Glasvezel internet biedt veel voordelen. Zo is glasvezel de snelste en de meest stabiele internetverbinding. Ook voor de kosten hoef je het niet te laten. Glasvezel is goedkoper geworden omdat meer providers dit aanbieden. Zo heb jij meer keuze om een abonnement te vinden dat past bij jouw wensen en budget. Helaas heeft nog niet iedereen een glasvezel aansluiting.

Het grootste nadeel aan glasvezel is dan ook dat het nog niet overal beschikbaar is. Het kan best nog een poos duren voordat er aansluiting komt op jouw adres, of überhaupt in jouw woonplaats. Zeker als je in een grote stad woont.

Aanleg glasvezel op basis van animo

Glasvezel wordt namelijk aangelegd op basis van prioriteit vanuit de glasvezelpartij. En als jouw woonplaats dan aan de beurt is, bepaalt de gemeente samen met de glasvezel partij welke wijk als eerste wordt aangesloten. Daarbij krijgen de wijken met de meeste animo voor glasvezel voorang.

Check wanneer jouw adres op de planning staat

Wil je weten of jij al een glasvezel aansluiting hebt? Met de glasvezel check kan je snel achterhalen of jij al bent aangesloten op glasvezel.

Is jouw wijk binnenkort aan de beurt voor glasvezelaansluiting? Dan ontvang je hierover een brief om toestemming te geven. Deze aansluiting is gratis, je bent daarmee niet verplicht om ook een glasvezel abonnement af te sluiten.

Als jouw adres nog niet op de planning staat

Staat jouw adres nog lang niet op de planning? Of is glasvezel al in de wijk aangelegd en is er toentertijd geen toestemming gegeven voor de aanleg naar jouw woning? Dan is de aanleg niet gratis.

Een andere mogelijkheid is om vanuit een burgerinitiatief meer geïnteresseerden te verzamelen en gezamenlijk een netwerkbeheerder te vinden.

Glasvezel netwerk aansluiting