Waarom een glasvezelaansluiting?

Glasvezel is van alle type internetverbindingen de nieuwste. Met een glasvezelaansluiting in huis kun je gebruik maken van de vele voordelen van glasvezel internet. We laten je zien waarom een glasvezelaansluiting een regelrechte luxe is.

Voordelen glasvezel

  • De snelste internetverbinding: Glasvezel kan snelheden tot 1000 Mb/s halen. Ter vergelijking: internetverbinding DSL kan enkel snelheden tot 200 Mb/s halen. Je houdt dus genoeg brandbreedte over om op meerdere apparaten tegelijk gebruik te maken van internet.
  • Upload- en downloadsnelheid even snel: De snelheid bij het uploaden is gelijk aan de downloadsnelheid. Dit maakt dat je bijvoorbeeld tegelijkertijd even snel online games kan spelen, als dat je je vakantiefoto's uploadt naar Google Drive.
  • Zeer stabiel internet: Een glasvezelverbinding gaat direct naar jouw woning en deel je niet met je buren, zoals bij DSL wel het geval is. Hierdoor is jouw snelheid altijd even stabiel en hoog.
  • Veel keuze in abonnementen: Naast dat voornamelijk KPN bekend is als provider van glasvezel, zijn er nog vele andere providers die glasvezel aanbieden. Hierdoor heb je veel keuze met internet vergelijken. Dit maakt het makkelijk om een abonnement te vinden dat past bij jou wensen en budget.

Nadelen glasvezel

  • Nog niet overal beschikbaar: Het grootste nadeel aan glasvezel is dat het nog een vrij nieuwe internetverbinding is. Hierdoor is glasvezel nog niet overal beschikbaar.
  • Duurder dan ADSL: Glasvezel biedt vele voordelen, maar blijft altijd duurder dan ADSL internet. Want heb je een klein huishouden dat weinig gebruik maakt van internet, en zijn er geen hoge internetsnelheden nodig? Dan kan je het beste ADSL vergelijken.
Waarom een glasvezelaansluiting?