Nieuws   Energie  
Gasmeter

Na Coolblue komt nu ook Eneco met een mix van vast en dynamisch energiecontract

Gepubliceerd op: 29 november 2023

Zowel Coolblue Energie als Eneco bieden sinds kort een gecombineerd energiecontract aan met zowel dynamische prijzen als vaste prijzen.

Beide leveranciers willen hun klanten op deze manier laten profiteren van de goedkope windenergie en de voordelige uurtarieven voor stroom, maar tegelijkertijd de zekerheid bieden van een vaste gasprijs.

Bij beide contracten staat namelijk de gasprijs wel vast. Het risico dat je in de winter daardoor veel meer betaalt voor je gasrekening wordt zo een stuk lager dan bij een normaal dynamisch energiecontract, terwijl je wel profiteert van goedkope stroom op momenten dat het hard waait of wanneer de zon flink schijnt.

Eneco biedt het contract sinds vandaag aan, Coolblue was net een paar dagen eerder en biedt het sinds maandag aan. Deze combinatie is dus nog nieuw, maar door de gegarandeerde gastarieven worden dynamische contracten zo voor een grotere groep mensen dan normaal toegankelijk. Wij verwachten dat meer leveranciers deze trend zullen volgen en dergelijke contracten aan gaan bieden.

Heb je geen slimme meter of kun je niet de meeste stroom verbruiken op de goedkoopste momenten van de dag, dan blijft een vast contract de meest interessante optie.

Bron: Keuze.nl
Energie

Hoe vond je dit je artikel?

Help ons zodat we jou het beste blijven informeren. Je feedback komt direct binnen bij ons team