Afbeelding van zonnepanelen installeren op dak
Energie
01 maart 2024
Alice van den Berg
Nu ook terugleverkosten bij Mega, Innova Energie en Gewoon Energie
Vanaf vandaag betaal je als nieuwe klant met een vast energiecontract en zonnepanelen bij Mega, Innova Energie en Gewoon energie ook terugleverkosten.
Afbeelding van zonnepanelen op dak van huis
Energie
01 maart 2024
Alice van den Berg
Welke energieleverancier heeft de hoogste- en laagste terugleverkosten?
Steeds meer energieleveranciers brengen vaste terugleveringkosten in rekening voor de zonnestroom die je teruglevert. Bij wie betaal je nou de hoogste- en laagste terugleverkosten? We geven je inzicht in de tarieven.
Energie
28 februari 2024
Mitchell de Rooij
Prijsdaling bij Vattenfall, Essent en Eneco: Vast contract blijft goedkoper
De drie grootste energieleveranciers in Nederland: Vattenfall, Eneco, en Essent, hebben aangekondigd dat ze vanaf 1 april hun prijzen zullen verlagen. In dit artikel nemen we deze veranderingen door en geven we advies wat momenteel de voordeligste optie is.
Afbeelding van iemand die afstandsbediening vasthoud
Internet
27 februari 2024
Alice van den Berg
Internet en tv met cadeau: dit zijn de beste acties van nu
Een aantal internet providers heeft op dit moment leuke internet en tv cadeau acties. Ben je op zoek naar een (nieuw) internet abonnement en ontvang je er graag wat extra’s bij? Check dan zeker de deals van de volgende providers eens.
Man en vrouw op bank met smartphone in hand
Energie
26 februari 2024
Alice van den Berg
Tibber gas en stroom: een nieuwe goedkope mogelijkheid
Dynamische energie aanbieder Tibber levert vanaf nu ook een gecombineerd energiecontract met gas en stroom aan en beperkt zich daarmee niet langer tot alleen stroom.
Afbeelding van gasfornuis
Energie
21 februari 2024
Alice van den Berg
Doorbraak: gasprijs voor nieuwe contracten huishoudens bereikt recordlaagte
De gasprijs bij een nieuw vast contract voor huishoudens heeft een nieuw laagterecord bereikt en is de afgelopen dagen onder de € 1,20 per m3 gedoken. Je betaalt nu bij 5 leveranciers de laagst mogelijke vaste gasprijs bij een jaarcontract. Dit biedt kansen voor een aanzienlijke besparing op je energiekosten.
Afbeelding van een Tesla aan laadpaal
Laadpas
21 februari 2024
Alice van den Berg
Laadpas zonder abonnement: de top 3 om aan te vragen
Een laadpas zonder abonnement is handig wanneer je maar af en toe buiten de deur hoeft te laden. Bijvoorbeeld omdat je kan thuisladen of op je werk. Het kan ook een bewuste keuze zijn omdat je niet vast wil zitten aan een abonnement. Zonder abonnement betaal je geen vaste kosten per maand voor het hebben van de pas, alleen voor het gebruik. Na het lezen van dit artikel weet jij welke laadpassen zonder abonnement het waard zijn om aan te vragen.
ANWB Energie review dynamisch contract
Energie
20 februari 2024
Monica Arbeider
ANWB Energie review: mijn ervaring met deze dynamische leverancier
Werkzaam bij Keuze.nl weet ik aardig wat van energie en andere markten. Maar hoe is mijn eigen ervaring met een leverancier of provider? In dit artikel deel ik mijn ervaring met dynamische energieleverancier ANWB, waar ik zo’n acht maanden klant ben geweest met een energiecontract met alleen stroom.
Afbeelding van windturbines en energieproductie centrale
Energie
20 februari 2024
Alice van den Berg
Verwachting energieprijzen 2025: de voorspellingen (volgens deskundigen)
Eerder beschreven we al wat de verwachting van de energieprijzen in 2024 is. Maar wat gaan de energieprijzen doen op de middellange termijn in 2025? In dit artikel blikken we vooruit op de voorspellingen en waar je rekening mee moeten houden volgens energiemarkt-deskundigen.
Energie
19 februari 2024
Mitchell de Rooij
Meer dan €1000 prijsverschil tussen goedkoopste en duurste energieleverancier
Momenteel zijn vaste energiecontracten veel goedkoper dan de duurdere variabele contracten. Afgelopen maand zijn de vaste energiecontracten met meer dan 4% gedaald in prijs vergeleken met de variabele contracten.
Mannen plaatsen zonnepanelen op dak
Energie
16 februari 2024
Geert Wirken
Budget Energie: “Ook onbalanskosten tellen mee voor saldeerkosten”
Budget Energie reageert op onze berekening over de kosten die een energieleverancier maakt voor salderen van zonnestroom.
Afbeelding van lampje en stekker
Energie
16 februari 2024
Alice van den Berg
Vaste leveringskosten energie: hier betaal je het meest en minst in 2024
Je betaalt voor je energierekening een deel aan vaste leveringskosten (voornamelijk administratiekosten) voor gas en stroom. Nu zitten er flinke verschillen tussen deze kostenpost per leverancier. Daarom zetten wij de laagste en hoogste leveringskosten voor je op een rij en leggen je uit hoe je het beste een leverancier kan kiezen met deze kosten in het achterhoofd.
Internet
16 februari 2024
Melvin Paalvast
Ziggo aanbieding: Bestaande & nieuwe klanten kunnen profiteren
Ben je op zoek naar een nieuw internet abonnement? Ziggo wilt je graag verwelkomen als nieuwe klant. Ze hebben daarom op dit moment goede aanbiedingen voor nieuwe klanten. In dit artikel zochten we voor je uit wat de beste Ziggo internet aanbieding is en wat Ziggo doet voor haar bestaande klanten.
Woonhuis met dak vol zonnepanelen
Energie
13 februari 2024
Geert Wirken
Wat kost salderen (voor een leverancier)?
De Eerste Kamer heeft vandaag besloten dat de salderingsregeling de komende jaren in stand blijft. Maar wat kost salderen nou voor een energieleverancier? En waarom willen ze van deze regeling af? Dat hebben wij uitgerekend.
Afbeelding van Odido Haastmakers
Internet
13 februari 2024
Alice van den Berg
Odido aanbiedingen: deze kortingen zijn mogelijk voor internet (en tv)
Ben je zoek naar een internet (en tv) abonnement? Dan vind je bij Odido bijna altijd wel een aanbieding voor een internet en tv abonnement. We bespreken welke deals Odido nu heeft lopen voor nieuwe klanten en hoeveel voordeel je daarmee behaalt.

88% van de bezoekers beveelt ons aan!

Onze bezoekers zijn heel tevreden over Keuze.nl! We scoren gemiddeld een 9,3 op Kiyoh. Bekijk al onze reviews.

Kiyoh beoordeling