Goedkoopste uitvaartverzekering

De kosten voor een uitvaart kunnen snel oplopen afhankelijk van je uitvaartwensen. Wat is de goedkoopste uitvaartverzekering?

Een uitvaartverzekering neem je om je te verzekeren tegen uitvaartkosten bij overlijden. Een gemiddelde uitvaart kost al gauw € 8.500. Door je uitvaart te verzekeren, ontzie jij je nabestaanden van financiële lasten in een toch al moeilijke tijd. Dit geeft rust, wel zo prettig.

Je uitvaart verzekeren kan op twee manieren: met een kapitaal uitvaartverzekering (ofwel geldverzekering) of een natura uitvaartverzekering. Met een kapitaal uitvaartverzekering keert je verzekeraar een vooraf vastgesteld geldbedrag uit aan nabestaanden om naar jouw persoonlijke wensen je uitvaart te bekostigen. Met een natura uitvaartverzekering daarnaast, laat je je verzekeren voor een pakket aan uitvaartdiensten. Hierbij moet je denken aan onder andere persoonlijke begeleiding en een uitvaartverzorger.

Wat de goedkoopste uitvaartverzekering is, ligt helemaal aan jouw situatie, je wensen en aan de voorwaarden van de verzekeraar. Een uitvaartverzekering sluit je af voor de rest van je leven. Je hebt dus baat bij een passende maandelijkse premie. De hoogte van je maandelijkse premie hangt af van je leeftijd op het moment van afsluiten, de looptijd, het type dekking en het uit te keren bedrag. De algemeen goedkoopste uitvaartverzekeraars zijn: Dela, Yarden, Monuta en Ardanta.

Over uitvaartverzekeringen:
  • Mogelijkheid tot meeverzekeren van partner en kinderen
  • Geen acceptatieplicht
  • Uitvaartverzekering afsluiten kan tot je 75e levensjaar
Bekijk uitvaartverzekeraars

Uitvaartverzekeringen vergelijken

De goedkoopste uitvaartverzekeringen vergeleken

Aanbieder Premiekosten per maand Totaal verzekerde waarde Looptijd dekking Kinderen meeverzekerd?
Dela €6,08 €6,634 Levenslang Nee Bekijk
Yarden €9,33 €8,000 tot 85 jaar Ja Bekijk
Monuta €10,60 €7,000 tot 85 jaar Tot 18 jaar Bekijk

Met het overzicht hiernaast tonen we je de gemiddelde premiekosten voor een uitvaartverzekering bij de bekendste uitvaartverzekeraars van Nederland voor iemand van 30 jaar. Omdat de premiekosten slechts een gemiddelde zijn, kunnen de werkelijke premiekosten voor jouw situatie afwijken.

Het kan daarom verstandig zijn meerdere uitvaartverzekeraars met elkaar te vergelijken. Lees goed de specifieke voorwaarden van de uitvaartverzekeraar door en laat je zo nodig deskundig adviseren. Alleen zo kun je een afgewogen keuze maken wat de best passende dekking is voor jouw afscheid. Wij van Keuze.nl bemiddelen niet over de kosten, geven noch advies omtrent welke uitvaartverzekering je het beste kunt kiezen.