Wanneer je overstapt van internet provider krijg je standaard een modem in bruikleen. Zo zorgt jouw internet provider ervoor dat je thuis een goede internetverbinding hebt om zorgeloos te internetten.

Een modem heeft als functie de binnenkomende data om te zetten naar een internetsignaal. Tegenwoordig ontvang je bij elke provider een 2-in-1 modem. Deze dualband-modem bestaat uit een modem en router in één. Zodat je op meerdere apparaten tegelijk gebruik kunt maken van het internet.

Er zit verschil in de gebruiksvriendelijkheid, internetsnelheid en maximale snelheid van de modems die internet providers in bruikleen aanbieden.

De beste modems

Voor de internet provider met de snelste modem tegenwoordig bij KPN zijn. KPN biedt als enige provider sinds 2020 alle nieuwe klanten een modem met wifi 6 aan. Dit is de nieuwste wifi technologie en is daarmee 3 keer sneller dan wifi 5.

Vrije modem keuze

Binnenkort wordt het waarschijnlijk mogelijk om zelf je modem te kiezen bij je internet abonnement. KPN is tot nu toe de enige van de grote providers bij wie je een vrije modemkeuze hebt. Zo kan je voor een extra bedrag per maand ook bij KPN kiezen voor de gebruiksvriendelijke modem FRITZ!Box.

Modem internet providers