Makkelijk vergelijken
Makkelijk vergelijken Alles in één handig overzicht
Overstapservice
Overstapservice alles wordt voor je geregeld
9,1 9,1 Kiyoh beoordeling
90% van de bezoekers beveelt ons aan op Kiyoh
FD Gazellen winnaar Van 2018 tot en met 2022!

Alle verzekeringen vergelijken

Op Keuze.nl vergelijk je de volgende verzekeringen.

Autoverzekering

Blijf zorgeloos rijden met een goede dekking en lage premie.

Autoverzekering vergelijken

Zorgverzekering

Vergelijk basis- en aanvullende dekkingen op prijs en voorwaarden.

Zorgverzekering vergelijken

Inboedelverzekering

Bescherm je waardevolle spullen thuis tegen de beste premie.

Inboedelverzekering vergelijken

Inboedelverzekering

Verzeker de inboedel en opstal van je koopwoning tegen de beste prijs en voorwaarden.

Woonverzekering vergelijken

Fietsverzekering

Vergelijk diefstal- en schadedekkingen en blijf zorgeloos fietsen.

Fietsverzekering vergelijken

Uitvaartverzekering

Ontzorg je nabestaanden met een uitvaartverzekering.

Uitvaartverzekering vergelijken

Verzekering vergelijken loont

Jaarlijks geven we in Nederland een hoop geld uit aan verzekeringen. Een gemiddeld huishouden heeft maar liefst 8! verzekeringen.

De premies en voorwaarden veranderen vaak. Door regelmatig verzekeringen te vergelijken en over te stappen wanneer dat gunstiger is, kun je vele euro’s per jaar besparen en de beste dekking voor jouw situatie regelen.

Zo kun je misschien een andere dekking kiezen die beter past tegen dezelfde premie, of juist een vergelijkbare dekking vinden tegen een lagere premie. Verzekering vergelijken heeft dus altijd zin.

90% van de bezoekers beveelt ons aan!

Onze bezoekers zijn heel tevreden over Keuze.nl! We scoren gemiddeld een 9,1 op Kiyoh. Bekijk al onze reviews.

Kiyoh beoordeling

Welke verzekeringen zijn verplicht in Nederland?

In Nederland zijn de basiszorgverzekering vanaf 18 jaar verplicht en ook de autoverzekering voor auto-bezitters. Heb je een koopwoning met een hypotheek, dan kan je bank eisen om een opstalverzekering af te sluiten. Dit zijn de enige 3 verplichte verzekeringen in Nederland.


Deze verzekeringen zijn niet verplicht maar wel goed om te hebben

Ondanks dat maar 3 verzekeringen in Nederland verplicht zijn in bepaalde situaties, kan het hebben van extra verzekeringen een slimme keuze zijn. Een aantal verzekeringen is namelijk niet verplicht, maar wel sterk aan te raden.

Niet verplichte, maar wel aan te bevelen verzekeringen zijn:

Als je een eigen (huur)woning hebt is een inboedelverzekering zeer verstandig om af te sluiten om schade of verlies van je inboedel te dekken. Check in het geval van een huurwoning of dit niet al geregeld is door je verhuurder.

  • Aansprakelijkheidsverzekering;

Om schade die jij of iemand uit jouw huishouden veroorzaakt aan een ander vergoedt te krijgen is een aansprakelijkheidsverzekering ook een verzekering die je wil overwegen.

Heb je een dure e-bike aangeschaft en ga je hier veel mee op pad? Dan is een e-bike verzekering vaak ook geen overbodige luxe.

Je nabestaanden wil je financieel ontzorgen als je komt te overlijden. Regel je dit niet al op een andere manier, bijvoorbeeld via spaargeld of een beleggingsrekening, dan is een uitvaartverzekering aan te bevelen.


Wat is de duurste verzekering?

#1 Zorgverzekering

Voor veel huishoudens is de zorgverzekering de duurste verzekering. Een basis zorgverzekering kost al gauw minimaal € 108,- per maand per persoon (kinderen onder 18 zijn gratis meeverzekerd op de polis van hun ouders). Komen daar nog aanvullende dekkingen bij, dan kan dit oplopen tot zo'n € 140,- per maand.

Regelmatig zorgverzekering vergelijken kan daarom helpen om je premie te verlagen. Niet alleen omdat dezelfde verzekering ieder jaar duurder wordt, maar misschien ook omdat je van bepaalde zorg geen gebruik meer gaat maken.

#2 Autoverzekering

Een andere dure verzekering is de autoverzekering. Voor een autoverzekering zonder schadevrije jaren betaal je al gauw € 70,- per maand. Ook met autoverzekering vergelijken kun je besparen op je kosten.


Kun je zomaar overstappen van verzekering?

Minimale looptijd van 1 jaar is gebruikelijk

De meeste verzekeringen zijn niet zomaar op te zeggen en hebben een minimale looptijd van 1 jaar. Dit geldt in ieder geval voor de belangrijkste verzekeringen, zoals een aansprakelijkheids-, auto-, inboedel en fietsverzekering. Na 1 jaar kun je deze verzekeringen maandelijks opzeggen met een maand opzegtermijn. Een autoverzekering is na 1 jaar vaak zelfs dagelijks opzegbaar.

Overstappen van zorgverzekering werkt nog weer anders: dit kan alleen ieder jaar vanaf 12 november tot en met 31 december. Als je binnen deze termijn overstapt regelt je huidige verzekeraar de overstap met je nieuwe verzekeraar. Je kunt er ook voor kiezen om vóór 31 januari over te stappen in het nieuwe jaar, maar dan dien je zelf je oude verzekering op te zeggen.


In deze situaties is verzekering vergelijken aan te raden

Als je vindt dat je te veel betaalt voor een verzekering is dat een goede graadmeter om te gaan vergelijken. Zeker wanneer je al jaren bij dezelfde verzekeraar zit en ieder jaar de premie ziet toenemen als gevolg van de inflatiecorrectie, kun je met verzekeringen vergelijken geld besparen.

Daarnaast is het altijd aan te bevelen om in de volgende situaties ook naar je verzekeringen te kijken om te voorkomen dat je onder- of oververzekerd bent:

  • Wanneer je gezinssamenstelling verandert
  • Wanneer je gaat verhuizen (en verbouwen)
  • Je een andere auto koopt
  • Als je verwacht andere zorgkosten te gaan maken