Wat is sim only?

Met een sim only abonnement krijg je alleen een nieuwe simkaart van je provider, met daaraan een door jouw gekozen bundel gekoppeld met data en/of belminuten en sms’jes. Je zorgt zelf voor een (simlockvrije) telefoon. Vandaar de naam: sim only.

Je legt vooraf vast hoeveel MB aan internet en hoeveel belminuten /sms tegoed je nodig hebt per maand. Ook leg je vooraf de duur van je contract vast.

Een sim only abonnement verschilt dan ook met een telefoon abonnement dat je er geen toestel bij krijgt en dus ook niet maandelijks je toestel afbetaalt. Met sim only heb je daarom niet te maken met een eventuele toestellening.

Misschien heb je nog een smartphone die het prima doet, kun je er één overnemen, of betaal je een nieuwe telefoon die je op het oog hebt liever in één keer? Dan is een sim only abonnement vaak de beste keuze.

Mobiel abonnement zonder telefoon

Je betaalt met een sim only abonnement alleen voor de aansluiting op het netwerk van je provider en voor je bundel met data, belminuten en sms’jes. De telefoon regel je zelf.

Bekijk de voor- en nadelen van sim only:

Voordelen sim onlyNadelen sim only

+
Goedkoper dan telefoon abonnement bij veel gebruik
- Contract voor minimaal één maand tot maximaal 2 jaar
+ Regelmatig sim only acties
+ Maandelijks automatisch nieuw tegoed- Tegoed één maand geldig
+ Duidelijkheid over je maandelijkse kosten
+ Achteraf betalen
+ Je hebt niet te maken met een BKR-check en registratie
+ Meer keuze uit sim only providers
+ Meer flexibele opties met sim only maandelijks opzegbaar en maandelijks aanpasbaar
+ Je blijft niet doorbetalen voor je toestel mocht deze onverhoopt sneuvelen gedurende de looptijd van je abonnement

Voordelen sim only

Het grote voordeel van sim only is dat je hiermee het goedkoopst uit bent bij veel gebruik. Zeker in vergelijking met een prepaid simkaart. Maar ook de prijs per MB wordt goedkoper bij een hogere internetbundel.

Sim only is bovendien een stuk flexibeler. Dit is handig als je niet zeker weet hoe lang je een abonnement nodig hebt, of wanneer je toe bent aan iets anders. Zo kun je met sim only maandelijks opzegbaar, of sim only maandelijks aanpasbaar makkelijker makkelijker van abonnement veranderen.

Omdat er méér sim only aanbieders zijn, heb je bovendien ruimere keuze aan sim only abonnementen. Van kleine tot grote data- en beldundels. Voor iedereen is er een passend abonnement.

Nadelen sim only

Het grootste nadeel van een sim only abonnement is dat je meestal een tijdje aan een abonnement vast zit. Je sluit een abonnement af voor een contractduur van 1 of 2 jaar. Je kunt niet jaarlijks een nieuw toestel uitkiezen.

Tenzij je kiest voor sim only maandelijks opzegbaar. In dat geval kun je iedere maand je abonnement opzeggen. Handig als je flexibel wilt zijn en niet voor een lange tijd vast wil zetten aan een contract. Dit kost vaak 1 à 2 euro extra per maand.

Sim only abonnement