Nieuws   Energie  
Afbeelding van gasfornuis

Doorbraak: gasprijs voor nieuwe contracten huishoudens bereikt recordlaagte

De gasprijs bij een nieuw vast contract voor huishoudens heeft een nieuw laagterecord bereikt en is de afgelopen dagen onder de € 1,20 per m3 gedoken. Je betaalt nu bij 5 leveranciers de laagst mogelijke vaste gasprijs bij een jaarcontract. Dit biedt kansen voor een aanzienlijke besparing op je energiekosten.

Deze 5 leveranciers hebben nu een recordlage vaste gasprijs

Bij de volgende leveranciers betaal je met bij een nieuw jaarcontract op dit moment het minste voor gas:

Leverancier Prijs per m3 gas
UnitedConsumers € 1,22
Budget Energie € 1,28
Innova Energie € 1,27
Greenchoice € 1,15
Gewoon Energie € 1,27
Laatst bijgewerkt op 16 juli 2024

Overstappen op een nieuw jaarcontract loont

Wie nu een variabel energiecontract met gas heeft, kan dan ook flink besparen door over te stappen. Wij schreven onlangs over het prijscontrast, omdat we grote prijsverschillen tussen de duurste variabele contracten en de goedkoopste vaste contracten zagen.

Ook de ACM Energiemonitor wees eerder deze maand uit dat een vast energiecontract nu in 2024 de goedkoopste optie is. De monitor liet zien dat de vaste gasprijs deze maand met zo'n 5,5% is gedaald, ten opzichte van algehele prijsdaling van 1,3% met een variabel contract.

Energie vergelijken

💡 Tussentijds overstappen mogelijk ook voordeliger
Ben je (eind) vorig jaar overgestapt op een jaarcontract met een toen lage gasprijs? Dan ligt de gasprijs inmiddels tot wel € 0,23 per m3 lager. Ook in deze situatie kan het lonen om je te kijken of je goedkoper uit ben door over te stappen, wanneer dat opweegt tegen de opzegboete.

Vaak kun je je via de app van je leverancier makkelijk een gratis laten informeren met een berekening wat je boete zou zijn als je nu tussentijds zou overstappen. Goed om te weten is dat je altijd 14 dagen bedenktijd hebt als je online overstapt.

Vaste gasprijs voor consumenten daalde het afgelopen jaar met 26%

Sinds de tweede helft van 2021 heeft de vaste gasprijs voor consumenten met een jaarcontract niet meer zo laag gestaan. Toen schoot de vaste gasprijs voor het eerst boven de € 1,- uit, en bleef stijgen.

Dat de gasprijs nu een nieuwe bodem bereikt heeft in de winter, is dan ook uniek en een schril contrast met de torenhoge gasprijs ten tijde van de piek in de energiecrisis. Toen vroegen sommige leveranciers tot wel € 4,- per m3.

Hoewel de consumenten gasprijs nog altijd hoger ligt dan vóór de energiecrisis (een tarief van € 0,70 - € 0,90 per m3 was toen gangbaar), heeft de gasprijs op de beurs het afgelopen jaar een ongekende daling ingezet van meer dan 50%.

Dit resulteerde in een daling van 26% op de vaste gasprijs bij leveranciers.

 

Gemiddelde gasprijs afgelopen jaar

  Er is een fout opgetreden bij het laden van de grafiek. Druk op de knop om het nog eens te proberen.
Bron: Keuze.nl
Energie

Hoe vond je dit je artikel?

Help ons zodat we jou het beste blijven informeren. Je feedback komt direct binnen bij ons team