Een snelheidsmeter
Postcodecheck check je echte snelheid
Laptop met check
Alle providers vergelijk het grootste aanbod
9,4 9,4 Kiyoh beoordeling
100% van de bezoekers beveelt ons aan op Kiyoh
FD Gazellen winnaar Van 2018 tot en met 2022!

De beste internet en tv aanbiedingen

We hebben hier de beste internet en tv aanbiedingen voor je op rij gezet.

Provider Downloadsnelheid Prijs per maand
Youfone 100 Mb/s Nu 6 maanden voor € 18,50
daarna € 48 p/m
Bekijk
Budget Alles in 1 100 Mb/s Nu 6 maanden voor € 18,50
daarna € 50,50 p/m
Bekijk
Ziggo 100 Mb/s Nu 9 maanden voor € 28,00
daarna € 56 p/m
Bekijk
Odido 100 Mb/s Nu 6 maanden voor € 30,00
daarna € 50 p/m
Bekijk
Delta 1000 Mb/s Nu 12 maanden voor € 40,00
daarna € 72,50 p/m
Bekijk
KPN 100 Mb/s Nu 6 maanden voor € 27,50
daarna € 55 p/m
Bekijk
Online.nl 100 Mb/s Nu 6 maanden voor € 34,00
daarna € 53 p/m
Bekijk
Solcon 150 Mb/s € 54,99 p/m Bekijk
Caiway 1000 Mb/s Nu 12 maanden voor € 55,00
daarna € 82,50 p/m
Bekijk

100% van de bezoekers beveelt ons aan!

Onze bezoekers zijn heel tevreden over Keuze.nl! We scoren gemiddeld een 9,4 op Kiyoh. Bekijk al onze reviews.

Kiyoh beoordeling

Internet en tv vergelijken in 3 stappen

Internet en tv vergelijken stappenplan

1. Check de beschikbare verbindingen

Gebruik voor het vergelijken van internet en tv pakketten onze internet en tv vergelijker. Met de postcodecheck zie je gelijk alle mogelijke internet en tv abonnementen op jouw adres. Ook weet je meteen met welk type internetverbinding deze pakketten geleverd kunnen worden.

Ons advies: Vergelijk de bovenste 3 resultaten met elkaar en maak je keuze.

Internet en tv via DSL

Belangrijk om te weten bij DSL is dat wanneer je tv kijkt, het effect heeft op de snelheid van je internetverbinding. Bij kabel en glasvezel daarentegen heeft het bijna geen invloed op de snelheid. Als glasvezel nog niet beschikbaar is op je adres, is DSL de goedkoopste optie.

Internet en tv via de kabel

Kabel internet is een stuk sneller en stabieler dan DSL. Dit is het beste alternatief als glasvezel internet nog niet bij jou is aangelegd, omdat tv kijken met glasvezel amper invloed heeft op je internetsnelheid.

Weet wel dat je met de kabelverbinding geen keuzevrijheid hebt in providers. Ziggo is de enige landelijke provider die kabel internet levert, wat dit type internet verbinding duurder maakt.

Internet en tv via glasvezel

Kun je al glasvezel internet kiezen op jouw adres, dan is dat bij uitstek voor een internet en tv abonnement een slimme keuze. Met glasvezel krijg je het meest snelle en stabiele internet, omdat de up-en downloadsnelheid gelijk zijn. Dit levert ook de hoogst mogelijke beeldkwaliteit op. Ideaal voor tv kijken dus.

2. Kies je internetsnelheid

Bepaal vervolgens welke internetsnelheid je thuis nodig hebt. Dit hangt er helemaal vanaf met hoeveel personen je samenwoont en waarvoor je het internet wil gebruiken. Als je het lastig vindt om de juiste snelheid te bepalen, dan kun je de volgende adviessnelheden aanhouden.

Licht gebruikt (50 - 100 Mbit/s)

Gebruik je het internet alleen voor surfen, e-mailen, social media en streamen in lage kwaliteit? Dan is deze snelheid voldoende.

Gemiddeld gebruik (100 - 200 Mbit/s)

Als je het internet iets intensiever gebruikt, zoals voor bijvoorbeeld thuiswerken of streamen op hoge kwaliteit, dan raden we je aan om minimaal 100 Mbit/s te kiezen.

Woon je met meerdere personen samen en gebruiken jullie tegelijkertijd het internet? Kies dan eerder voor 200 Mbit/s.

Zwaar gebruik (200 Mbit/s of meer)

Wil je de hoogste internetkwaliteit, omdat je fanatiek online gamed of regelmatig zware bestanden moet kunnen downloaden? Kies dan liever voor 200 Mbit/s of méér, afhankelijk van de grootte van je huishouden.

