Een goede internetverbinding is onmisbaar. En een goede internetverbinding valt of staat met de juiste internetnetsnelheid. De internetsnelheid is dan ook het belangrijkste onderdeel van je internet abonnement. Niet alleen om traag internet, of een haperende verbinding thuis te voorkomen. Maar ook omdat televisie bij je abonnement tegenwoordig via je internetverbinding loopt en een vlotte internetverbinding essentieel is voor andere diensten binnen je pakket. Maar welke internetsnelheid doe je dan goed aan?

In het kort kun je de juiste internetsnelheid het beste bepalen vanuit de gebruiker(s). Wat een goede internetsnelheid is voor jouw situatie hangt ervan af hoe je met jouw huishouden het internet gebruikt.

Hierbij zijn twee factoren van belang: met hoeveel personen gebruiken jullie (tegelijk) het internet en hoe gebruiken jullie het internet voornamelijk? Aan de hand daarvan kun je het beste bepalen welke downloadsnelheid het meest geschikt is. Zo weet je zeker dat je genoeg bandbreedte hebt, en dat je niet onnodig te veel betaalt voor extra bandbreedte die je niet gebruikt.

Internetsnelheid