Hoe moet ik mijn internet abonnement installeren?

Heb je een internet abonnement aangevraagd, dan willen jij en je huisgenoten natuurlijk zo snel mogelijk lekker eindeloos en zonder beperkingen online kunnen op al je Wifi-apparaten. Maar voor dat zo ver is moet je nog wel even je internet installeren. Klinkt dat spannend en ingewikkeld? Wees niet bang. Dat kun je gewoon zelf.

Je internet installeren

In feite is het niets meer dan je modem (en eventueel tv-kastje) aansluiten. Misschien heb je in het verleden wel eens lopen stoeien met het opzetten van een Wifi-thuisnetwerk? We kunnen je vertellen: dat hoeft niet meer. Het is tegenwoordig allemaal een heel stuk makkelijker geworden.

Het is een stukje service van je provider om van tevoren al een Wifi-netwerk en wachtwoord voor je aan te maken. Je vindt jouw Wifi-netwerknaam en wachtwoord achterop je modem. Het enige dat je in wezen nog hoeft te doen is een paar stekkertjes aan te sluiten. Daarna kun je meteen verbinden. Makkelijk toch?

Al met al is je internet installeren tegenwoordig echt niet veel méér dan:

  1. Je modem op een centrale plek zetten, het liefst bij de telefoonaansluiting of de kabelaansluiting (bij glasvezel is dat hoogstwaarschijnlijk de meterkast).
  2. De stekkertjes volgens de handleiding bij het installatiepakket in de aansluiting in de muur en in de juiste ingang in het modem steken.
  3. De stekker van het modem in het stopcontact steken.
  4. Het modem aanzetten.
  5. Even wachten….het modem gaat opstarten en haalt het Wifi-signaal binnen.
  6. Het Wifi-netwerk dat achterop het modem staat selecteren in de Wifi-instellingen op je apparaat.
  7. Het wachtwoord invullen dat alvast voor jou is aangemaakt en ook achterop het modem staat invullen.
  8. Nog even wachten.. Je bent verbonden en kunt online, that’s it!
Hoe moet ik mijn internet abonnement installeren?