Nieuws   Energie  
Goedkope meerjarige energiecontracten weer beschikbaar

Goedkope meerjarige energiecontracten weer beschikbaar

Gepubliceerd op: 17 mei 2023

Na 1 juni zullen grote energieleveranciers zoals Vattenfall, Essent en Eneco weer meerjarige energiecontracten beschikbaar hebben. Hierdoor hebben consumenten eindelijk weer mogelijkheden om hun energietarieven voor een langere tijd vast te zetten.

Welke energieleveranciers komen met meerjarige contracten?

Vanaf juni hebben Vattenfall, Essent, Eneco, Greenchoice en Budget Energie meerjarige contracten beschikbaar. De prijzen op de energiemarkt zijn nog steeds aan het dalen en met de hogere opzegboete hebben energieleveranciers meer zekerheid om meerjarige contracten aan te bieden.

Essent

De grootste energieleverancier in Nederland heeft weer meerjarige energiecontracten beschikbaar. Per 1 juni kun je weer een 3 jarig energiecontract bij Essent afsluiten. Momenteel heeft Essent 1 jarige en variabele contacten beschikbaar. Er wordt verwacht dat bij andere leveranciers die onder Essent vallen zoals Vandebron en Energiedirect, ook binnenkort weer meerjarige energiecontracten zullen gaan aanbieden.

Vattenfall

Per 1 juni 2023 is het weer mogelijk om bij Vattenfall een meerjarig energiecontract te krijgen. De laatste jaren kon je net zoals bij veel andere leveranciers geen vaste contracten bij Vattenfal krijgen.

De prijzen voor de meerjarige contracten zijn nog niet beschikbaar, maar de tarieven van de huidige variabele contracten zijn nog steeds aan het dalen. De huidige tarieven van hun variabele contracten zijn € 0,389245 per kWh en € 1,330032 per m³.

Eneco

Eneco heeft in juni naast hun variabel, half jaar en 1 jaar energiecontracten een de mogelijkheid voor een energiecontract van 3 jaar. Bij Oxxio wordt ook verwacht dat na 1 juni er weer meerjarige contracten beschikbaar komen.

De tarieven van deze contracten zijn nog niet bekend, maar zullen hoogst waarschijnlijk rond of net iets boven het huidige prijsplafond zitten.

Greenchoice

Bij Greenchoice kun je over een aantal weken weer twee en drie jarige energiecontracten krijgen. Greenchoice heeft voor zijn huidige 1 jaar en variabel contract prijzen die onder het prijsplafond zitten.

Budget Energie

Momenteel de goedkoopste leverancier voor een variabel contract, Budget Energie gaat in juni ook weer meerjarige contracten beschikbaar stellen. De huidige 1 jaar en variabele contracten bij Budget Energie hebben nu lage prijzen die onder het prijsplafond zitten. Het is nog niet bekend wat de prijzen zullen zijn voor hun 3 jarig energiecontract.

Hoger opzegboete gaat per 1 juni in

Eén van de voornaamste reden waarom energieleveranciers weer meerjarige energiecontracten aanbieden is omdat in juni er nieuwe regels gelden voor de opzegboete. In ons blog over de nieuwe energie opzegboete bespreken we uitgebreid alle nieuwe veranderingen.

Voor 1 juni overstappen van energieleverancier

Wil je nu al overstappen van energieleverancier? Op onze site kun je makkelijk energie vergelijken. Wij zorgen ervoor dat al het huidige aanbod op jouw adres wordt weergegeven en dat de laagste prijs bovenaan komt te staan.

Momenteel hebben veel leveranciers vaste contracten onder het prijsplafond. Hierdoor kun je een jaar lang profiteren van lage energiekosten zonder dat je zorgen hoeft te maken over mogelijke prijsverhogingen in de komende maanden.

Bron: Keuze.nl
Energie

Hoe vond je dit je artikel?

Help ons zodat we jou het beste blijven informeren. Je feedback komt direct binnen bij ons team