Hoe moet ik mijn internet abonnement installeren?

Heb je een internet abonnement aangevraagd, dan willen jij en je huisgenoten natuurlijk zo snel mogelijk lekker eindeloos online! Maar voor dat zo ver is moet je nog wel even je internet installeren. Klinkt dat spannend en ingewikkeld? Welnee, dat kun je gewoon zelf. Dat laten we je zien.

Je internet installeren is makkelijker dan je misschien denkt

In feite is het niets meer dan je modem (en eventueel tv-kastje) aansluiten. Misschien heb je in het verleden wel eens lopen stoeien met het opzetten van een Wifi-thuisnetwerk? We kunnen je vertellen: dat hoeft niet meer. Het installeren is tegenwoordig allemaal een heel stuk makkelijker geworden.

Het meeste werk is al voor je gedaan

Het is een stukje service van je provider om van tevoren al een Wifi-netwerk en wachtwoord voor je aan te maken. Je vindt jouw Wifi-netwerknaam en wachtwoord achterop je modem. Het enige wat je in wezen nog hoeft te doen is een paar stekkertjes aan te sluiten. Daarna kun je meteen verbinden. Makkelijk toch?

Je internet installeren doe je zo:

Stappenplan internet abonnement installeren

Je internet installeren in 8 stappen:

  1. Zet je modem op een centrale plek. Het liefst bij de telefoonaansluiting of de kabelaansluiting (bij glasvezel is dat hoogstwaarschijnlijk de meterkast).
  2. Doe de stekkertjes volgens de handleiding bij het installatiepakket in de aansluiting in de muur en in de juiste ingang in het modem.
  3. Steek de stekker van het modem in het stopcontact.
  4. Zet dan het modem aan.
  5. Even wachten….het modem gaat opstarten en haalt het Wifi-signaal binnen.
  6. Selecteer vervolgens het Wifi-netwerk dat achterop het modem staat in de Wifi-instellingen op je apparaat.
  7. Vul het wachtwoord in dat alvast voor jou is aangemaakt en ook achterop het modem staat.
  8. Nog even wachten.. Je bent verbonden en kunt online

    That’s it!
Hoe moet ik mijn internet abonnement installeren?