Nieuws   Energie  
Ook Vattenfall gaat terugleverkosten rekenen voor zonnepanelen

Ook Vattenfall gaat terugleverkosten rekenen voor zonnepanelen

Gepubliceerd op: 15 mei 2024

Als tweede grote energieleverancier gaat nu ook Vattenfall terugleverkosten rekenen aan klanten met zonnepanelen. Vanaf 1 juli introduceert Vattenfall staffels voor eigenaren van zonnepanelen.

Vattenfall is daarmee de tweede grote energieleverancier die vaste terugleverkosten in rekening gaat brengen, nadat eerder al Eneco aankondigde dit te gaan doen.

Tot nu toe maakte Vattenfall al onderscheid tussen klanten met zonnepanelen en klanten die ze niet hebben door geen cashback aan te bieden aan klanten met zonnepanelen. Door nu kosten te berekenen over de hoeveelheid stroom die je teruglevert, worden de aanbiedingen van Vattenfall een stuk transparanter.

Klanten met een variabel contract krijgen voor 1 juni bericht van Vattenfall. Klanten met een vast contract zullen nog geen terugleverkosten betalen totdat hun vaste contract afloopt.

Duurder dan voorheen, maar vergelijkbaar met Eneco

De kosten die Vattenfall in rekening brengt zijn hoger dan de cashback die je voorheen misliep als klant met zonnepanelen: toen was het verschil zo'n 250 euro per jaar (als je ieder jaar overstapte). In veel gevallen is het verschil voortaan groter.

De kosten die Vattenfall vanaf nu rekent liggen echter wel in lijn met terugleverkosten die andere leveranciers rekenen. Zo is Vattenfall bijvoorbeeld iets goedkoper dan Eneco en Vandebron.

Om een beeld te geven: lever je ongeveer 3.000 kWh stroom terug, dan betaal je bij Vattenfall 330 euro extra aan terugleverkosten (per jaar). Bij Eneco zou je hiervoor 345 euro per jaar betalen en bij Vandebron 348 euro.

Wat ga je betalen?

Ben je benieuwd naar de terugleverkosten van andere leveranciers, of benieuwd wat Vattenfall jou in rekening zal brengen? Gebruik dan onze tool om terugleverkosten te berekenen en zie meteen welke extra kosten met zonnepanelen leveranciers in rekening brengen. Of bekijk de volledige lijst met de terugleverkosten van Vattenfall.

 
Terugleverkosten
€ -,--
per jaar
Bron: Keuze.nl
Energie

Hoe vond je dit je artikel?

Help ons zodat we jou het beste blijven informeren. Je feedback komt direct binnen bij ons team