Nieuws   Keuze.nl heeft de eerste échte groene stroom vergelijker van Nederland
Keuze.nl heeft de eerste échte groene stroom vergelijker van Nederland

Keuze.nl heeft de eerste échte groene stroom vergelijker van Nederland

Gepubliceerd op: 27 mei 2021

Je kunt op onze website Keuze.nl nu écht groene stroom vergelijken met onze vernieuwde en meest complete groene stroom vergelijker. Een duurzame keuze maken voor je energiecontract wordt op deze manier een stuk eenvoudiger en duidelijker. Met deze speciale editie groene stroom vergelijker hebben we een vergelijker gemaakt zoals die er nog niet was, maar wel hard nodig is. Want alleen zo kun jij makkelijker een échte groene keuze maken.

Wat is er nieuw aan deze groene stroom vergelijker?

Wat je bij ons als enige te zien krijgt in de écht groene stroom vergelijker:

  • Alle leveranciers van Nederland met een groenscore van 8+ of hoger
  • Unieke koppeling tussen stroometiket en duurzaamheidsbeleid per leverancier
Screenshot echt groene stroom vergelijker

We tonen je met groene stroom vergelijken op Keuze.nl als enige álle energieleveranciers van Nederland met een groenscore van 8+ of hoger. Dit zijn leveranciers die voorlopen op de anderen in hun duurzaamheidsbeleid, en daarmee in de energietransitie.

Veel vergelijkers tonen je alleen aangesloten leveranciers waar zij een vergoeding voor krijgen. Maar een aantal groene leveranciers kiest ervoor om geen vergoeding te geven voor overstappers.

Wij hebben het mogelijk gemaakt om ook deze partijen te vergelijken. Ook al zijn ze niet bij ons aangesloten en krijgen we hier geen vergoeding voor.

De groenscores in de vergelijker

De ‘groenscores’ in de vergelijker zijn gebaseerd op de onafhankelijke resultaten uit het meest recente duurzaamheidsonderzoek stroomleveranciers van Natuur & Milieu, in samenwerking met Wise en de Consumentenbond.

Hét rapport als het gaat om het duurzaamheidsbeleid van energieleveranciers en producenten van stroom binnen de energiemarkt.

Groenscores in onze vergelijker

We hebben de groenscores in onze vergelijker op een unieke manier verwerkt in combinatie met het stroometiket. Daarmee gaan we een stap verder dan andere vergelijkers om groene stroom keuzes makkelijker te maken.

Zo kun je niet alleen het stroometiket inzien, maar ook wat het inkoop-, leverings- en investeringbeleid is van elke leverancier. Dit maakt de afweging welke leverancier de meest passende keuze is voor jou, makkelijker.

[AFBEELDING]

Waarom deze vergelijker?

Wij vinden dat het nodig is dat jij een écht groene keuze kan maken uit alle energieaanbieders. Dat was tot nu toe nog niet mogelijk bij andere vergelijkers.

Als bezoeker moet jij de belangrijkste bevindingen uit het duurzaamheidsrapport kunnen inzien, omdat dit je kan helpen bij het kiezen van eerlijke groene leverancier.

Daarom hebben we op een makkelijke en behapbare manier de punten uit het rapport meegenomen in de groenscores. Juist die dingen die jij moet weten als je een groene keuze wil maken voor je energiecontract.

Meer duidelijkheid en inzicht in wat écht groene stroom is

Er is onder consumenten nog altijd veel onduidelijk over wat groene stroom nou eigenlijk is, en wat het niet is. Termen als ‘greenwashing’ en ‘sjoemelstroom’ zijn je waarschijnlijk niet onbekend.

We durven wel te stellen dat de groene energiemarkt een behoorlijk ‘grijs’ gebied is waarin niet alle leveranciers eenzelfde inspanning leveren om het groener te doen.

Maar er zijn ook leveranciers die juist wél een actieve(re) inspanning leveren om te vergroenen, of al behoorlijk groen zijn. En die moet jij makkelijker kunnen vinden en op een eerlijke manier kunnen vergelijken. Daarvoor is er nu de écht groene stroom vergelijker.

Bron: Keuze.nl
stroom vergelijken
groene stroom

Hoe vond je dit je artikel?

Help ons zodat we jou het beste blijven informeren. Je feedback komt direct binnen bij ons team