Tip: Als je met meerdere personen samenwoont, dan mag je voor iedere persoon 50 Mbit/s extra snelheid rekenen.

3. Stel je tv-pakket samen

Iedere internet en tv provider levert een basis tv-pakket met de meest gangbare zenders. Je kunt de tv-pakketten verder onderling vergelijken op de hoeveelheid extra zenders. Ook kun je in de vergelijker aangeven of je nog extra tv-pakketten nodig hebt, zoals ESPN of een films & series pakket.

Maak je graag gebruik van digitale tv-opties? Dan kun je in de filters aangeven welke opties je specifiek pakket wil hebben, zoals opnemen en terugkijken.

Direct internet en tv vergelijken

Welke providers leveren internet en tv?

Iedere internet provider in Nederland levert ook tv-pakketten. Een tv-pakket hoef je dus niet apart af te sluiten. Bovendien is het voordeliger om internet en tv samen af te nemen in één abonnement.

Deze providers leveren internet en tv abonnementen:

 • KPN
 • Odido
 • Budget alles in1
 • Ziggo
 • Online.nl
 • Jonaz
 • Youfone
 • Solcon
 • Delta
 • Caiway

Welke van deze providers ook op jouw adres leveren, check je in de vergelijker.

Wie heeft het goedkoopste internet en tv?

Het goedkoopste internet en TV pakket kost € 50,- per maand en is van Odido.Wat het goedkoopste internet en tv-pakket voor jouw situatie is, hangt er helemaal vanaf hoe je 'm samenstelt.

Andere goedkoopste internet en tv pakketten van dit moment:

Provider

Prijs

Odido 100 Mbit/sVanaf € 50,-

KPN 100 Mbit/s

Vanaf € 55,-
Youfone 100 Mbit/sVanaf € 56,50
Ziggo 100 Mbit/sVanaf € 56,-

Laatste prijscheck: november 2023

TIP: Tegenwoordig zijn internet en tv pakketten met 100 Mbit/s vaak goedkoper in verhouding met 50 Mbit/s. Heb je niet veel snelheid nodig, dan kan dit toch een betere keuze zijn.

De inhoud van je tv-pakket

inhoud tv pakket

Basis zenderpakket hetzelfde bij alle providers

Je krijgt altijd een standaard zenderpakket bij je provider. Hierin zitten bij iedere provider dezelfde basiszenders inbegrepen. Denk aan aan alle NPO, RTL en SBS zenders.

Waar echt de grote verschillen in zitten is de hoeveelheid extra (buitenlandse) tv-zenders. Ter vergelijking: Bij het snelste Ziggo internet en tv pakket krijg je méér dan 110 tv-zenders, terwijl je er bij Youfone maar 46 krijgt.

Vraag je daarom af welke zenders je echt nodig hebt buiten de standaard zenders om, want ook de prijzen van deze uitgebreidere pakketten verschillen behoorlijk. Dit kan onderling al gauw €15,- per maand verschillen.

Welke provider heeft een tv-app?

Elke provider levert een tv-app bij je internet en tv abonnement waarmee je live televisie kan kijken. Dit kan een app zijn van de provider zelf, of die van hun netwerkprovider (KPN).

Digitale tv-opties

Bij elk tv-pakket zijn enkele of meerdere digitale tv-opties inbegrepen. Daarmee kun je interactief tv kijken. Het verschilt per provider en pakket welke van de volgende opties inbegrepen zitten:

 • Programma Gemist
 • Begin Gemist
 • Terugkijken (het aantal dagen verschilt per pakket/provider)
 • Live Pauzeren
 • Video on Demand
 • Terugspoelen
 • Opnemen

Extra tv-ontvanger

Wil je thuis vanuit meerdere ruimtes televisie kijken vanaf een tv? Dan heb je extra tv-ontvangers nodig. Bij iedere internet en tv provider is het in principe mogelijk om extra tv-ontvangers toe te voegen aan je pakket.

De kosten per extra tv-kastje variëren van € 2,- tot € 5,- per provider, per maand. Hoeveel extra tv-ontvangers je bij je abonnement kan nemen, verschilt per provider. Bij Youfone en Ziggo kun je er maximaal 2 nemen, bij KPN maar liefst 6.

Heb je tussentijds minder of geen extra tv-ontvanger(s) meer nodig, dan kun je je abonnement wijzigen en het aantal ontvangers verlagen.

Let op: Als je extra tv-ontvanger nodig hebt dan geef je dit aan tijdens het bestelproces op de website van de provider.


Wat kost een extra zenderpakket?

