Wanneer je gaat internet vergelijken heb je te maken met verschillende type internetverbindingen: DSL, kabel en glasvezel. Met de internet postcodecheck zie je meteen welke internetverbindingen op jouw adres beschikbaar zijn.

Omdat de kans groot is dat er meer dan één verbinding mogelijk is op jouw adres, is het goed om te weten wat de verschillen (en overeenkomsten) zijn. Dan maak je de beste keuze voor jouw situatie.

Elk type internetverbinding heeft zijn voor- en nadelen. Zo verschilt per internetverbinding:

  • De maximaal haalbare internetsnelheid
  • De stabiliteit- en storingsgevoeligheid
  • De prijs die je per maand betaalt

Met de juiste internetverbinding voor jouw situatie voorkom je dat onnodig te veel betaalt. Omdat je bijvoorbeeld een hogere internetsnelheid hebt dan nodig. Maar ook andersom: dat je je groen-en-geel ergert aan een minder stabiele en haperende verbinding, terwijl je meer bandbreedte nodig hebt.

Welke verbinding kiezen?

Wil je gewoon supersnel internet, en is glasvezel internet al beschikbaar op jouw adres? Dan raden we glasvezel internet aan. Heb je nog geen glasvezelaansluiting op jouw adres? Dan adviseren we je kabel internet aan. Wil je gewoon goed internet thuis, maar let je toch vooral ook op de prijs? Dan is een DSL- internetverbinding voor jou waarschijnlijk de beste keuze.

Type internetverbinding: glasvezel, DSL, kabel