kunt missen en genoeg hebt aan alleen internet.

Gratis tv kijken zonder abonnement kan op de volgende manieren

Zonder een VPN nodig te hebben kun je op de volgende manieren online gratis tv kijken.

WaarZenders
NPO Start-app of websiteNPO 1,2 en 3
KIJK-app of website
  • SBS6
  • SBS9
  • Veronica
  • Net5
Videoland-app of website*RTL
NLZiet-app of website*
  • BBC
  • RTL
  • SBS
  • Vlaamse zenders
  • Lokale omroepen
BVN-app of website**NPO 1,2 en 3

* De eerste 14 dagen is gratis, **Handig als je in het buitenland gratis tv wil kijken zonder tv-abonnement

Binnen en buiten Europa gratis online tv kijken

Binnen en buiten de EU is het beperkt mogelijk om zonder betaald tv-abonnement gratis naar Nederlandse televisie te kijken (zonder VPN).

Dit kan in ieder geval met de ‘Beste van Nederland’ website of app, waar je programma’s van de NPO kunt livestreamen en terugkijken. De overige gratis tv-diensten kun je alleen in Nederland streamen, niet in het buitenland zonder tussenkomst van een VPN.

Neem 12 maanden gratis TV+ bij je abonnement

Een andere optie om gratis tv te kijken is door over te stappen op een internet abonnement met (tijdelijk) gratis televisie.

KPN bijvoorbeeld, heeft een paar keer per jaar een aanbieding waarbij je een internet en tv abonnement kan nemen zonder voor je tv te hoeven betalen. Je kunt op die manier 12 maanden gratis naar TV+ kijken bij een internet en tv jaarabonnement. Ideaal, want zo kun je toch (af en toe) tv kijken zonder kosten.

Zorg er in dat geval wel voor dat je na 12 maanden weer overstapt, omdat je anders wél gaat betalen voor je tv-abonnement.

Bekijk hier of deze deal nu verkrijgbaar is

Neem gratis digitale kabel TV van Ziggo

Wat tot slot veel mensen niet weten is dat je met een Ziggo alleen internet abonnement ook naar gratis tv kunt kijken. Ziggo levert namelijk via iedere werkende kabelaanlsuiting tientallen ongecodeerde digitale tv-zenders. Deze zenders ontvang je direct op je tv, zonder tussenkomst van een digitale tv-ontvanger (kastje).

Zo kun je toch naar heel wat zenders blijven kijken als je af en toe nog wat wil zien. Hierbij moet je denken aan de NPO-zenders, maar ook commerciële zenders, de BBC-kanalen en Eurosport. Begin dit jaar heeft Ziggo het aantal ongecodeerde zenders bovendien uitgebreid.

De voorwaarde is wel dat je een digitale tuner hebt (DVB-C) in je tv hebt, maar als het goed is heeft je moderne tv dat gewoon ingebouwd zitten.

Vergelijk alleen internet

Bron: Keuze.nl
Internet

Hoe vond je dit je artikel?

Help ons zodat we jou het beste blijven informeren. Je feedback komt direct binnen bij ons team