Makkelijk vergelijken
Makkelijk vergelijken Alles in één handig overzicht
Overstapservice
Overstapservice alles wordt voor je geregeld
9,1 9,1 Kiyoh beoordeling
90% van de bezoekers beveelt ons aan op Kiyoh
FD Gazellen winnaar Van 2018 tot en met 2022!

Het goedkoopste glasvezel van dit moment

Deze providers bieden de goedkoopste glasvezel pakketten aan. 

Provider Downloadsnelheid Prijs per maand
Online.nl 100 Mb/s Nu 6 maanden voor € 27,50
daarna € 44,50 p/m
Bekijk
Budget Alles in 1 50 Mb/s Nu 6 maanden voor € 17,50
daarna € 43 p/m
Bekijk
Youfone 100 Mb/s Nu 6 maanden voor € 19,00
daarna € 42 p/m
Bekijk
Odido 100 Mb/s Nu 10 maanden voor € 30,00
daarna € 45 p/m
Bekijk
KPN 1000 Mb/s Nu 6 maanden voor € 26,25
daarna € 52,50 p/m
Bekijk

Deze providers bieden goedkoop glasvezel aan:

Een glasvezel abonnement hoeft tegenwoordig niet veel meer te kosten. Omdat het glasvezel netwerk een open netwerk is, kunnen budget providers, Youfone en Budget Alles in 1 goedkoop glasvezel leveren.

Premium providers zoals KPN worden ieder jaar als beste glasvezel provider uitgeroepen, als het gaat om service. En vaak kun je met een aanbieding ook bij premium providers goedkoper glasvezel afsluiten.

Budget providers zijn goedkoper

Heb je genoeg aan een simpel maar goed glasvezel abonnement? Kies dan de goedkoopste glasvezel provider op jouw adres. Vaak zijn Youfone, Odido en Budget Alles in 1 de goedkoopste opties. Zo betaal je niet meer dan nodig. 

Afbeelding met logo's van de goedkoopste glasvezel providers

Oók met goedkoop glasvezel zit je gewoon goed

Ook met een goedkoop glasvezel abonnement krijg je gewoon een goede kwaliteit internetverbinding. Dat zit zo:

Zelfde netwerk, zachter prijsje

De budget providers maken voor de levering van glasvezel internet gebruik van het kwaliteits glasvezelnetwerk van KPN. Daardoor kunnen ook zij topkwaliteit glasvezel leveren, maar dan tegen een scherpe prijs. Met jouw verbinding zit het dus wel goed.

De reden dat budget providers als Youfone en Budget Alles in 1 hetzelfde internet als KPN kunnen leveren tegen een lagere prijs, zit hem in de service die ze leveren. Deze is bij premium providers uitgebreider.

Heb jij een uitgebreide klantenservice zoals 24/7 bereikbaarheid niet nodig, en hoef je ook niet allerlei extra opties op je pakket? Dan kun je met een goedkoop glasvezel abonnement prima uit de voeten.

Voordelen van goedkoop glasvezel

90% van de bezoekers beveelt ons aan!

Onze bezoekers zijn heel tevreden over Keuze.nl! We scoren gemiddeld een 9,1 op Kiyoh. Bekijk al onze reviews.

Kiyoh beoordeling

Is glasvezel internet goedkoper?

Glasvezel is in vergelijking met DSL-internet niet goedkoper, maar levert wel een aanzienlijk betere prijs/kwaliteit verhouding. In vergelijking met kabel internet is glasvezel internet in de meeste gevallen wel (fors) goedkoper. Dit is wel afhankelijk van het abonnement dat je kiest en of je gebruik kunt maken van een goede aanbieding.

Hoeveel goedkoper is glasvezel dan kabel?

Door de glasvezel vergelijker te gebruiken zul je zien dat glasvezel internet in veel gevallen enkele tientallen euro’s tot meer dan € 100,- per jaar goedkoper is dan het kabel internet aanbod. Dit geldt voor alle type pakketten bij zowel lagere snelheden als supersnel 1Gbit/s internet.

Alleen internet: met een gemiddelde internetsnelheid van 200 Mbit/s is een los glasvezel internet abonnement nu zo’n € 100,- per jaar goedkoper dan kabel internet. Voor abonnementen met 1 Gbit/s snelheid loopt het glasvezel voordeel op naar € 160,- per jaar.

Internet en tv: voor een glasvezel internet en tv abonnement met een gemiddelde internetsnelheid van 200 Mbit/s betaal je nu zo’n € 45,- minder per jaar dan met kabel internet. Dit verschilt loopt op naar € 133,- per jaar met 1 Gbit/s snelheid.

Alles in 1: met een gemiddelde internetsnelheid van 200 Mbit/s is een glasvezel alles in 1 abonnement op dit moment zo’n € 61,- per jaar voordeliger dan een vergelijkbaar kabel abonnement. Met een 1 Gbit/s alles in 1 is glasvezel ruim € 137,- per jaar voordeliger.

Wat exact het prijsvoordeel is van glasvezel internet ten opzichte van kabel internet, ontdek je het snelste met de glasvezel postcodecheck.

De goedkoopste glasvezel providers hebben glasvezel aanbiedingen

Glasvezel internet is vaker goedkoper vanwege scherpe glasvezel aanbiedingen. Daar kun je je voordeel mee doen. De landelijke glasvezel providers waaronder KPN en Odido hebben de beste deals. Beter dan sommige lokale glasvezel partijen zoals Solcon of Caiway.

Maar ook Youfone en Budget Alles in 1 hebben regelmatig scherpe glasvezel aanbiedingen. Daarbij moet je denken aan:

  • Geen aansluitkosten t.w.v. € 20,- tot € 30,-
  • 6 tot 8 maanden 50% korting op de maandprijs

Bij deze providers is glasvezel internet het duurst

Glasvezel internet van Online.nl is duurder dan bij de meeste andere glasvezel providers. Het prijsverschil loopt op tot zo’n € 114,- per jaar met een los glasvezel internet abonnement. Met een internet en tv abonnement met gemiddelde internetsnelheid is Online.nl ruim € 100,- duurder per jaar.

Een aantal jaren terug behoorde Online.nl nog tot de ‘prijsvechters’ onder de internet providers. Inmiddels is dat niet meer zo. Prijsstunter Youfone daarentegen is nu vaak de goedkoopste glasvezel provider met een lage of gemiddelde internetsnelheid, gevolgd door Budget Alles en 1 en Odido.

Voor een supersnel internet pakket met 1Gbit/s behoort Budget Alles in 1 juist weer tot de duurste glasvezel providers en zijn Odido en KPN meestal de goedkoopste opties. Premium providers zijn dus niet in alle gevallen de duurste, ook zijn klassieke ‘prijsvechters’ niet altijd de goedkoopste. Dit zal afhangen van de samenstelling van je internet pakket.

Met glasvezel vergelijken op jouw adres zie je direct de goedkoopste glasvezel providers bovenaan. De duurste providers staan altijd verder naar onderen in de resultaten.

Goedkoopste glasvezel aanbod

Glasvezel aanbieders

Deze budget- en premium glasvezel providers vergelijk je bij ons.