Sta je op het punt internet en televisie te vergelijken? Dan is het handig om te weten hoe de kosten voor internet en tv zijn opgebouwd. Zo heb je een goed idee van wat een internet abonnement met televisie gemiddeld per maand kost en hoe de prijs bepaald wordt.

Internet en televisie kosten

De kosten van een internet en tv pakket liggen gemiddeld tussen de € 20 en € 80 per maand. Internet en televisie kosten zijn sterk afhankelijk van zowel de provider waar je voor kiest, van het type internet, maar ook de internetsnelheid. Dat leggen we je graag uit.

Providerkeuze

Bij premium providers zoals Ziggo, XS4ALL of KPN betaal je over het algemeen meer voor een internet en tv pakket. Dit komt omdat premium providers extra kwaliteit en service leveren in de vorm van uitgebreide televisie mogelijkheden, internet beveiliging en klantenservice. Kun je prima uit de voeten met basis internet en tv zonder allerlei extra’s bij je pakket? Dan ben je bij een prijsvechter als Online.nl of Youfone goedkoper uit.

Internettype en – snelheid

Naast je keuze voor een provider, maakt het ook uit wat voor internettype- en snelheid je kiest. Welke internetsnelheid je kunt kiezen hangt af van jouw postcode. Vul daarom tijdens het internet vergelijken de postcodecheck in om te zien wat voor type internet er op jouw adres beschikbaar is.

(A)DSL
De goedkoopste verbinding is (A)DSL. Dit is vrijwel op iedere postcode in Nederland beschikbaar. Met (A)DSL kun je snelheden halen van 30 Mb/s tot 200 Mb/s. De prijzen voor internet en tv met (A)DSL variëren gemiddeld van € 40,- tot € 85,- per maand.

  • Snelheid: 30 Mb/s tot 200 Mb/s
  • Prijs: € 40,- tot € 85,- per maand

Kabel
Kabel internet is in een groot deel van Nederland beschikbaar. Het is een zeer stabiele internetverbinding, met een snelheid van 25 Mb/s tot 1000 Mb/s. De maandprijs voor kabel internet en tv start gemiddeld vanaf € 45,- en loopt op tot € 100,-.

  • Snelheid: 40 Mb/s tot 1000 Mb/s
  • Prijs: € 43,50 tot € 100,- per maand

Glasvezel
Helaas is nog niet overal in Nederland glasvezel beschikbaar. Heb jij al een glasvezel netwerk aansluiting op jouw adres? Super! Glasvezel internet is namelijk het meest stabiel en supersnel. Daarnaast ben je met een glasvezel verbinding in de meeste gevallen goedkoper uit dan met internet en tv via de kabel. De maandprijs voor glasvezel internet en tv ligt gemiddeld tussen de € 45,- en € 85,- per maand.

  • Snelheid: 30 Mb/s tot 750 Mb/s Mb/s
  • Prijs: € 45,- tot € 85,- per maand

Korting op kosten internet en tv

Wie vindt korting nou niet leuk? Wij zijn er in ieder geval dol op. Gelukkig geven vrijwel alle providers korting op internet en tv pakketten. Je ziet in onze internet en tv vergelijker direct de aanbiedingen bij de abonnementen staan. Je kunt bijvoorbeeld een korting krijgen van drie of soms zelfs negen maanden. Gemiddeld zijn de kortingen tussen de € 10,- en € 20,- per maand.

Daarnaast geven enkele providers bij een internet en tv pakket wel eens cadeau's, zoals een Wifi versterker, gratis monteur of bijvoorbeeld een gratis zenderpakket naar keuze.

Internet en televisie pakket uitbreiden

De kosten voor internet en tv zijn tot slot afhankelijk van of je je internet en tv pakket wil uitbreiden. Wil je een internet en tv pakket dat compleet aan je wensen voldoet? Dan kun je bij vrijwel alle providers het basis internet en tv pakket helemaal ‘eigen’ maken en uitbreiden.

Zo voeg je bijvoorbeeld muziekdienst Spotify toe tegen een lager tarief. Maar denk ook aan extra zenderpakketten, zoals ESPN Sports of Videoland voor de échte sport- en filmliefhebbers. Voor een uitgebreider pakket betaal je gemiddeld ongeveer € 7,50 tot € 15,- meer per maand.

Kosten uitbreiden internet en tv pakket

ProvidersESPN EredivisieZiggo Sport TotaalFilm 1Videoland
KPN
Gratis basiszender, ESPN Compleet € 12,99 p.m.€ 14,99 p.m.
€ 9,99 p.m.
€ 8,99 p.m.


T-Mobile

Gratis basiszender, ESPN Eredivisie € 7,50 p.m.€ 15,- p.m.
€ 15,- p.m.
Niet beschikbaar


ziggo

€ 17,95 p.m.€ 14,95 p.m.€ 9,95 p.m.
Niet beschikbaar


Online.nl sport abonnement

Gratis € 13,95 p.m.
€ 15,- p.m.Niet beschikbaar

Youfone

Gratis basiszender, ESPN Eredivisie € 7,50 p.m.€ 13,50 p.m.

Niet beschikbaar

Niet beschikbaar

XS4ALL
Gratis basiszender, ESPN Compleet € 12,99 p.m.€ 14,99 p.m.

€ 9,99 p.m.

€ 8,99 p.m.

Budget alles in 1Gratis basiszender, ESPN Compleet € 12,99 p.m.€ 14,99 p.m.€ 9,99 p.m.€ 8,99 p.m.


Kosten voor een internet en televisie pakket