Nieuws   Energie  
Afbeelding van een huis met voordeur

Waarom het verbod op energieverkoop aan de deur of via telefoon goed nieuws is

Gepubliceerd op: 28 juni 2023

Afgelopen dinsdag sprak een Tweede Kamer meerderheid zich via een motie uit voor een algeheel verbod op de verkoop van energiecontracten aan de deur of telefoon. Dit moet misleiding en vervelende verkooppraktijken stoppen en online energie vergelijken stimuleren. Dit laatste blijkt nog altijd het goedkoopste energiecontract op te leveren.

Als het aan de Tweede Kamer ligt, moet de verkoop van energiecontracten aan de deur of via de telefoon zo snel mogelijk stoppen.

Uit het kamerdebat blijkt dat de politiek klaar is met de huis-aan-huis verkoop van dure energiecontracten. Voor mensen die financieel kwetsbaar zijn blijkt het moeilijk om 'nee' te zeggen tegen agressieve verkopers en ook blijkt vaak dat verkopers misleidende informatie geven.

Doordat de energiemarkt nu weer op gang is gekomen en huishoudens weer vaste energiecontract kunnen afsluiten, neemt misleidende werving van energieklanten helaas ook weer toe.

De veiligste en meest betrouwbare manier om een energiecontract voor vaak duizenden euro's per jaar af te sluiten is en blijft online. Dit is bovendien ook altijd goedkoper dan een contract afsluiten aan de deur via de telefoon.

Alleen met online energie vergelijken kunnen huishoudens namelijk een eerlijke en afgewogen (prijs)vergelijking maken tussen verschillende leveranciers en hun contracten.

Bron: Keuze.nl
Energie

Hoe vond je dit je artikel?

Help ons zodat we jou het beste blijven informeren. Je feedback komt direct binnen bij ons team