Nieuws   Energie  
Bij deze leveranciers ligt de gasprijs (binnenkort) onder de € 2,- per m3

Bij deze leveranciers ligt de gasprijs (binnenkort) onder de € 2,- per m3

Gepubliceerd op: 17 februari 2023

Het grootste verschil voor je energierekening maak je door zuiniger met je gasverbruik om te gaan en te kiezen voor een goedkopere gasleverancier. In dit blog kom je te weten welke energieleveranciers nu of binnenkort gas leveren onder de € 2,- per m3 met een variabel-, vast en dynamisch contract. Een goed moment om energie te vergelijken en te kijken of jouw gasverbruik goedkoper kan.

Gasprijs zakt eindelijk weer tot onder niveau 2022

De gasprijs is op dit moment onder de € 50,- per megawattuur gezakt. Dat niveau was voor het laatst bereikt eind 2021. Op het hoogtepunt van de energiecrisis stond de gasprijs afgelopen augustus op een slordige € 340,- per MWh, een gigantisch verschil.

De inkoopprijzen voor gas lagen voor energieleveranciers toen fors hoger dan nu, waarbij gastarieven voor consumenten van € 4,- per m3 niet ongebruikelijk waren.

Gelukkig zien we de gasprijs nu al een aantal maanden gestaag verder dalen. De gasprijs is dit jaar al met 35% gedaald ten opzichte van afgelopen jaar.

Het goede nieuws is dan ook dat vanaf april 2023 geen enkele leverancier meer een consumenten gasprijs hanteert van € 3,- per m3 en de meesten zelfs onder de € 2,- zakken.


Leverancies met een variabele gasprijs onder de € 2,-

Ieder huishouden met een variabel energiecontract, gaat direct profiteren van het feit dat de gasprijzen al een tijdje zakken. Toch zijn de gasprijs verschillen onderling nog best wel groot.

Zo leveren Budget Energie en Coolblue Energie op dit moment als enige twee een variabele gasprijs onder het prijsplafond.

In onderstaand overzicht zie je welke energieleveranciers (binnenkort) de laagste gasprijzen hebben onder de € 2,- per m3.

LeveranciersVariabele gasprijs
Budget Energie€ 1,39
Mega€ 1,53
Oxxio€ 1,50
Innova Energie€ 1,64
Engie€ 1,65
Coolblue Energie€ 1,41
Vandebron€ 1,61
Eneco€ 3,57 (vanaf 1 maart € 1,83)
Essent€ 2,93 (vanaf 1 april € 1,82)
Vattenfall€ 2,87 (vanaf 1 april 1,84)
United Consumers€ 1,61
Delta€ 2,72 (vanaf 1 april € 1,82)

De prijzen zijn inclusief 21% btw en energiebelasting.

Door energie te vergelijken zie je meteen welke leverancier op basis van de actuele gasprijs de voordeligste is voor jou.


Leveranciers met een vaste gasprijs onder de € 2,-

Nu een aantal leveranciers weer een vast energiecontract aanbiedt, is het ook mogelijk om een vaste gasprijs onder de € 2,- te betalen. Dat kan bij de volgende leveranciers.

LeveranciersVaste gasprijs
Mega€ 1,61 bij 1 jaar
Eneco*€ 1,43 bij 6 maanden
Innova Energie€ 1,63 bij 1 jaar
Coolblue Energie€ 1,44 bij 6 maanden
Greenchoice€ 1,30 bij 6 maanden
Oxxio€ 1,43 bij 6 maanden

De prijzen zijn inclusief 21% btw en energiebelasting. * Op dit moment kun je met overstappen naar Eneco alleen nog kiezen voor 6 maanden vast.


Leveranciers met een gemiddelde dynamische gasprijs onder de €2,-

Naast de variabele- en vaste gasprijs, ligt de gemiddelde dynamische gasprijs op dit moment bij een heel aantal leveranciers al ruim onder de € 2,- met dynamische energiecontracten . In veel gevallen ligt de gasprijs zelfs in de buurt van het energie prijsplafond van € 1,45 per m3.

Bij een enke dynamische leverancier ligt de gemiddelde dynamische gasprijs op dit moment zelfs onder het prijsplafond. Dit is bijvoorbeeld het geval bij NextEnergy, waar je nu gemiddeld € 1,32 per m3 betaalt.

Let op: de dynamische gasprijs wisselt dagelijks. De gemiddelde gasprijs op dit moment biedt geen zekerheid over de toekomst.


Vergelijk energie op basis van de gasprijs én overige tarieven

Wil jij weten wie de goedkoopste energieleverancier voor jou is op basis de gasprijs? Dan raden we je aan om een berekening te laten maken van je geschatte maandbedrag in de energie vergelijker.

Je ziet dan meteen wie de voordeligste leverancier is op basis van je totale verbruik. Daarin is ook je stroomverbruik meegenomen.

In deze berekening nemen we alle kosten mee, inclusief belastingen, heffingen en btw en eventuele energie aanbiedingen, zoals welkomstkortingen.

Bron: Keuze.nl
Energie

Hoe vond je dit je artikel?

Help ons zodat we jou het beste blijven informeren. Je feedback komt direct binnen bij ons team