Makkelijk vergelijken
Makkelijk vergelijken Alles in één handig overzicht
Overstapservice
Overstapservice alles wordt voor je geregeld
9,2 9,2 Kiyoh beoordeling
91% van de bezoekers beveelt ons aan op Kiyoh
FD Gazellen winnaar Van 2018 tot en met 2022!

Wat is het beste sim only abonnement?

Het beste sim only abonnement in 2024 vind je volgens de consument bij Simyo, Simpel en HollandsNieuwe.

Simyo: Voor een mooie deal of flexibel abonnement zit je momenteel bij Simyo op de goede plek.

Bij Simyo kun je regelmatig terecht voor leuke deals met kortingen en geen aansluitkosten. Ook kun je bij Simyo een maandabonnement afsluiten waardoor je niet lang aan je abonnement vast zit.

Simpel: Voor een hele kleine bundel tegen een lage maandprijs ben je bij Simpel aan het juiste adres. Vanaf €2,50 heb je al een Simpel sim only abonnement.

Momenteel loopt er geen Simpel aanbieding in onze vergelijker dus als je op zoek bent naar een sim only actie kun je beter voor een andere provider kiezen.

HollandsNieuwe: Of je nu 1 of 10 GB data nodig hebt, als je veel belt, ben je bij HollandsNieuwe aan het goede adres. Zij hebben namelijk bij iedere databundel een abonnement met veel belminuten. Ook hebben ze regelmatig acties lopen waarbij je bijvoorbeeld geen aansluitkosten betaalt.

Dit is de top 3 beste sim only abonnementen:

ProviderScore Keuze.nlScore ConsumentenbondVanaf
1.Sim only provider Simyo8,59,0
€ 5,00
2.Sim only provider Simpel8,98,7
€ 2,50
3.Sim only provider Hollands Nieuwe7,88,2
€ 7,50

Hoe kies je het beste sim only abonnement?

Het beste sim only abonnement is voor iedereen anders. We leggen je uit hoe je het beste abonnement voor jou vindt.

1. Kies je bundel

Een aantal providers biedt kleine én grote bundels. Als je voorkeur ligt bij KPN, Tele-2, Vodafone of Odido heb je veel keuze in verschillende bundelgroottes. Het goedkoopste sim only abonnement op basis van jouw filters komt altijd bovenaan in de vergelijker te staan. Dit geldt dus ook als je filtert op een bepaalde provider of grootte van de bundel.

2. Geen aan of je 'onbeperkt' wil

Door in de vergelijker te filteren op onbeperkte data en onbeperkte belminuten vind je het goedkoopste abonnement met de grootste bundel bovenaan in de vergelijker. Op deze manier vind je dus een abonnement waarbij je veel voor weinig krijgt.

3. Kijk of je gebruik kan maken van een actie

Vooral budget providers stunten vaak met acties en aanbiedingen waarbij je een welkomstkorting krijgt. Je betaalt dan bijvoorbeeld geen aansluitkosten. Als je op zoek bent naar een sim only abonnement met een scherpe welkomstdeal is een budgetprovider dus vaak de beste voor jou.

Stappenplan beste sim only kiezen

Sim only providers

Vergelijk deze sim only providers in onze vergelijker.

Welke sim only-provider heeft het beste netwerk in Nederland?

In Nederland zijn er drie mobiele netwerkbedrijven: KPN, Odido en Vodafone. Jaarlijks voeren diverse onderzoeksbureaus, zoals Umlaut, OpenSignal en Ookla, uitgebreide tests uit om het meest superieure netwerk in Nederland te identificeren. Vooral op het gebied van snelheid en dekkingsgraad vertoont het KPN-netwerk betere prestaties dan de andere twee netwerken. Gebaseerd op deze resultaten heeft momenteel KPN het meest uitmuntende netwerk in Nederland. Enkele providers die gebruik maken van het KPN-netwerk zijn:

  • Youfone
  • Lebara
  • Budget Mobiel
  • Simyo

Odido volgt nauw op de voet en biedt een netwerk dat vrijwel even goed is als dat van KPN, alhoewel het enigszins lager scoort op het gebied van downloadsnelheid. Wat betreft uploadsnelheid overtreft Odido zowel KPN als Vodafone. Onder de providers die gebruik maken van het Odido-netwerk bevinden zich:

  • Tele2
  • Simpel
  • Ben

Hoewel Vodafone niet de hoogste scores behaalt op vlakken zoals downloadsnelheid en dekkingsgraad, bevindt het zich toch nagenoeg op hetzelfde niveau als de andere twee netwerken in diverse categorieën. De enige andere provider die het Vodafone-netwerk benut, is hollandsnieuwe.

Welke sim only-provider heeft het beste bereik?

Op dit moment heeft KPN het beste netwerk wat betreft consistentie, kwaliteit en 5G-downloadsnelheid, zoals aangegeven in het onderzoeksrapport van OpenSignal in het voorjaar van 2023. Dit onderzoek beoordeelde aspecten zoals beschikbaarheid, download-/uploadsnelheid, belkwaliteit en 5G-prestaties van de netwerken. Odido bevindt zich op de tweede positie, maar benadert de kwaliteit en dekkingsgraad van KPN zeer nauwkeurig