Ben jij benieuwd naar wat glasvezel internet voor jou kan betekenen?

Glasvezel internet biedt veel voordelen. Zo is glasvezel de snelste en de meest stabiele internetverbinding. Ook voor de kosten hoef je het niet te laten. Glasvezel is goedkoper geworden omdat meer providers dit type internet aanbieden. Zo heb jij meer keuze met vergelijken om een abonnement te vinden dat past bij jouw wensen en budget.

Het grootste nadeel aan glasvezel is dat het nog niet overal beschikbaar is. Het kan lang duren voordat er aansluiting is op jouw adres, of überhaupt in jouw woonplaats. Glasvezel wordt namelijk aangelegd op basis van prioriteit vanuit de glasvezelpartij. En als jouw woonplaats dan aan de beurt is, bepaalt de gemeente samen met de glasvezel partij welke wijk het eerst wordt aangesloten. Daarbij wordt er gekeken naar in welke wijken de meeste animo is voor glasvezel.

Wil je weten of jij al een glasvezel aansluiting hebt? Met de glasvezel check kan je snel achterhalen of jij al bent aangesloten op glasvezel.

Is jouw wijk binnenkort aan de beurt voor glasvezelaansluiting? Dan ontvang je hierover een brief om toestemming te geven. Deze aansluiting is gratis, je bent daarmee niet verplicht om ook een glasvezel abonnement af te sluiten.

Staat jouw adres nog lang niet op de planning? Of is glasvezel al in de wijk aangelegd en is er toentertijd geen toestemming gegeven voor de aanleg naar jouw woning? Dan is de aanleg niet gratis.

Een andere mogelijkheid is om vanuit een burgerinitiatief meer geïnteresseerden te verzamelen en gezamenlijk een netwerkbeheerder te vinden.

Glasvezel netwerk aansluiting