Kan ik het beste mijn telefoon abonnement verlengen?

Vraag je je af of het verstandig is om je telefoon abonnement te verlengen? Hier zitten voor- en nadelen aan.

Voor- en nadelen abonnement verlengen

Het grootste voordeel is misschien wel dat je al veel eerder gebruik kan maken van je nieuwe telefoon, terwijl je oude contract nog doorloopt. Handig als je echt al toe bent aan een nieuwe telefoon. Goed om te weten, is dat de einddatum van je contract niet verandert en je geen dubbele kosten betaalt.

Het grootste nadeel aan verlengen is dat je minder keuzevrijheid hebt. Je verlengt tenslotte bij dezelfde provider. Met overstappen van provider heb je veel meer keuze met telefoon abonnement vergelijken.

Heb je op dit moment nog een prima telefoon? Stap dan over op een sim only abonnement. Dit is goedkoper dan wanneer je opnieuw een telefoon abonnement afsluit.

Voordelen telefoon abonnement verlengen

  • Je ontvangt vaak al eerder je nieuwe telefoon
  • Je betaalt geen aansluitkosten, die je met overstappen van provider vaak wel betaalt
  • Je betaalt geen dubbele kosten, je nieuwe contract gaat in na de einddatum van je huidige contract
  • Je kan gebruik maken van de huidige aanbiedingen van je provider

Nadelen telefoon abonnement verlengen

  • Vaak duurder omdat je niet kan vergelijken met het aanbod bij andere providers
  • Vaak minder gunstige voorwaarden dan met overstappen van provider

Het is goed om te weten dat je je contract niet hoeft te verlengen. Je contract loopt door tot de einddatum en zal daarna overgaan in een maandelijks opzegbaar abonnement. Je komt dus niet zonder bundel te zitten.

Tip van een vriend:

Het is wel verstandig om je contract niet te laten doorlopen na de einddatum. Je mist dan kortingen die je met het verlengen van je abonnement of met overstappen van provider wel ontvangt. Ook veranderen soms de voorwaarden na de einddatum van je abonnement. Zo kan het dat je eerst korting ontving en dat die korting vervalt na de einddatum.

Hoe verleng ik mijn abonnement?

Heb je op dit moment een telefoon abonnement lopen en ben je al weer klaar voor een nieuwe telefoon? Dan hoef je niet te wachten tot de einddatum. Je kan al enkele maanden voor het einde van je contract je abonnement verlengen met nummerbehoud. Wanneer je je abonnement kan verlengen verschilt per provider.

Vaak neemt je provider voor het einde van de contractdatum al contact met je op en zal je een verlengaanbod doen. Wij raden altijd aan om niet gelijk op het verlengaanbod in te gaan. Pak het verlengaanbod erbij en vergelijk dit met andere telefoon abonnementen bij overstappen van provider. Dan weet je zeker dat je het voor de beste prijs en voorwaarden afsluit.

Tip van een vriend:

Ook wanneer je je abonnement verlengt, kan je telefoon abonnementen vergelijken voor de beste prijs. Via meerdere webwinkels worden abonnementen van jouw provider aangeboden, zoals mobiel.nl en Ritel. Soms voor betere prijzen. Hoe dat werkt? Bekijk hieronder het stappenplan:

1. Vergelijk telefoon abonnementen en kies de telefoon van jouw keuze

2. Bepaal de kleur en eventueel de opslaggrootte

3. Gebruik de filter en selecteer jouw huidige provider

4. Kies het beste abonnement voor jou

Kan ik het beste mijn telefoon abonnement verlengen?