Nieuws   Energie  
Voor het eerst dit jaar gratis stroom

Voor het eerst dit jaar gratis stroom

Gepubliceerd op: 07 maart 2024

Morgen, vrijdag 8 maart is er voor het eerst dit jaar weer overdag gratis stroom. Tussen 12:00 en 14:00 is de stroomprijs negatief. Dan ontvang je € 0,02 cent per kWh. Je betaalt nog wel belasting. Het verbruik kost je dan € 0,12 cent per kWh.

Goedkope stroom met dynamisch contract

Wanneer je een dynamisch contract hebt, ben je morgenmiddag goedkoop uit. Voor het eerste dit jaar zijn er negatieve stroomuren. Het is dit jaar al een paar keer voorgekomen dat er s'nachts een paar uur waren waar je niks betaalde voor je stroom behalve belasting.

Nu is het voor het eerst dat de stroomprijs zelfs negatief is. Het is daarom extra interessant om morgenmiddag je wasmachine te draaien of je elektrische auto op te laden.

Negatieve stroomprijs

Screenshot: Nextenergy app

Dynamisch energiecontract met gratis stroom

Afgelopen jaar is er een recordaantal uren geregistreerd met een negatieve stroomprijs. De verwachting is dat dit in 2024 dit aantal nog hoger zal zijn. Zo krijg je dus op veel meer momenten gratis stroom.

Negatieve stroomprijzen komen tot stand wanneer het aanbod van wind- en zonnestroom groter is dan de vraag. Over het algemeen zijn dit vooral de lente- en zomermaanden waar dat gebeurt. Goed nieuws voor iedereen met een dynamisch contract dat het al zo vroeg in het jaar gebeurt.

Bron: Keuze.nl
Energie

Hoe vond je dit je artikel?

Help ons zodat we jou het beste blijven informeren. Je feedback komt direct binnen bij ons team