Nieuws   Energie  
Waarom is Essent zo duur?

Waarom is Essent zo duur?

In vergelijking met andere energieleveranciers kost een energiecontract bij Essent vaak meer. In dit artikel onderzoeken we de redenen waarom Essent vaak duurder is.

Hogere kosten voor betere bereikbaarheid

Als één van de grootste energieleveranciers in Nederland met ruim 2,5 miljoen klanten heeft Essent aanzienlijk meer personeel dan veel van de kleinere energieleveranciers. Hoewel hun betere bereikbaarheid en grotere bedrijfspand leiden tot hogere servicetarieven, biedt dit ook voordelen op het gebied van betrouwbaarheid en stabiliteit.

Essent heeft een relatief hoge gasprijs

Essent heeft momenteel een relatief hoge gasprijs in vergelijking met de meeste leveranciers. Een vergelijking van de gastarieven met die van leveranciers zoals Vattenfall en Budget Energie toont grote verschillen, waardoor je bij sommige leveranciers jaarlijks tientallen euro's kunt besparen.

Leverancier

Gasprijs

Jaarprijs

Budget Energie

€ 1,25

€ 1250,-

UnitedConsumers

€ 1,33

€ 1330,-

Vattenfall

€ 1,26

€ 1260,-

Essent

€ 1,35

€ 1350,-

Eneco

€ 1,28

€ 1280,-

Gebaseerd op een verbruik van 1000m³ per jaar en tarieven van 9-11-2023.

Hogere vaste kosten bij Essent

Essent rekent ongeveer € 89,- voor hun vaste leveringskosten. Hoewel dit lager is dan bij andere grote leveranciers, zoals Vattenfall met € 107,88 aan leveringskosten, zijn ze vaak toch duurder dan de goedkoopste opties die de markt te bieden heeft.

Bij dochterondernemingen van Essent, zoals Energiedirect met € 83,88 en Vandebron met € 87,- aan leveringskosten, zijn de tarieven net iets voordeliger. Hoewel Essent soms lagere prijzen hanteert door hoge cashback-acties, zijn deze aanbiedingen vaak van korte duur.

De eerder genoemde factoren dragen bij aan waarom Essent meestal duurder is dan andere leveranciers. Als je momenteel een klant van Essent bent kan het dus lonen om de huidige energiecontracten te gaan vergelijken. Bekijk daarom de energiecontracten van Budget Energie, Energiedirect, Vandebron en UnitedConsumers om te zien of je niet goedkoper uit kunt zijn.

Direct energie vergelijken

Bron: Keuze.nl
Energie

Hoe vond je dit je artikel?

Help ons zodat we jou het beste blijven informeren. Je feedback komt direct binnen bij ons team