Hoe werkt de aanleg van glasvezel?
Internet
26 juli 2024
Lisa van Meggelen
Zo verloopt de aanleg van glasvezel in je buurt en bij jou thuis
Met de aanleg van glasvezel in je buurt, krijg je toegang tot razendsnel internet. Maar hoe gaat de aanleg van het glasvezelnetwerk in zijn werk en wat moet je hier zelf voor doen? Deze en meer vragen beantwoorden we in deze blog.
Energie
25 juli 2024
Mitchell de Rooij
Dynamisch energiecontract en zonnepanelen: is het verstandig?
Wij krijgen regelmatig de vraag of een dynamisch energiecontract met zonnepanelen wel zo slim is. In de meeste gevallen is een dynamisch contract met zonnepanelen niet meteen de meest voordelige keuze. Toch zijn er situaties waar dit aantrekkelijk kan zijn. In dit artikel kijken we wanneer het wel of niet verstandig is om een dynamisch energiecontract met zonnepanelen te nemen.
Energie
18 juli 2024
Alice van den Berg
Welke energieleverancier rekent geen terugleverkosten?
Wie een nieuw energiecontract zoekt met zonnepanelen, betaalt inmiddels bij elke energieleverancier terugleverkosten bij een vast- of variabel energiecontract. Bij alle leveranciers betaal je vaste terugleverkosten behalve bij Coolblue, daar betaal je een hoger vastrecht met zonnepanelen.
Energie
18 juli 2024
Mitchell de Rooij
Grote verschillen in beursprijzen bij dynamische energieleveranciers
Met een dynamisch energiecontract betaal je voor stroom en gas de prijs van de energiebeurs. Maar het blijkt dat dynamische energieleveranciers op hun websites uiteenlopende tarieven laten zien voor deze beursprijzen.
de goedkoopste internet providers met vaste lage prijs
Internet
16 juli 2024
Lisa van Meggelen
Dit zijn de goedkoopste internet providers met de laagste vaste prijs
Internet abonnementen zijn duur geworden. In de afgelopen twee jaar stegen de prijzen tot wel 17%. Wie niet jaarlijks overstapt, kan het beste kiezen voor een provider met een vaste lage prijs. Hiervoor betaal je de beste prijs bij internet providers Odido, KPN, Solcon en Youfone. Zij bieden hun internet diensten aan tegen een structureel lagere prijs als je langer klant blijft.
Energie
15 juli 2024
Melvin Paalvast
Vast energiecontract wel of niet verstandig?
Is het slim om nu een vast energiecontract af te sluiten? Ja, dat is in juli verstandig om te doen. De energietarieven voor nieuwe klanten staan nog steeds op een laag heel laag punt sinds de afgelopen twee jaar, en bij meerdere leveranciers krijg je bovendien hoge cashbacks oplopend tot € 450,-. Hierdoor ben je goedkoper uit vergeleken met een variabel energiecontract.
Afbeelding van elektriciteitsmast
Energie
12 juli 2024
Alice van den Berg
Vast energiecontract de afgelopen maanden tot 12% goedkoper geworden
In een half jaar tijd zijn vaste jaarcontracten voor energie goedkoper geworden. Waar de energieprijzen in januari op z’n hoogst stonden, betalen huishoudens voor een vast jaarcontract vanaf juli afhankelijk van het energieverbruik, tot 12% minder aan energie maandkosten. Dat is goed nieuws voor wie een vast energiecontract wil afsluiten.
10 juli 2024
Mitchell de Rooij
De beste energie aanbiedingen van juli 2024
In juli zien we momenteel een recordbedrag voor cashbacks bij vaste energiecontracten. Met cashbacks die oplopen tot wel €968,- kreeg je nog nooit zoveel korting bij een nieuw energiecontract.
Energie
8 juli 2024
Alice van den Berg
Hartje zomer, maar ongekend hoge dynamische stroomprijs
Vanavond betalen huishoudens met een dynamisch stroomcontract de hoogste stroomprijs ooit gemeten in de zomer. Een kilowatt stroom kost tussen 20:00 en 21:00 maar liefst € 0,45 (inclusief belastingen) per kWh. Dit is zeer ongebruikelijk in de warmste maanden, waarin de prijzen normaal gesproken een stuk lager liggen.
Vrouw achter laptop vergelijkt
Energie
4 juli 2024
Alice van den Berg
Dit zijn nu de duurste energieleveranciers (en dit de goedkoopste)
Energieleveranciers passen regelmatig hun tarieven aan. Welke energieleveranciers zijn het duurste in november? Daarin zien we een aantal veranderingen ten opzichte van afgelopen maand.
Afbeelding van man en vrouw die energie vergelijken met laptop
Energie
4 juli 2024
Alice van den Berg
Dit is de top 10 goedkoopste energieleveranciers in juli
In juli overstappen op een vast energie jaarcontract kan je honderden euro's schelen, wanneer je de goedkoopste- van de duurste energieleveranciers weet te onderscheiden. Welke leveranciers zijn deze maand het goedkoopste?
Afbeelding van cash geld met rekenmachine
Energie
4 juli 2024
Alice van den Berg
Dit is de top 5 goedkoopste energieleveranciers met een vast contract in juli
Wie nu wil overstappen op een vast energiecontract voor prijszekerheid doet er goed aan te vergelijken. Want de goedkoopste energieleveranciers met een vast contract schelen onderling al gauw tot honderden euro’s jaarbasis, nu veel leveranciers een (hoge) welkomstkorting geven. Wie zijn de goedkoopste leveranciers van dit moment?
Afbeelding van energiemeter
Energie
28 juni 2024
Lisa van Meggelen
Variabele energietarieven per 1 juli voornamelijk flink in prijs verlaagd
De tarieven van variabele energiecontacten wijzigen meerdere malen per jaar. Zo voeren energieleveranciers ook per 1 juli weer een prijswijziging door. De prijsverschillen resulteren in kostenbesparingen tot wel 17%. Ondanks deze prijsverlaging is het voor huishoudens met zonnepanelen soms toch goedkoper om te kiezen voor een modelcontract (zonder terugleverkosten).
Beste internet provider award
Internet
27 juni 2024
Alice van den Berg
Dit zijn de winnaars van het beste internet provider onderzoek 2024
Keuze.nl heeft onafhankelijk onderzoek gedaan naar de 'beste internet provider'. Deze onderscheiding kennen we toe aan de 3 winnaars van de categorieën: klanttevredenheid, laagste prijs en combivoordelen. Wie hebben er gewonnen en hoe hebben we dit onderzoek uitgevoerd?
Man werkt achter laptop
Internet
27 juni 2024
Alice van den Berg
Internet only abonnementen per 1 juli weer duurder
Met ingang van 1 juli passen 5 providers hun internet only prijzen aan. Anderen deden dat eerder dit jaar al. Alleen Ziggo en Delta blijven met hun prijsverhoging onder de inflatiecorrectie. Ook stijgen de prijzen van laagste internetsnelheden harder dan de snelste abonnementen.

94% van de bezoekers beveelt ons aan!

Onze bezoekers zijn heel tevreden over Keuze.nl! We scoren gemiddeld een 9,1 op Kiyoh. Bekijk al onze reviews.

Kiyoh beoordeling