Nieuws   Energie  
Afbeelding van woonkamer met split airco unit

Deze energieleveranciers zijn het goedkoopste bij verwarmen met airco

Ga je thuis (deels) verwarmen met airco? Vergeet dan niet je energiecontract onder de loep te nemen. Je stroomverbruik zal namelijk omhoog gaan (en je gasverbruik omlaag) als de airco vaker aanstaat. Door even te checken of je wel de laagste stroomprijs betaalt, kan je energierekening mogelijk verder omlaag met minimaal € 125,- per jaar.

Laagste kWh prijs belangrijk bij verwarmen met airco

Wanneer je je woning (voornamelijk) gaat verwarmen met airco, heb je baat bij de laagste stroomprijs per kWh.

Top 5 goedkoopste energieleveranciers op basis van kWh prijs

Leverancier Prijs per kWh stroom
Innova Energie € 0,28
Gewoon Energie € 0,28
Budget Energie € 0,27
UnitedConsumers € 0,26
Vandebron € 0,26
Laatst bijgewerkt op 16 juli 2024

Het kWh prijsverschil tussen de goedkoopste- en de duurste stroomleverancier bedraagt op dit moment € 0,05 per kWh. Bij een gemiddeld stroomverbruik van 2500 kWh per jaar is dat € 125,- per jaar.

Zal je stroomverbruik hoger komen te liggen dan het gemiddelde, dan kan de besparing oplopen tot zelfs € 175,- of meer bij een stroomverbruik vanaf 3500 kWh per jaar. Door de laagste stroomprijs (opnieuw) vast te zetten weet je beter waar je aan toe bent als je gaat verwarmen met airco.

Stroomtarief onder het prijsplafond vastzetten

Goed om in het achterhoofd te houden is dat vanaf januari 2024 het energie prijsplafond komt te vervallen. Daardoor betaal je straks weer over je volledige stroomverbruik (ook alles onder de 2900 kWh) het stroomtarief van de leverancier.

Op dit moment is het mogelijk om bij alle leveranciers met een vast energiecontract de stroomprijs vast te zetten onder het prijsplafond van € 0,40.

Met een vaste stroomprijs mag de leverancier niet tussentijds de stroomtarieven wijzigen. Zeker in de wintermaanden voorkom je hiermee dat je stroomkosten fors omhoog kunnen schieten als je de airco vaker laat verwarmen.

Welkomstbonus bovenop lage stroomprijs

In de minimale besparing is een eventuele welkomstbonus van de nieuwe leverancier nog niet meegerekend. Grote kans dat je dus nog meer bespaart als je overstapt van leverancier op een vast energiecontract.

De meeste leveranciers in onze energie vergelijker bieden deze kortingen aan. Bij energiecontracten met alleen stroom liggen de cashbacks nu tussen de € 75,- en de € 110,- afhankelijk van je verbruik. Neem je zowel gas als stroom af, dan kun je nu gebruik maken van cashbacks tussen de € 95,- en € 314,-.

Let ook op de gasprijs als je blijft bijverwarmen op gas

Is je woning niet aangesloten op stadsverwarming en blijf je thuis bijverwarmen op gas, dan wil je naast de stroomprijs ook naar de gasprijs kijken. De kans is groot dat je met energie vergelijken niet alleen een lagere stroomprijs vindt, maar ook een lagere gasprijs.

Nu hoeft de goedkoopste stroomleverancier niet altijd de laagste gasprijs aan te bieden, en andersom. Wat is dan handig?

  • Bij incidenteel bijverwarmen op gas: laat de laagste stroomprijs leidend zijn
  • Bij 50/50 verarmen met airco en gas: zet ook een lage gasprijs vast

De makkelijkste en snelste manier om de goedkoopste energieleverancier te vinden bij verwarmen op airco, is met energie vergelijken.

Pak je huidige contract erbij om te zien wat je nu voor stroomtarief betaalt (en gas). Je kunt vervolgens in de vergelijker checken op basis van je hogere geschatte stroomverbruik (en lagere gasverbruik) wat je gaat betalen bij andere leveranciers.

Energie vergelijken

Bron: Keuze.nl
Energie

Hoe vond je dit je artikel?

Help ons zodat we jou het beste blijven informeren. Je feedback komt direct binnen bij ons team