Afbeelding van vrouw die pan op gasfornuis zet
Energie
06 december 2023
Geert Wirken
Ook ACM zegt: zet nú je energiecontract vast
Prijsplafond stopt: ook de Autoriteit Consument en Markt geeft nu aan dat het slim is om nú je energiecontract vast te zetten.
Energie
06 december 2023
Melvin Paalvast
Vast energiecontract wel of niet verstandig?
Waar veel huishoudens op dit moment mee worstelen is de vraag: 'is het verstandig om op nu een vast energiecontract af te sluiten of niet?' De situatie lijkt steeds gunstiger om juist nu - vóór 2024 - een jaarcontract af te sluiten. Je leest hier waarom.
Persoon met sokken aan en mok
Energie
05 december 2023
Alice van den Berg
Trouwe Eneco klanten voorkomen een prijsstijging vanaf 2024 met deze truc
Eneco klanten met een variabel energiecontract gaan vanaf januari 2024 tientallen euro’s per jaar meer betalen, maakte Eneco vorige week bekend. Maar door een simpel online formulier in te vullen kunnen trouwe Eneco klanten deze prijsstijging voorkomen. Hoe zit dat?
Vrouw achter laptop vergelijkt
Energie
04 december 2023
Alice van den Berg
Dit zijn nu de duurste energieleveranciers (en dit de goedkoopste)
Afgelopen maand gaven we een overzicht met de duurste energieleveranciers van juli. Welke energieleveranciers zijn het duurste in december? Daarin zien we een aantal veranderingen ten opzichte van afgelopen maand.
Afbeelding van man en vrouw die energie vergelijken met laptop
Energie
04 december 2023
Alice van den Berg
Dit is de top 10 goedkoopste energieleveranciers in december
Wie op dit moment een 1 jaar vast energiecontract overweegt doet er goed aan de dure energieleveranciers van de goedkoopste energieleveranciers te onderscheiden. Het prijsverschil op jaarbasis kan namelijk honderden euro’s schelen.
Afbeelding van cash geld met rekenmachine
Energie
04 december 2023
Alice van den Berg
Dit is de top 5 goedkoopste energieleveranciers met een vast contract van dit moment
Wie nu wil overstappen op een vast energiecontract voor prijszekerheid, kan de tarieven nog vastzetten onder het prijsplafond tot eind van de maand. Vergelijken heeft zin, want de goedkoopste energieleveranciers met een vast contract schelen onderling al gauw tot honderden euro’s jaarbasis, omdat veel leveranciers ook nog eens een korting geven en de gasprijs op een recordlaagte staat.
Afbeelding van iemand met kleedje om zich heen
Energie
01 december 2023
Alice van den Berg
Zoveel duurder is een variabel contract bij Vattenfall, Essent en Eneco vanaf 2024
Naast Vattenfall en Essent, heeft Eneco de variabele tarieven bekend gemaakt die ingaan vanaf januari 2024. Alle leveranciers verhogen hun tarieven, maar niet evenveel. Een prijsberekening laat zien wat het gevolg is voor de energierekening van zo’n miljoen klanten met een variabel contract bij elk van de leveranciers.
Afbeelding van een energiecentrale
Energie
30 november 2023
Alice van den Berg
Verwachting energieprijzen 2024: hier moet je rekening mee houden
Wat de energieprijzen gaan doen in 2024 is een vraag die velen bezighoudt, nu ook het najaar is begonnen. Inmiddels weten we dat een aantal factoren de energieprijzen in 2024 drastisch zullen beïnvloeden, nu steeds meer bekend is over de energieprijzen voor 2024. Energiemarkt-experts houden een slag om de arm voor 2024.
Gasmeter
Energie
29 november 2023
Geert Wirken
Na Coolblue komt nu ook Eneco met een mix van vast en dynamisch energiecontract
Zowel Coolblue Energie als Eneco bieden sinds kort een gecombineerd energiecontract aan met zowel dynamische prijzen als vaste prijzen.
sparen
27 november 2023
Sander van Meggelen
Spaarrekening bij grote bank? Dat kost je € 291,- per jaar
Nederlandse spaarders die bij grote banken zoals ING, ABN Amro en Rabobank sparen, worden geconfronteerd met lage rentes. Dit terwijl er genoeg mogelijkheden zijn voor hogere rentes.
Afbeelding met uitverkoop voor black friday
Energie
23 november 2023
Alice van den Berg
Black Friday maakt fors goedkoper energiecontract weer mogelijk
Black Friday – een hype of niet – biedt dit jaar eindelijk weer serieuze kansen voor een flink goedkoper energiecontract. Wie van plan is om nog vóór de winter een nieuw vast contract af te sluiten en een flinke prijsstijging (vanaf januari) voor te zijn, kan niet om een aantal scherpe deals heen. Dit zijn de 3 beste aanbiedingen voor gas en stroom die we hebben gevonden.
Energie
21 november 2023
Mitchell de Rooij
Gratis Nintendo Switch bij Vattenfall: slimme marketing of echte besparing?
Momenteel heeft Vattenfall een zeer populaire en grote cadeau aanbieding. Je krijgt een gratis Nintendo Switch ter waarde van € 285,- bij het afsluiten van een 1 jaar vast contract. Maar is deze aanbieding niet te mooi om waar te zijn? Niet helemaal. Voor sommige situaties lijkt het de beste aanbieding van dit moment te zijn.
Zorgverzekering
17 november 2023
Alice van den Berg
Zorgpremie in 2024 ruim 6% duurder per maand: vergelijken belangrijk
Vanaf 2024 worden de zorgpremies wederom duurder. Ondanks dat de basispremie met gemiddeld € 9,- minder hard stijgt dan de eerder voorspelde € 12,- per maand, zijn de onderlinge verschillen groot. Bij welke zorgverzekeraar je komend jaar zit kan een verschil uitmaken van bijna € 470,- per jaar. Zorgverzekering vergelijken wordt voor komend jaar dus wederom belangrijk.
Foto van iemand met een rood stempotlood die een keuze maakt op een stembiljet
Energie
10 november 2023
Geert Wirken
Energierekening 482 euro duurder, of juist goedkoper? De plannen van politieke partijen
Over twee weken is het zover: dan kun je weer stemmen voor de Tweede Kamer. En je stem heeft impact op je energierekening. Het verschil in de plannen van de partijen zorgt voor een verschil van 618 euro per jaar op je energierekening.
Afbeelding van woonkamer met split airco unit
Energie
10 november 2023
Alice van den Berg
Deze energieleveranciers zijn het goedkoopste bij verwarmen met airco
Ga je thuis (deels) verwarmen met airco? Vergeet dan niet je energiecontract onder de loep te nemen. Je stroomverbruik zal namelijk omhoog gaan (en je gasverbruik omlaag) als de airco vaker aanstaat. Door even te checken of je wel de laagste stroomprijs betaalt, kan je energierekening mogelijk verder omlaag met minimaal € 125,- per jaar.

100% van de bezoekers beveelt ons aan!

Onze bezoekers zijn heel tevreden over Keuze.nl! We scoren gemiddeld een 9,4 op Kiyoh. Bekijk al onze reviews.

Kiyoh beoordeling