Nieuws   Energie  
Man promoot Mega vast energiecontract

Mega biedt als eerste leverancier weer een vast energiecontract aan

Energieleverancier Mega biedt vanaf vandaag als eerste leverancier weer een vast energiecontract aan. Het gaat om een vast energiecontract voor één jaar. Een mijlpaal mogen we wel stellen, aangezien vaste energiecontracten zeer ruime tijd niet beschikbaar zijn geweest vanwege de energiecrisis. Ben jij toe aan prijszekerheid over je energiecontract? Dan kan het vaste aanbod van Mega wel eens een interessante deal zijn.

Primeur: Mega vast energiecontract

De vraag naar vaste energiecontracten is groot. Enkele dagen geleden maakten Eneco en Vattenfall al bekend per 1 april definitief weer een vast energiecontract te zullen gaan aanbieden.

Toch is het energieleverancier Mega die vandaag aftrapt met het eerste vaste energiecontract in 2023.

Ook komt Mega meteen met een cashback bij dit vaste aanbod. Je ontvangt als nieuwe klant een eenmaligekorting van € 200,-.

Wat houdt de vaste contract aanbieding van Mega verder precies in?

Actievoorwaarden Mega vast energiecontract
 • Geldig vanaf 10 februari 2023
 • Energiecontract met een vaste looptijd van 12 maanden
 • Leveringstarieven staan vast gedurende de looptijd
 • Eenmalige cashback korting t.w.v. € 200,-
 • Leveringstarief gas: € 1,81 per m3
 • Leveringstarief stroom: € 0,65 per kWh
 • Bij aanvraag op 10 februari ligt de startdatum binnen 3 weken na aanvraag

Het vaste energiecontract van Mega vind je vandaag in onze energie vergelijker.

Mega is een relatief nieuwe energieleverancier van gas en stroom in Nederland. Ondanks de Nederlandse roots van de oprichter, is Mega vooral bekend in het buitenland. In België zijn ze één van de grootste leveranciers, en ook in Frankrijk zijn ze al langer actief. Mega heeft internationaal al ruim 700.000 klanten.


Prijszekerheid voor langere tijd met vast contract van Mega

Het vaste energiecontract van Mega is een schot in de roos als je toe bent aan prijszekerheid over je energiecontract.

De tarieven staan vast voor 12 maanden en worden niet beïnvloedt door wat er op de energiemarkt gebeurt. Zo weet je waar je aan toe bent de komende maanden.

Ben je op dit moment aan het oriënteren op je eerste energiecontract, of heb je nu een variabel contract en ligt je verbruik hoger dan het prijsplafond, waardoor je de dure markttarieven van je leverancier betaalt? Dan is dit aanbod van Mega het bekijken waard.


Is een vast contract van Mega ook goedkoper?

Houd er wel rekening mee dat Mega met dit contract is niet de goedkoopste energieleverancier van dit moment is.

De variabele tarieven van sommige contracten liggen namelijk nu nog lager. Dit is het geval met het variabele energiecontract van Budget Energie en Mega.

Laagste variabele tarieven op dit moment bij Budget Energie

Budget Energie is op dit moment de enige leverancier met een variabel contract waarbij de leveringstarieven voor nieuwe klanten onder het prijsplafond liggen van € 1,45 per m3 gas en € 0,45 stroom.

Met het Budget Energie variabel contract betaal je:

 • € 1,39 per m3 gas
 • € 0,39 per kWh (enkeltarief)

Deze tarieven staan vast tot en met 30 april 2023

Mega variabel contract met lagere tarieven

Ook biedt Mega zelf naast het vaste contract al een variabel contract aan met lagere leveringstarieven voor nieuwe klanten. Bij dit contract krijg je € 180,- cashback als je 12 maanden klant blijft (omgerekend € 15,- per maand).

Met het Mega variabel energiecontract betaal je:

 • € 1,53 per m3 gas
 • € 0,40 per kWh (enkeltarief)

Wil je dus vooral de laagste prijs betalen? Dan wil je de variabele contracten van Mega en Budget Energie zeker ook even meenemen in je vergelijking.

Door je postcode en verbruik in te vullen met energie vergelijken zie je meteen welke van deze contracten de goedkoopste is voor jouw situatie.

Ook dynamisch energiecontract kan nog goedkoper zijn
Speelt de energieprijs voor toch jou een belangrijkere rol dan prijszekerheid? Dan zou je ook kunnen overwegen om een dynamisch energiecontract te nemen, als dit type contract bij je past. In sommige situaties is een dynamisch energiecontract goedkoper dan het huidige aanbod van andere energiecontracten.

Verwachting vaste energieprijzen

Wat kunnen we verder verwachten van het vaste energiecontract aanbod de komende tijd?

De ontwikkeling van de vaste energieprijzen volgen doorgaans de trend van de variabele energieprijzen. En die zijn al een tijd aan het zakken.

Wij gaan er vanuit dat de vaste gasprijs bij andere leveranciers ook vrijwel zeker onder de € 2,- per m3 komt te liggen, en dat de gemiddelde vaste stroomprijs niet al te ver boven boven het prijsplafond komt te liggen de komende weken.

Gebruik tot slot regelmatig even onze energie vergelijker als je op zoek bent naar een voordeliger energiecontract.

Je ziet dan op basis van jouw situatie welke leverancier met prijszekerheid de goedkoopste is voor jou. Zodra er meer vaste contracten beschikbaar zijn, vind je deze terug in de vergelijker.

Bron: Keuze.nl
Energie

Hoe vond je dit je artikel?

Help ons zodat we jou het beste blijven informeren. Je feedback komt direct binnen bij ons team