Een extra zenderpakket is mogelijk vanaf al € 4,- per maand. Tv-providers bieden extra zenderpakketten tegen verschillende prijzen aan. Daarom is het slim hier ook op te vergelijken en rekening te houden met deze prijs bovenop je internet en tv abonnement kosten.

Extra zenderpakket prijzen zijn:

 • Film1: vanaf € 10,-
 • Movies & series: vanaf € 7,-
 • *Internationale pakketten: vanaf € 4,-

* De prijzen van internationale zenderpakketten loopt sterk uiteen. De duurste pakketten kosten rond de € 15,-.

Streamingdienst prijzen:

De bekendste streamingdiensten voor films en series kun je óók afnemen bij je internet en tv abonnement als extra optie. De standaard prijzen zijn gelijk met wanneer je een losse dienst afneemt. Wel krijg je bij veel providers de eerste maand korting, of kijk je tot 30 dagen gratis. Daarna betaal je de standaardprijs.

 • Videoland: € 9,99
 • HBO Max: vanaf € 7,99
 • Netflix: vanaf € 7,99
 • Disney+: vanaf € 10,99
 • Prime Video: vanaf € 3,-

De kosten voor extra sportzenderpakketten

Voetbal zenderpakketCompetitie(s)
*ESPN (Compleet) vanaf € 10,-Eredivisie, KNVB Beker, Europa League
Ziggo Sport Totaal € 15,-UEFA Champions League, Copa del Rey, La Liga
Viaplay € 16,-Bundesliga, Premier League

* T-Mobile, KPN, Ziggo, Online.nl en Youfone leveren gratis ESPN bij elk tv-abonnement. Let wel: dit is niet ESPN Compleet met alle zenders. Wel kijk je hiermee veel van de Eredivisie wedstrijden.

De kosten voor een Formule1 zenderpakket

Een Formule1 zenderpakket kost € 14,- per maand, of € 99,- voor een heel jaar. Internet en tv providers bieden de optie aan om Formule1 te kijken met Viaplay. Bij zowel KPN, T-Mobile en Ziggo krijg je de eerste maand korting. T-Mobile is hiermee de meest voordelige met € 7,- voor de eerste maand.

Youfone biedt naast Viaplay ook de F1 TV Pro app aan voor in je pakket. Dit kost € 8,- per maand, of € 64,- per jaar.

Stopzetten extra zenderpakket

Bij iedere internet en tv provider kun je een extra zenderpakket maandelijks stopzetten. Maar heb je gekozen voor een jaarabonnement, dan betaal je echt voor een heel jaar, die kosten staan vast. Je kunt wel tussentijds opzeggen, je hebt dan nog steeds toegang tot de content tot aan de einddatum.

Extra tv voordeel in combinatie met mobiel

Enkele tv-providers bieden combivoordeel aan met mobiel. Je krijgt dan voordelen voor je mobiele abonnement, zoals korting op de maandelijks factuur en extra data/minuten.

TV combivoordelen krijg je met:

Maar ook mag je elke maand een extra zenderpakket kiezen. Combivoordeel kan dus met name leuk zijn als je een internet en tv abonnement wil. Zo kun je de kosten voor een extra zenderpakket uitsparen als dit toevallig het zenderpakket is dat je wil.

KPN Compleet

Je krijgt een Pluspakket gratis en krijg je € 5,- korting op HBO Max, ESPN, Film1 of Spotify.

Ziggo Vodafone / hollandsnieuwe

Je mag een extra tv-pakket kiezen: Ziggo Kids, SkyShowtime of Ziggo Sport Totaal

Youfone Compleet

Je krijgt gratis ESPN Compleet

Hoelang duurt het overstappen naar een andere internet en tv provider?

Je krijgt na ongeveer twee weken het contract naar je thuisgestuurd. De aansluiting wordt vervolgens binnen 4 tot 6 weken voltooid.

Alle internet en tv providers onder één dak

Bij ons vergelijk je internet en tv van alle grote Nederlandse providers.

100% van de bezoekers beveelt ons aan.

Onze bezoekers zijn heel tevreden over Keuze.nl! We scoren gemiddeld een 9,4 op Kiyoh. Bekijk al onze reviews.

Nadat initieel door een van energie leverancier een niet passend aanbod gedaan is, heeft keuze.nl dit verder opgelost en en mij toegezegd -ook als ik in de toekomst opnieuw problemen krijg- mij hierbij te zullen helpen. Ben erg tevreden over de snelle reactie en inzet !
Timon op 29 nov. 2023
         
Had hulp nodig voor het regelen van een energie contact voor mij nieuwe woning. De chat was zeer behulpzaam en het overstappen is soepel verlopen.
Peter op 18 jul. 2023